REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai žmonės vieną dieną nebeištvėrę rūpesčių darbe parašo atsistatydinimo laišką ir iš jo išeina nepasidomėję jokiomis alternatyvomis ir galiausiai vėl susiduria su stresu, nes negali rasti kito darbo. Forbes pataria, ką reikia daryti, kad išėję iš seno darbo neatsidurtumėte aklavietėje.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėkite darbo paiešką anksti

Dešimt minučių po to, kai parašote prašymą išeiti iš darbo, nėra geriausias metas pradėti ieškoti naujo darbo. Iki to laiko, kol jūs įteikiate atsistatydinimo pranešimą, darbo paieška turi būti gerokai pasistūmėjusi į priekį ir jau turite būti parengęs solidžią darbo paieškos strategiją, atsižvelgiant į tai, kad nuo šiol darbo paieškoms turėsite skirti kiekvieną dieną.

REKLAMA

Kadangi nenorite iš anksto atskleisti visų savo planų (naujienos anksčiau laiko gali pasiekti darbdavį), iki pareiškimo parašymo turite būti užmezgęs kuo daugiau ryšių, kad palikus darbovietę kiti būtų suinteresuoti jums greičiau padėti.

Susikurkite planą

Apie išėjimą iš senosios darbovietės jūsų klausinės visi, nuo senelių iki draugų ar pažįstamų, tačiau žmogus, kurio nuomonė rūpi labiausiai – būsimas darbdavys.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu po išėjimo iš darbo iškart nesurasite kito ir jūsų gyvenimo aprašyme bus tuščia spraga, būsimas darbdavys norės sužinoti, kodėl taip ilgai neradote darbo – galbūt esate nemokša ar neatsakingas. Todėl būkite nuoširdūs, pozityviai nusiteikę tiek dėl prieš tai buvusios, tiek dėl esamos darbovietės ir visuomet paminėkite, kad prieš tai buvusi situacija suteikė jums daugiau gyvenimo patirties ir padarė labiau tinkamu darbuotoju kitai bendrovei.

Užpildykite tuštumą

Išėjus iš darbo drybsojimas ant sofos ir televizoriaus žiūrėjimas jums pabos jau po savaitės, todėl iš anksto pasistenkite surasti veiklos, kuri padėtų morališkai ir leistų į naujas dienas žiūrėti kaip į atsivėrusias naujas galimybes ko nors naujo išmokti ar pažinti, o nepasiduoti stresui, kad negalite susirasti darbo. Jeigu laisvą laiką tarp darboviečių panaudosite kaip laisvai samdomas darbuotojas arba savanoris, arba darysite ką nors, susijusio su jūsų profesija, įgausite naujų žinių, tapsite labiau kvalifikuotas ir būsite kur kas pranašesnis už tą, kuris visas dienas skiria vien tik gyvenimo aprašymų siuntinėjimui

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užsitikrinkite rekomendacijas

Nedeginkite tiltų. Nepersistenkite. Venkite ilgų netinkamų kalbų viduryje mašinų parkavimo aikštelės, kurios vėliau gali tapti „Youtube“ pajuokos objektu. Taip pat venkite bereikalingos gestikuliacijos ir emocijų. Vietoje to, pasistenkite rasti keletą žmonių, kurie galėtų už jus laiduoti, jei būsimas darbdavys nuspręstų ateityje jus patikrinti. Žinoma, norėsite, kad jus rekomendavę žmonės apie jus atsilieptų kaip apie kompetentingą ir darbštų asmenį...

Turėkite planą apmokėti sąskaitoms

Idealiame pasaulyje gal ir galėtumėte išeiti iš vieno darbo tiesiai į kitą, tačiau dažnai aplinkybės nėra tokios palankios. Dabar vidutinis nedarbo laikas siekia beveik 40 savaičių. Tai reiškia, kad jei šiandieną netekote darbo, jums vidutiniškai gali tekti laukti devynis mėnesius. O savo kreditoriui nepasakysite, kad luktelėtų iki kito balandžio. Jei ketinate išeiti, turėkite susitaupę bent keleto mėnesių atlyginimą. Be to, dažnai būna ir taip, kad žmonės dėl specifinio darbo išėję negali gauti kompensacijų iš valstybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų