REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuva turi vos 90 km ilgio Baltijos jūros pakrantę, o štai kaimyninė Latvija – net 494 kilometrus pajūrio, bet patys latviai pripažįsta, kad kartais ilsėtis vyksta į Lietuvą. Naujienų portalo Balsas.lt komanda keliavo lietuvišku ir latvišku pajūriu bei domėjosi, kaip sutvarkyti paplūdimiai kurortiniuose miestuose ir miesteliuose. Kelionės pajūriu akimirkas rasite Balsas.lt fotografijų galerijose.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji stotelė – Palanga

Lietuvos vasaros sostinės pliažai šiemet turistus pasitiko papildyti smėliu, duris atvėrė naujos paplūdimio kavinės. Tvarkingos persirengimo kabinos, o nenorintiems ilsėtis ant smėlio, kas keliasdešimt metrų pastatyti suoliukai. Palangos paplūdimiuose galima ne tik ilsėtis, bet ir siūlomos įvairios pramogos poilsiautojams. Paplūdimiuose nuolat budi gelbėtojai.

REKLAMA

Šventoji – kuklesnis lietuviškas pajūris

Kur kas kukliau nei Palangos atrodo Šventosios paplūdimiai: čia nesutiksite tiek daug poilsiautojų, pakrantė prižiūrėta šiek tiek prasčiau, bet ieškantiems atokaus kampelio pasimėgauti jūra – tai tinkama vieta poilsiui.

Laukiniai Papės paplūdimiai

Jei norite pailsėti laukinės gamtos prieglobstyje – tą galite padaryti Papės paplūdimiuose. Čia nesurasite tokių civilizacijos patogumų kaip tualetai ar persirengimo kabinos pačiame pliaže (vieną kitą galite aptikti paplūdimio prieigose įrengtose automobilių stovėjimo aikštelėse).

REKLAMA
REKLAMA

Papės paplūdimiai stebina savo unikaliu kraštovaizdžiu, tiesa, pakrantėje galima pamatyti šiukšlių, kurias išmeta jūra, bet apskritai, tai vieta, labai tinkama ramiam poilsiui.

Liepojos pliaže – balto smėlio oazė

Liepojos miesto paplūdimys pasižymi išskirtinai baltu ir puriu smėliu. Čia yra viskas, ko reikia poilsiautojų patogumui – suoliukai, šiukšliadėžės, biotualetai ir persirengimo kabinos. Į paplūdimį veda sutvarkyti mediniai takai, o jaukiai atsipūsti galima paplūdimio vasaros kavinėse.

Liepojos miesto paplūdimys yra šalia miesto parko, tad nuo vasaros karščio galima pasislėpti pavėsyje ir vis tiek girdėti ošiančią jūrą. Dalis takų, vedančių į paplūdimį, apšviesti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jūrmala – Rygos elito prieglobstis

Jūrmalos paplūdimiai tvarkingi ir švarūs. Patys latviai juokauja, kad čia ilsisi visas Rygos elitas, tad ir persirengimo kabinos, suoliukai ir net šiukšliadėžės kruopščiai prižiūrimi. Tiesa, nakvynės kainos pačioje Jūrmaloje šią mintį patvirtina, mat net norint pasistatyti palapinę paprastame kempinge piniginę reiks patuštinti kur kas labiau nei Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų