REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaragrybų metas. Siūlome išbandyti tikrai vasariškus receptusįvairias salotas su grybais.

Vasaragrybų metas. Siūlome išbandyti tikrai vasariškus receptusįvairias salotas su grybais.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltam užkandžiui grybai paprastai tiekiami marinuoti arba virti savo sultyse. Be to, šalti patiekalai gaminami ir iš virtų bei sūdytų grybų. Kad pastarieji nebūtų tokie sūrūs, jie mirkomi šaltame vandenyje, pjaustomi gabaliukais ir maišomi su kitais produktais. Džiovinti grybai mirkomi kol išbrinks, paskui pjaustomi gabaliukais ir maišomi su kitais paruoštais produktais.

REKLAMA

Šviežių kopūstų ir grybų salotos

150 g kopūstų, 10 g džiovintų grybų,

70 g svogūnų, 15 g aliejaus,

2 griežinėliai citrinos, cukraus,

druskos, pipirų.

Šviežius kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir ištrinkite su druska. Džiovintus grybus išmirkykite, išvirkite, supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje kartu su svogūnais. Tada grybus sumaišykite su kopūstais, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi bei druska, maltais pipirais ir išmaišę papuoškite petražolių lapeliais.

REKLAMA
REKLAMA

Burokėlių ir grybų salotos

200 g nedidelių burokėlių,

100 g virtų grybų, svogūnas,

0,5 šaukšto acto,

2 šaukštai aliejaus,

stiklinė vandens, lauro lapas,

cukraus, druskos.

Burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Virtus arba marinuotus grybus supjaustykite mažais kvadratėliais ir sumaišykite su burokėliais. Salotas užpilkite šaltu marinatu.

Marinatui į puodą įpilkite vandens, įmeskite lauro lapą ir, pavirinę maždaug 5 min., įberkite cukraus, druskos, įpilkite acto ir užvirinkite. Po to lauro lapą išimkite, įpilkite aliejaus ir išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marinatu užpiltas salotas palaikykite maždaug porą valandų ir, dar kartą išmaišę, sudėkite į salotinę. Puoškite mažomis grybų kepurėlėmis.

Grūzdų salotos

100 g grūzdų,

2 šaukštai konservuotų žalių žirnelių,

mažas svogūnas, šaukštas aliejaus,

maltų pipirų, garstyčių, druskos,

svogūnų laiškų.

Grūzdus nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite didokais gabalėliais ir, įpylę daug vandens, virkite 15–20 minučių. Tada vandenį nupilkite, užpilkite šaltu, dar kartą užvirinkite, išpilkite į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu. Taip išvirti grūzdai nebus kartūs.

REKLAMA

Į paruoštus grybus sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, žirnelius, įdėkite garstyčių, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite. Sudėję į salotinę, apibarstykite pjaustytais svogūnų laiškais.

Grybų ir pomidorų salotos

200 g grybų, 200 g pomidorų, svogūnas,

100 g grietinės, druskos,

šaukštelis smulkiai supjaustytų krapų

ar petražolių lapelių.

Nuvalytus, nuplautus ir išvirtus didesnius grybus supjaustykite. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis, o svogūną – kubeliais. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, supilkite 2/3 grietinės ir išmaišykite.

REKLAMA

Salotas sudėkite į salotinę, užpilkite likusia grietine, apibarstykite krapais arba petražolių lapeliais.

Angliškos salotos

2 virtos salierų šaknys,

50 g grybų, viščiuko filė,

šaukštas majonezo,

šaukštelis paruoštų garstyčių,

nedidelis raugintas agurkas,

ridikėlių, salotų lapų.

Salierus supjaustykite šiaudeliais, virtą viščiuką – gabaliukais, agurkus ir grybus – šiaudeliais arba mažyčiais kubeliais, posūdykite ir užpilkite su garstyčiomis sumaišytu majonezu. Puoškite salotų lapais ir ant jo uždėkite roželėmis išpjaustytų ridikėlių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltarusiškos džiovintų baravykų salotos

50 g džiovintų baravykų,

200 g kepenų,

200 g sūdytų agurkų,

150–200 g svogūnų,

0,5 stiklinės majonezo,

3 šaukštai aliejaus,

pipirų, druskos, žalumynų.

Džiovintus baravykus nuplaukite, išmirkykite ir išvirkite. Atvėsusius grybus supjaustykite, sudėkite šiaudeliais pjaustytas virtas kepenis, pakepintas su svogūnais, suberkite pjaustytus agurkus. Viską pabarstykite pipirais bei druska, gerai išmaišykite ir apipilkite majonezu. Ant viršaus užpilkite aliejais ir papuoškite prieskoniniais žalumynais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų