REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena mergaitė svajoja tapti mama. Ir štai, galų gale, ji tampa nėščia. Tuomet ir iškyla natūralus klausimas, kaip paruošti organizmą gimdymui?

REKLAMA
REKLAMA

Šalia geros mitybos ir pasivaikščiojimų kasdien gryname ore, moteriai patariama ir atlikti specialius pratimus, skirtus nėščiosioms. Gimdymo metu iškyla kritinė įtampa, todėl tikrai verta pasitreniruoti taip palaikant ne tik gerą formą, bet ir pilną pasiruošimą tokiam svarbiam įvykiui. Pratimai padės palengvinti gimdymo procesą, bet ir bus naudingi jaunos moters organizmui.

REKLAMA

Kam reikalingi pratimai?

Nėštumo metu kūnas palankiai vertina fizinį krūvį ir tempimo pratimus. Kaulai, raumenys, organai stengiasi, kad besivystančiam mažyliui nieko netruktų. Be to, mažytis kamuoliukas esantis įsčiose labai greitai vystosi ir auga. Todėl reikia pagelbėti savo kūnui išnešioti jį. Būtent pratimai nėščiosioms ir skirti tam, kad moteris įveiktų besikeičiančią masę, taip pat normalizuoja kraujotaką, panaikina nuovargį ir suteikia papildomos energijos. Taip pat dingsta patinimai, nustoja skaudėti nugarą, o moteris greičiau atsigauna po gimdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Raumenų atpalaidavimas

Pratimai nėščiosioms yra įvairūs, juos sudaro visas užsiėmimų kompleksas. Visų pirma, reikia atsipalaiduoti ir leisti kūnui pailsėti po įtampos. Šie pratimai yra puikus būdas kovoti su stresu. Ramybė padės įsisavinti atsipalaidavimo techniką. Svarbiausiai – išmokti efektyviai ją išnaudoti, tuomet gimdymas praeis sklandžiai ir beveik neskausmingai. Visų pirma reikia išmokti keletą pagrindinių pratimų. Beje, vyrai negali likti šešėlyje: jie puikiai gali padėti atsipalaiduoti savo moterims, darydami pratimus kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidinis kontaktas

Visos moterys turi vidinį pasaulį. Atsipalaiduoti ir susitvarkyti su stresu galima ir sapnuose. Įvairios emocijos merginai leidžia pasijusti apsaugotai. Yra specialūs metodai, kurie taip pat yra taikomi ir pratimuose nėščiosioms. Tikslas – pasijusti ramiai, įveikti stresą, ieškant pozityvių dalykų: ežero pakrantės, žydros jūros, ošiančio miško... Visa tai nuima nereikalingą nerimą ir gerina moters savijautą, todėl tokius pratimus reikia daryti kasdien, kad gautumėte teigiamą rezultatą.

Kvėpavimo kontrolė

Nėščiosios organizmas reikalauja deguonies. O deguonies trūkumas, kaip žinote, taip pat neigiamai veikia bet kurio žmogaus organizmą. To galima išvengti, jei išmoksite kontroliuoti savo kvėpavimą. Puikus pavyzdys – atletai, kurie giliai kvėpuoja, prieš atliekant kažkokį specialų pratimą. Yra speciali sistema, kuri leidžia to pasiekti. Tokiu atveju reikia giliai įkvėpti. Tada labai lėtai iškvėpti, lyg taupant orą, ir viską daryti neskubant, tolygiai. Gilus kvėpavimas – technika, kuri padeda atsipalaiduoti.

REKLAMA

Meditacija

Šią metodiką galite pradėti iškart po kvėpavimo pratimų. Meditacija ne tik padeda nuimti stresinę situaciją, bet ir leidžia susikaupti prieš gimdymą. Meditacija padeda emociškai ir fiziškai pasveikti bei pašalinti kylantį nerimą. Raumenys atsipalaiduoja, kvėpavimas normalizuojasi, ir visa tai teigiamai veikia organizmą. Tam užtenka tik atsisėsti ramiai. Svarbiausiai – kad nebūtų jokio triukšmo. Ir tada jums viskas pavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų