REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo kodekso pataisos, kuriomis Vyriausybė siekė įteisini darbo santykių liberalizavimą, nepaisydama, kad daliai siūlymų nepritarė Trišalė taryba ir priešinosi profesinės sąjungos, įstrigo.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai nusprendė atidėti  pataisų svarstymą, o profsąjungos penktadienį paskelbė atšaukiančios šeštadienį, birželio 30 d., numatytas protesto akcijas.

REKLAMA

Seimo narys socialdemokratas Vytenis Andriukaitis portalui Balsas.lt sakė, kad iš esmės sutarta, jog prie šių pataisų bus grįžta tik rudenį, o iki to laiko dėl jų toliau turėtų būti deramasi Trišalėje taryboje. Jo teigimu, nors Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkėje Vyriausybės teikiamas įstatymo projektas buvo paliktas, vėliau jį pavyko išbraukti.

„Premjeras Andrius Kubilius taip pat sutiko, kad pataisas bus galima svarstyti rudens sesijoje, ir mes jau turime tvirtesnes garantijas, kad rytoj, paskutinę pavasario sesijos dieną, darbotvarkėje šis klausimas neatsiras“, – sakė V. Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, svarbu ir tai, kad po to, kai profesinės sąjungos šios savaitės pradžioje pakvietė įvairių parlamentinių frakcijų atstovus į atvirą konferenciją-diskusiją, joje dalyvavę politikai, tarp jų ir Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma, sutarė, kad nepritars Vyriausybės siūlomam pataisų paketui.

„Vyriausybė gavo signalą, kad didžioji dauguma konservatorių frakcijos narių jos siūlomoms Darbo kodekso pataisoms nepritars. Jie pamatė, kad kai kurios pataisos pritarimo šiame Seime neturės“, – Balsas.lt sakė V. Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų