REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurostat palygino 27 ES šalių kainas 2011-aisiais metais ir nustatė, kad pati brangiausia kryptis atostogoms – Danija. Prekių ir paslaugų kainos šioje šalyje net 42 proc. viršija Europos vidurkį. Teigiama, kad mažiausiai išleisite Bulgarijoje, kur kainos 49 proc. mažesnės už vidutines „europines“, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Pigiai pakeliauti taip pat lengva Lenkijoje ir Rumunijoje. Į nebrangių šalių, kurių kainų vidurkis mažesnis už Europos vidurkį, sąrašiuką pateko ir Lietuva (-34 proc.), Estija (-21 proc.), Malta (-22 proc.), Čekija (-23 proc.), Latvija (-26 proc.) ir Slovakija (-28 proc.).

REKLAMA

O pačiomis brangiausiomis įvardintos jau minėta Danija ir Švedija (+28 proc.), Suomija (+25 proc.) Liuksemburgas (+22 proc.). Nuo 10 iki 20 proc. Europos šalių kainų vidurkis viršijamas Airijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Nyderlanduose, Austrijoje, Vokietijoje, Italijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Apie 10 ir mažiau proc. kainos didesnės Ispanijoje, Graikijoje, Portugalijoje, Slovėnijoje ir Kipre.

Pavyzdžiui, tabako ir alkoholio gaminiai brangiausi Airijoje – apie 63 proc. viršijamas bendras Europos kainų vidurkis, o Vengrijoje tabako ir alkoholio gaminiai tiek pat procentų pigesni. Kainų palyginimas, žinoma, įtraukia ir viešbučius, rūbų kainas, kurios Švedijoje viršija bendrą vidurkį 33 proc., o štai Ispanijoje, Vokietijoje ir Rumunijoje rūbų kainos mažesnės, pigiausios elektronikos prekės Lenkijoje. Pigiausia nakvynė Bulgarijoje, o brangiausia Danijoje, lyginant bendrą vidurkį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų