REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstyvąsias bulves kasantiems mūsų šalies ūkininkams sunku įsitvirtinti turgavietėse, kurios užverstos pigesnėmis lenkiškomis. O parduotuvėse vis dar apstu iš tolimesnių šalių atkeliavusių daržovių, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Jau savaitė, kai ūkininkai Lietuvoje kasa ankstyvąsias bulves. Tačiau jas vos ne vos įstengia parduoti. Prekybos centrai, prisipirkę graikiškų ir itališkų bulvių, nenoriai atveria sandėlių duris toms, kurios užaugintos mūsų krašte.

REKLAMA

„Maxima“ pirmuosius lietuviškų bulvių maišus atrišo savaitgalį, o „Rimi“ tai padaryti žada šiandien. „Norfa“ apskritai jomis dar neprekiauja vildamasi, kad jos netrukus atpigs. Pasak jos atstovo Dariaus Ryliškio, itališkos bulvės kol kas gerokai pigesnės.

Už kilogramą – kone 4 litai. Tiek šviežios lietuviškos bulvės šiuo metu kainuoja ir „Maxima“, ir „Rimi“ parduotuvėse. „Iki“ šiuo metu už jas prašo 3 litų. Užtat turguose šviežių bulvių galima nusipirkti ir už 1,8 lito. Ten pat lenkiškų bulvių kaina sukasi apie 1,1–1,2 lito.

„Parduoti sunku. Turgūs užkišti pigiomis lenkiškomis bulvėmis. Jos yra ne vieną dozę chemikalų gavusios, o mūsiškės niekuo nepurkštos. Tačiau pirkėjai vis dar paiso tik kainos“, - sakė praėjusią savaitę bulviakasį pradėjęs Kėdainių rajono ūkininkas Rimantas Žebrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų