REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Gegužės 17-osios įvykiai sulaukė didelio atgarsio visuomenėje, į televizijas bei interneto portalus skriejo kadrai, kuriuose užfiksuota, kaip mergaitės paimama iš Kedžių namų ir perduodama motinai Laimutei Stankūnaitei. Nors kai kurie įrašai peržiūrėti dešimtis kartų, taip ir nebuvo atsakyta į klausimą, ar iš tiesų mergaitė svaiginta kokiomis nors medžiagomis, ar tikrai vaikui ant galvos buvo užmesta „kaldrytė“?

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas balsas.lt gavo dar vieną vaizdo įrašą, kuriame matyti, kai iš Kedžių namų išėjusi antstolė iš šalia stovinčios moters paima nedidelį, bet labai ryškų (raudonos ir geltonos spalvų) pledą ir stovėdama už pareigūnų nugarų skubiai jį paslepia, o tada išeina.

REKLAMA

Mergaitės globėja Neringa Venckienė ne kartą spaudai yra sakiusi, kad šturmo metu buvo bandyta pledą vaikui užmesti ant galvos, bet to padaryti pareigūnams nepavyko ir mergaitė išnešta be jo. Per Seimo laikinosios komisijos, sprendžiančios dėl teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės, posėdį parodymus davė pati N. Venckienė. Ji dar kartą prisiminė gegužės 17 dienos įvykius ir aplinkybes, kuriomis buvo paimta mergaitė. „Ar jums atrodo normalus veiksmas vaikui ant galvos mesti antklodę? Aš savo akimis mačiau, kad didelė tos antklodės dalis buvo raudonos spalvos, tada jos galva nulinko į šoną, o po kelių sekundžių L. Stankūnaitė ją išplėšė“, – pasakojo N. Venckienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jokia fizinė ir psichologinė prievarta negalima. Mergaitė, apsikabinusi mano kaklą, buvo grubiai atplėšta, psichotropinėmis medžiagomis buvo apipurkštas skuduras ir jai užmestas ant galvos. Tai buvo matyti, nes vėliau jos galva ėmė svirti“, – tikino komisiją N. Venckienė.

Viešumoje ne kartą buvo svarstoma, kad pledas veikiausiai buvo įsineštas pareigūnų neatsitiktinai, o siekiant psichotropinėmis medžiagomis apsvaiginti vaiką.

Naujienų portalui balsas.lt susisiekus su antstole S. Vaicekauskiene ir pasiteiravus, ką ši, išvykus pareigūnams, dėjo į rankinę, moteris sakė: „Į rankinę? Ne, į savo rankinę aš tikrai nieko nedėjau, gal celofaninį maišelį...“ Žurnalistei patikslinus, kad įraše nematyti, ar tai buvo rankinė, ar maišelis, ir pasiteiravus, kas tuomet buvo dedama į maišelį, antstolė sakė: „Negaliu komentuoti tos dienos įvykių, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.“

Pateikiame atskirų įrašo kadrų galeriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų