REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį, birželio 10 d., 13 val., sveikatingumo iniciatyva „Geros sveikatos klubas" vilniečius ir miesto svečius kviečia į pirmąją „Judėk linksmai“ mankštą po atviru dangumi su operos solistu, tenoru Rafailu Karpiu. Save išbandysiantis naujame mankštų vadovo vaidmenyje, žymus daininkas žada visus išjudinti „Body Combat“ užsiėmimu su bokso ir Rytų kovos menų elementais. Jam talkins profesionalus „Impuls“ sporto treneris Andžej Gunevič. Nemokamas mankštos renginys įvyks pievoje prie Baltojo tilto.

REKLAMA
REKLAMA

„Prisijungdamas prie manktų po atviru dangumi programos, visų pirma, labiausiai norėčiau pradėti sportuoti reguliariai. Kadangi nemažai žmonių – kaip ir aš pats – to nedaro, tikiuosi, kad dalyvavimas šiame projekte paskatins visus įgyti sveiką įprotį“, – sakė R. Karpis.

REKLAMA

„Body Combat“ yra aktyvi ir itin uždeganti treniruotė. „Nors iš pirmo žvilgsnio ji atrodo pakankamai vyriška, mat čia naudojami įvairūs kovos menų judesiai, neabejoju, kad jai tikrai neatsispirs ir moterys. Boksas, kovos judesiai, kai juos papildo muzikos ritmai, šioje mankštoje įgyja netikėtą atspalvį“, – apie mankštos ypatumus pasakojo operos solistas.

„Body Combat“ užsiėmimuose susirinkusieji išmoks taisyklingai kvėpuoti, judėti, smūgiuoti rankomis ir kojomis. Tai visiškai naujo tipo kardio treniruotė, padedanti pagerinti širdies, kraujotakos sistemos darbą, kvėpavimą. Intensyviose pratybose lavinama judesių koordinacija, ištvermė bei kūno lankstumas. Mankštinantis dirba ir stiprėja visos raumenų grupės, ypač rankų, pečių, kojų, pilvo ir sėdmenų raumenys.

REKLAMA
REKLAMA

Ši mankšta yra pritaikyta ir žmonėms su fizine negalia. Jiems renginio metu judesius rodys pasaulio kultūrizmo čempionas ir konkurso „Lietuvos talentai“ dalyvis Viktoras Topol.

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai“ vyks birželio-rugsėjo mėnesiais. Mankštos bus rengiamos Vilniuje, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. prie sostinės Baltojo tilto ir Vingio parko estrados. Vėliau jos persikels ir į kitus didžiuosius miestus – Kauną, Šiaulius bei Panevėžį.

Šiuo metu prie „Judėk linksmai“ mankštų ambasadorių, vesiančių mankštų renginius, būrio yra prisijungę tokie žinomi žmonės, kaip Karina ir Saulius Skambinai, Andrius Butkus, Leonardas Pobedonoscevas, Joana Bartaškienė, Aistė Paškevičiūtė, Viktorija ir Artūr Bajor, Ineta Stasiulyė. Visi jie žada pristatyti po vieną ar kelias „Judėk linksmai“ programos mankštas ir taip pakviesti visus pradėti gyventi sveikiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak organizatorių, tikimasi, kad mankštos po atviru dangumi ne tik praturtins socialinį miesto gyvenimą, bet ir bus puiki proga sportuoti bei bendrauti tiems, kurie iki šiol turėjo mažiau galimybių tai daryti ‒ pavyzdžiui, senjorams. Taip pat šie sporto renginiai turėtų būti naudingas laisvalaikio praleidimo būdas atostogas mieste leidžiantiems vaikams bei jaunimui.

Nemokamų mankštų programą „Judėk linksmai“ organizuoja „GlaxoSmithKline Lietuva“ ir „Impuls“. Projekto partneriai – Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos neįgaliųjų sporto federacija ir Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto studentų atstovybė.

REKLAMA

Apie „Geros sveikatos klubą“

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai“ yra vienas iš ilgalaikės socialinės sveikatingumo iniciatyvos „Geros sveikatos klubas“ vykdomų projektų. Iniciatyva siekiama ugdyti Lietuvos gyventojų sveikos gyvensenos įpročius, telkti savo ir artimųjų sveikata aktyviai besirūpinančius žmones. Jos veikla apima fizinio aktyvumo, sveikos mitybos ir profilaktinių sveikatos patikrinimų skatinimą. „Geros sveikatos klubo“ iniciatorė – bendrovė „GlaxoSmithKline Lietuva“. Daugiau apie iniciatyvą www.facebook.com/Gsklubas arba www.gsklubas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų