REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar Prezidentė galėtų man patarti, kur ir į ką „demokratinėje ir teisinėje“ valstybėje kreiptis, kad būtų įvertinti falsifikatai ir nustatyta tiesa? Gerbiama Prezidente, Jūs esate puiki finansų specialistė – ar kur nors pasaulyje vadovaujamasi tokiais „dokumentais“? Ar Jūs, kaip demokratinės ir teisinės valstybės garantas, esate patenkinta tokia Lietuvos teisine sistema? Jumis pasitiki žmonės, Jūs skiriate ir atleidžiate teisėjus, tad užbaikite pagaliau šį spektaklį, kuris vadinamas Darbo partijos (DP) byla ir „juodąja buhalterija“.

REKLAMA
REKLAMA

DP priklausanti 6,5 mln. litų valstybės dotacija yra areštuota, tačiau jau dabar teisme matyti, kad pagal tokius dokumentus ne tik negalima areštuoti pinigų, tačiau ir byla negali būti keliama! Prokurorų turimi popieriukai be parašų, pavardžių ir be žmonių, galinčių tai paliudyti, net negali būti įtraukti į bylą, tačiau būtent tokiu pagrindu jau šeštus metus yra šmeižiama politinė organizacija ir trukdoma jai visaverčiai dalyvauti politiniame šalies gyvenime. Jūs galite tęsti šį teismą tiek, kiek norite, bet grąžinkite pinigus, juk matote, kad šiems ieškiniams niekada neprireiks tokių didelių sumų, kurios yra areštuotos.

REKLAMA

Pinigai iš niekur

Noriu pateikti keletą tokių sufalsifikuotų „dokumentų“, kuriuos prokuroras sukūrė kartu su savo agentais tam, kad bylos atgarsiai būtų kuo skambesni, agresyvesni ir įspūdingesni, o visuomenė patikėtų, kad DP ir jos pirmininkas yra blogi. Beje, šiuos dokumentus rodžiau ir žurnalistams, tačiau jiems kažkodėl įdomiau ir naudingiau skleisti pramanytą purvą nei tiesą.

Štai keli išlaidų ir pajamų orderiai:

 

Dokumentai DP byloje (nuotr. asm. archyvo)Dokumentai DP byloje (nuotr. asm. archyvo)

Dokumentai DP byloje (nuotr. asm. archyvo)Dokumentai DP byloje (nuotr. asm. archyvo)

 

Kaip matote – nei parašų, nei pavardžių. Per ikiteisminį tyrimą ir teismo vykdomas apklausas paaiškėjo, kad „kasininkė“, t. y. agentė, kuri pagal užsakymą kartu su Generaline prokuratūra kūrė šią bylą, nežino, kas jai atvežė šiuos pinigus. Dar įdomiau yra tai, kad „kasininkė“ neatsimena, kam išmokėjo vieną milijoną litų. Žmogaus, kuris patvirtintų, kad gavo šiuos pinigus, byloje irgi nėra. O Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) specialistai kartu su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) šį dokumentą įvertino kaip kažkokiam vienam žmogui išmokėtą atlyginimą ir priskaičiavo DP net 550 000 litų neva nesumokėtų mokesčių, įmokų „Sodrai“ ir GPM. Už panašius popiergalius DP iškeltas ieškinys, pagal kurį areštuota partijai priklausanti valstybės dotacija. Maža to, visai Lietuvai yra skelbiama, kokia DP yra bloga ir kaip ji apgaudinėjo valstybę.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių falsifikatų DP byloje yra už 24 mln. litų. Ir nė viename „dokumente“, o tiksliau – tualetiniame popieriuke – nėra nė vieno žmogaus, kuris patvirtintų, kad tuos pinigus davė arba gavo. Net prokuroras patvirtino, kad nenustatyta, iš kur yra gauti šie pinigai ir kam atiduoti. Tad tokių popieriukų, kuriuose įrašytos bet kokios sumos, galima buvo prirašyti kiek nori ir bet kam.

„Kasininkė ir buhalterė“, kurios, neva padėjo atskleisti DP „juodąją, buhalteriją“, abi yra atleistos nuo atsakomybės, nors tik jų pačių (ir niekieno kito) rankos visus tuos dokumentus sukūrė ir pateikė prokuratūrai. Reikėtų priminti, kad iki įsidarbinimo DP abiem buhalterėms buvo pateikti įtarimai dėl dokumentų klastojimo, tačiau įsidarbindamos DP jos nuslėpė šiuos faktus. Matyt, jau tada buvo užverbuotos, tad nieko keista, kad dabar jos yra atleistos nuo atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti dokumentai, susiję su Mokesčių inspekcija:

Dokumentai DP byloje (nuotr. asm. archyvo)Dokumentai DP byloje (nuotr. asm. archyvo)

Dokumentai DP byloje (nuotr. asm. archyvo)Dokumentai DP byloje (nuotr. asm. archyvo)

Kaip matote, deklaracijose prie skirtingų žmonių pavardžių yra vienodi parašai. Tokių parašų yra ne viena dešimtis, o įgaliojimų už kitus pasirašyti, deja, nėra! Ir VMI darbuotojai it niekur nieko priiminėjo tokias deklaracijas. Pabandykite pateikti Mokesčių inspekcijai deklaraciją, kur ne toje vietoje padėtas kablelis – jokiu gyvu nepriims. O čia – ištisos klastotės, kurios buvo sąmoningai kaupiamos. Peršasi viena išvada: susidorojimui su DP buvo pasitelkta ir VMI. Beje, tai patvirtina išslaptintas JAV diplomatų susirašinėjimas „Valstybės surežisuotas puolimas prieš Darbo partiją ir jos pirmininką“, kuriame Amerikos diplomatai stebėjosi tokiais įžūliais valstybės pareigūnų veiksmais ir išpuoliu prieš DP bei įvardijo tai kaip grėsmę valstybės stabilumui. Tai patvirtino ir a. a. Prezidentas Algirdas Brazauskas: „Buvo duotas nurodymas Uspaskichą išginti iš Lietuvos, tai darė įtakingi žmonės per prokuratūrą, Mokesčių inspekciją.“

REKLAMA

Tad ne vien prokuratūra pasidarbavo tam, kad sužlugdytų DP. Tam dirbo ir Valstybės saugumo departamentas, ir VMI, ir FNTT, ir Vyriausybės nariai.

FNTT specialistų pateikta išvada – griūk negyvas, nors juokų čia mažai – išlaidas baldams pirkti jie įsigudrino apmokestinti „Sodros“ mokesčiais ir GPM. Tačiau teismas viso šito stengiasi nematyti, tebelaikomi areštuoti DP rinkimų kampanijai skirti 6,5 mln. litų. O vykdant apklausas, atsakymus už liudytojus formuluoja prokurorai ir teisėjai. Pasirodo, net teisėja žino, kaip atrodo mano kabinetas ir kaip jame sustatyti baldai.

REKLAMA

Suprantama, kad žmonės nemato bylos esmės, o girdi ir mato tik tą purvą, kuris yra užsakytas ir apmokėtas. Tad dauguma galvoja, kad viskas yra būtent taip, kaip pateikiama viešojoje erdvėje.

Už sąžiningą darbą – ne ordinai, o granatos

Bet nieko, atlaikysime ir tai. Kai nieko nepavogei, tai ir kovoti lengva. Mano biografija yra daug švaresnė už visų tų „teisingumo ieškotojų“. Gimiau ir užaugau šiaurėje, tremtinių miestelyje. Niekada nebuvau nei komjaunuolis, nei komunistas, netarnavau komunistų valdžiai. Iš valstybės neprivatizavau nė vieno objekto. Per 22 metus mano sukurtos įmonės neturėjo nė vieno valstybės užsakymo. Visas mano verslas dirba rinkos diktuojamomis sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant visų trukdžių ir protekcionizmo, per savo gyvavimo laikotarpį mano įsteigtos įmonės sukūrė daugiau kaip 4000 darbo vietų ir sumokėjo beveik 2 mlrd. litų atlyginimų ir mokesčių. Iš „Vikondos“ koncerno įmonių lėšų 18 metų finansuojamas labdaros fondas kasmet padeda ne vienam tūkstančiui žmonių. Tačiau dėl to, kad valdžios požiūris į verslą ir į tokius kaip aš yra niekinantis ir melagingas, sulaukiau toli gražu ne ordino – į mano namo balkoną įmesta granata, kuri sprogdama išmušė tris betonines atramas, o tuo metu šeima buvo namie. Jokių kaltųjų. Kitą kartą policija man sulaužė keturis šonkaulius, o ką jau kalbėti apie begalę iškeltų bylų, siekiant sužlugdyti mano verslą.

REKLAMA

Pagal sufabrikuotą DP bylą: atliktos kratos be liudytojų (ko jie ten ieškojo, o greičiausiai – klastojo?), teko keturis kartus atsidurti kameroje, antrankiai, namų areštas, draudimas susitikinėti su rinkėjais prieš rinkimus, didžiausias per visą Lietuvos teismų istoriją piniginis užstatas – 1,5 mln. litų (palyginkite su Londono teismu, kuris už 1000 kartų didesnį ieškinį „Snoro“ savininkams skyrė tik 300 000 litų piniginį užstatą), pagal sufabrikuotus popiergalius areštuota 6,5 mln. litų DP priklausančių lėšų, ir galiausiai – visas šis šmeižtas buvo nusiųstas į Europos Parlamentą (EP), šmeižiant mane tam, kad būtų panaikintas mano teisinis imunitetas.

REKLAMA

Dvigubų standartų sistema

Tuo metu, kai kitos partijos dalina valstybės dotacijas savo kandidatams, DP tokių galimybių neturi, nes jai priklausantys pinigai yra areštuoti pagal suklastotą bylą. Nors pati Prezidentė pasirašė įstatymą, pagal kurį valstybės dotacijai negali būti taikomos jokios laikinosios apsaugos priemonės. Matyt, tai galioja visiems kitiems, tik ne DP. Vietoj to, kad galėčiau dirbti EP ir netrukdomas dalyvauti rinkimuose, man tenka du kartus per savaitę dalyvauti teismo posėdžiuose ir klausytis prokurorų sukurtų pasakų ir daug kitų keistų dalykų, nors nė vienas liudytojas nepasakė, kad būčiau davęs kokį nors, kad ir mažiausią, nurodymą klastoti buhalteriją. Tad pasakykite man, dėl ko „demokratinė ir teisinė“ Lietuva yra taip nepatenkinta Baltarusijos demokratija?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau manęs visa tai nepalauš. Mane galima tik užgrūdinti. Laikas jau parodė, kad nesugebėjote palaužti ir DP žmonių, ir rinkėjų, todėl mūsų gretos tik didėja. Aš nebijau nieko, nes esu nekaltas. Gerokai kaltesni už mane yra tie, kurie užsiiminėjo protekcionizmu, žlugdė savo valstybę ir skurdino Lietuvos žmones. Tad ateis ta valanda, kai žmonės viską supras ir priims teisingą sprendimą.

Kur yra tie „herojai“ iš teismų tarybos, kurie DP bylai suteikė prioritetą ir atidėjo visas kitas bylas, susijusias su prievarta, nužudymais ir milijardų grobstymais? Kur Konstitucinio Teismo pirmininko ar Lietuvos teisėjų asociacijos pirmininko, kurie suskubo komentuoti DP surengto mitingo prieš ydingą Lietuvos teisinę sistemą, komentarai?

REKLAMA

Jūs ir esate pagrindiniai falsifikatorių saugotojai, o ne teisinės valstybės garantai bei teisingumo ieškotojai. Štai kodėl šiandien Lietuva tapo prasiskolinusi, pažeminta, emigruojanti šalis, kur minimalus atlyginimas ir pensijos yra žemiau skurdo ribos.

Taigi nieko keista, kad jūs išprovokavote Garliavos protestus ir mitingus. Matyt, tai nėra pabaiga. Ne už kalnų tas metas, kai jus visus nušluos, tik gaila, kad po šia šluota gali papulti ir sąžiningų teisėsaugos atstovų.

Prezidentei neužtenka drąsos?

Gerai žinau, kad šalies vadovei DP byla buvo rodoma, ir Prezidentė puikiai žino, jog šioje byloje nėra mums inkriminuojamų nusikaltimų. Tačiau mūsų teisinės ir demokratinės valstybės garantui – Daliai Grybauskaitei – nepakanka drąsos ar sąžinės užbaigti šią niekšybę, ištaisyti tą mūsų „teisinę“ sistemą, o tiksliau – tai, kas iš jos liko – ir pagaliau išvyti užsakymus vykdančius teisėsaugos pareigūnus iš rūmų, kuriuose turi būti vykdomas teisingumas.

REKLAMA

Ir svarbiausia – visi užmerkė akis į tai, kaip žlugdoma demokratija. Juk demokratinės valstybės pagrindas yra daugiapartinė sistema, tad partijos turi būti maksimaliai apsaugotos nuo tokių susidorojimų. Deja, kuriami tokie įstatymai, kai viena buhalterė, padariusi tyčinį ar ne nusižengimą, gali sužlugdyti politinę organizaciją, sužlugdyti 15–20 tūkst. žmonių viltį dalyvauti politinėje veikloje. Juk dabar teisme DP byloje svarstomi ne sukčiavimai, kyšių davimai ar priėmimai, o buhalterinė apskaita – išlaidos kanceliarinėms prekėms, degalams, telefonams, biurams išlaikyti. Europoje yra nemažai valstybių, kuriose finansai yra visiškai atskirti nuo politinių organizacijų ir jų vadovų, taip sumažinant galimų tyčinių susidorojimų riziką. Net EP nariams nereikia ruošti ataskaitų už pinigus, skirtus biurams išlaikyti, o tai nemaži pinigai!

REKLAMA
REKLAMA

Demokratinėje teisinėje valstybėje partijų likimą sprendžia visuomenė, o ne prokuratūra pagal oponentų užsakymą. Bet Lietuvai tokia praktika netinka, nes greičiausiai jos tikslas – sukurti kuo daugiau galimybių siekiant sužlugdyti, protekcionizmui ar tam, kad tiesiog būtų galima laikyti „ant pavadėlio“. Prisiminkite visiems laikams: tai – ne man ir tokie eksperimentai su manimi nepavyks.

Žinoma, egzistuoja galimybė, kad Prezidentei pasakoma ne visa tiesa. Tik tuomet tokį jos neveiksnumą būtų galima pateisinti. Taigi, kad vėliau nereikėtų sakyti neva nieko nežinojote, ir kilo noras paviešinti šitą nesąmonę, pagal kurią Lietuvoje galima kurti bylas ir žlugdyti politines organizacijas.

Valdantiesiems įstatymai negalioja

Vien valdančiosios konservatorių partijos penki buvusieji ar esami merai yra prigriebti už sukčiavimą ir grobstymą. Ar tokiu būdu jie nesiekė savo partijos finansavimo? Tačiau nieko tokio, viskas gerai, partijai nėra iškelta jokių bylų. Juk negalima – čia gi konservatoriai ir jų „tėtušis“, kuris beveik nakvoja prezidentūroje. Tad noriu paklausti: kas valdo valstybę?

Viešiesiems pirkimams yra išleidžiamos milijardinės sumos. Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas prisipažino, kad buvo spaudžiamas ir šantažuojamas. Vyriausybės kancleris lyg „rekomendavo“, o tiksliau – spaudė – pažeisti įstatymą ir tyrimo metu tai pripažįsta. Čia jau ne paprasta DP buhalterė, o valstybės tarnautojas, kurio veiksmai tiesiogiai daro įtaką ar nuostolį valstybei, bet byla nutraukta. Ir dėl ko! Paskaitykite formuluotę – dėl to, kad „liudytojai vengė duoti aiškius ir išsamius parodymus“. Šita valdžia savo rėmėjams išdalino įsisavinti apie 5 mlrd. litų, nuo kurių uždarbis gali siekti iki 30 proc. Ir viskas gerai, tylu, jokių bylų.

REKLAMA

Pareigūnus, kurie nutraukia tokias bylas, reikia statyti prie sienos. Panašių atvejų, susijusių su valdžia, yra šimtai. Ir nieko! Bet palyginkite: DP byloje nėščia moteris, per apklausą pasakiusi, kad neatsimena trejų metų senumo įvykių, nes teko pasirašyti šimtus dokumentų, susijusių su 1000 kartų mažesne suma, yra siunčiama į psichiatrijos ligoninę. Gydytojai jai išrašė pažymą, kad ji sveika, ir tuo pagrindu ją nuteisė už tai, kad neatsimena prieš trejus metus pasirašiusi vieną ar kitą popierėlį. Kai kalba eina apie DP, teisėjai yra „principingi“!

Ir dar. Visi tie ekspertai, komentatoriai, politologai ir parsidavėliai, kuriuos aš vadinu „aviganiais“, kaskart uoliai puolantys komentuoti bet kokį mažiausią DP veiksmą, kažkodėl TYLI ir nemato milijardinių nuostolių valstybei. Ar jie nėra tokie patys nusikaltėliai, kurie dezorientuoja ir dezinformuoja visuomenę, gindami ir slėpdami valdžios nusikaltimus?

Pamatykime rąstą savo akyje

Tad susilaikykite! Anksti dar mums pamokslauti kitoms valstybėms ir mokyti jas, kaip vykdyti teisingumą ir kurti demokratiją, nes, neduok Dieve, jos irgi pradės taikyti tokią pat praktiką, kokia yra Lietuvoje.

REKLAMA

Ne, gerbiamieji, nesukursite demokratinės, teisinės valstybės ant melo, prievartos ir purvo, nes tokie pamatai nėra ir nebus tvirti. Ukrainai ir Rusijai mes turėtume pavydėti, nes ten dar yra įleidžiami tarptautiniai stebėtojai, o mums, įstojus į Europos Sąjungą, įsigaliojo taisyklė, kad pas mus viskas gerai ir tik oficiali institucija gali siųsti informaciją apie žmogaus teisių pažeidimus. O juk tos pačios institucijos, kurios pažeidinėja žmogaus teises, ir siunčia melą į Europą kaip gryną tiesą.

Man belieka tik užsakyti stendus su tokiais „įrodymais“ visoje Lietuvoje, taip pat ir prie EP, Europos teismo, Europos komisijos bei visų ambasadų, kad parodyčiau, kaip Lietuvoje yra vykdomas teisingumas, kaip kuriama demokratija ir kokiais „įrodymais“ yra grindžiami kaltinimai.

Šiuo metu mane guodžia tik tai, kad čia apsilankęs Europos liberalų demokratų ir reformų (ELDR) partijos pirmininkas, EP narys Grahamas Watsonas pažadėjo EP reikalauti DP bylos tyrimo, siekiant išsiaiškinti, kaip vykdomas teisingumas Lietuvoje. Šioje byloje jau dabar yra krūva procedūrinių pažeidimų, tad, deja, Lietuvos vardas dar skambės Europoje – ir labai garsiai. Džiugina ir tai, kad DP bylos atvejis padės nors truputį pataisyti situaciją Lietuvoje ir padėti mūsų žmonėms apsiginti nuo visiško teisinio nihilizmo.

Užsakymo nr. 2301

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų