REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perskaičiau žinią apie tai, kad Kauno policija labai uoli – iškart ima kažkaip ir pagauna kiekvieną, kuris, matote, „teršia“ miestą. Ypač jei tai nepilnametis, rašantis ne x, y ir dar vieną raidę ant tvoros, o kreidelėmis rašo „TIE-SA“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaune apie 14 val. policijos pareigūnai sulaikė šešis asmenis, kurie Nemuno krantinėje prie Vytauto bažnyčios bandė kreidelėmis nupiešti žodį „TIE-SOS“.

REKLAMA

Kaip Alfa.lt pasakojo sutrikę akcijos dalyviai, norėdami prisidėti prie Vilniuje jau kelias savaites vykstančios akcijos, kurios rengėjai prie prezidentūros vis atnaujina menininko Gitenio Umbraso užrašą, 12 kauniečių susirinko Nemuno krantinėje ir spalvotomis kreidelėmis pradėjo piešti. Beveik pusė akcijos dalyvių buvo vaikai.

Nepraėjus ir 10 minučių, prisistatė policijos pareigūnai ir pareiškė, kad akcijos dalyviai yra sulaikomi. Pasak šios akcijos dalyvių, autobusu buvo išvežta 12 žmonių, taip pat ir dalis vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno VPK atstovas ryšiams su visuomene Kęstutis Kascikevičius patvirtino, kad remiantis Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 str. („Miestų švaros taisyklių pažeidimai“) sulaikyti ir į policijos nuovadą pristatyti šeši asmenys. Policijos atstovas negalėjo paaiškinti, kokių tikslų turėjo nesankcionuotos akcijos dalyviai. „Nežinau, ką jie norėjo parašyti. Jie spėjo parašyti tik tris raides – T, I ir E“, – paaiškino policijos atstovas.

Liudininkų teigimu, pareigūnai suaugusiųjų nesulaikė – išvežė tik vaikus.“ – rašo Alfa.lt. Priduriama, kad iš vaikų reikalavo pasiaiškinimų ir tik paskui juos atidavė, susivokę, kad persūdė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po savaitės būsiu Kaune ir būtinai pasidomėsiu – ar man žinomose vietose, kur parašyta x,y ir dar viena raidė pasižymėję entuziastai buvo iškart sulaikyti. O gal visi užrašai nuvalyti vidaus reikalų sistemos ar kitos sistemos lėšomis?

Būdami paaugliais, Vilniuje, „krasnūchoje“ (Savanorių prospektą tada okupantai vadino Raudonosios Armijos) ant asfalto leisdavome sau mokykline kreida parašyti „kacapai, lauk iš Lietuvos“. Naivi, iš virtuvinės politikos atsinešta ir netiksli pozicija (kaip gali būti netiksli ir dabartinių TIE-SOS paišytojų). Bet niekad neteko pastebėti, kad „organai“ būtų sekę. Niekada nebuvome sulaikyti nei už antisovietinę propagandą, nei už nacionalizmą, nei už teršimą. Kaip dabar, taip ir tada buvo tikrų ir daug realesnių teršalų. Šis parodomasis konkrečių Kauno mentų (policininkais jie niekad netaps) uolumas yra aiškiai užsakomasis. Užsakovas yra tas, kuris kažko žiauriai išsigandęs, prastai miega ir nervingai barbena pirštais į kokį nors stikliuką. Įdomu – ko gi būtent jis taip bijo?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų