REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingai pagarsėjęs kovotojas prieš homoseksualius santykius Petras Gražulis pateikė Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos projektą, kuriuo siūloma bausti už Viešas konstitucinių dorovinių vertybių bei Konstitucijoje įtvirtintų šeimos pagrindų niekinimą, visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių organizavimą bauda nuo 1000 iki 3000 litų, o už pakartotinus tuos pačius veiksmus – nuo 3000 iki 6000 litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Konstitucijoje teigiama, kad šeima – yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Valstybė saugo, globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę. „Įvairūs renginiai, kurie propaguoja įvairius seksualinius iškrypimus, tiesiogiai ardo šeimą. Kai kurie Seimo nariai labai šypsosi“, – sakė jis iš Seimo tribūnos.

REKLAMA

Pasak P. Gražulio, homoseksualumo „epidemija“ plečiasi.

„Homoseksualūs asmenys nesidaugina, bet jų daugėja. Kaip?“, – retoriškai klausė jis ir tuoj pat paaiškino, kad toleruojant, propaguojant ir pateikiant homoseksualius santykius kaip mados dalyką yra griaunamos šeimos.

Jo manymu, būtina remti tradicinę šeimą, tačiau kilus būtinybei priimti konkrečius įstatymus jai apsaugoti, balsuotojų salėje nebelieka.

Seimo narys atsigręžė į praeitį ir tai, kad sovietmečiu homoseksualai buvo vertinami kitaip, o tokia veikla, kaip homoseksualų eitynių organizavimas buvo kriminalizuota bei buvo baudžiama iki 5 metų laisvės atėmimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Deja, pasikeitė sistema, socialdemokratai greitai politiškai persiorientavo. Pakeitė savo orientaciją, netgi politinę. Jie nuostatų neturi, jiems nesvarbu, kokia santvarka, svarbu būti valdžioje“, - į socialdemokratų daržą metė akmenį P. Gražulis.

Aušrinė Marija Povilionienė stebėjosi, kaip svarstant valstybės tarnybos įstatymą, P. Gražulis pasisakė už lygias žmonių galimybes, tačiau dabar siūlo pataisas, kurios pažeidžia žmogaus teises ir laisvę, žmogaus orumą, Lietuvos valstybės tarptautinius įsipareigojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu pataisos iniciatorius dar kartą priminė Konstitucijos straipsnį, kuriame teigiama, kad valstybė saugo ir globoja šeimą. „Ar jūs nesutiksite, kad įvairios seksualinės mažumos griauna šeimas, propaguodami savo gyvenimo būdą, pateikdami tai kaip madą, ir ar mes turime nematyti šitų dalykų ir neturime ruošti įstatymų, kad būtų ginama Konstitucija?“, - klausė jis.

Socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis, komentuodamas siūlomus teisės akto pakeitimus, priminė, kad analogišką įstatymą P. Gražulis jau teikė balandžio 26 dieną ir Seimas jį atmetė, o kitas toks teisės aktas gali būti teikiamas ne ankščiau kaip po šešių mėnesių, todėl, jo manymu, Seimo narys nepaiso Statuto nuostatų.

REKLAMA

P. Gražulis piktinosi, kad Seimo narys neįdėmiai skaito, kas registruojama. Pasak jo, iš pradžių siūlomoms pataisoms pritariama, tačiau po kiek laiko neatsiranda palaikančių. „Man sunku pasakyti, kas daro įtaką jūsų socialdemokratų partijai. Sovietmečiu jūs šaukėte “Ura„, kai kriminalizuota ši veikla buvo, dabar jūs šaukiate, kada ši veikla yra propaguojama. Turėkite jūs Vyteni savo nuostatą“, - ir toliau socialdemokratus atakavo P. Gražulis.

„Reikėtų Teisės departamente vertinti tokių įstatymo projektų sumanytojų sveikatos būklę“, – siūlė V. P. Andriukaitis.

REKLAMA

Po audringos diskusijos posėdžių salėje po pateikimo buvo nepritarta pataisa ir įstatymo projektas buvo grąžintas iniciatoriui tobulinti.

Arūnas Valinskas, pasipiktinęs P. Gražulio siūlymu bausti už lytinius iškrypimus, pasiūlė taip pat nustatyti baudas ir už politinius iškrypimus. Anot jo, tuomet P. Gražulis turėtų pats pirmas tą baudą susimokėti.

Dalios Kuodytės nuomone, Seimas apskritai turėjo atmesti šią P. Gražulio iniciatyvą ir į parlamento salę tokie projektai neturi apskritai patekti, nes Lietuvą dėl jų garsiai skambės per visą Europą.

„Priimkite šį įstatymą ir tikrai mūsų jaunimas gyvens taikioje aplinkoje“, – nesutiko su oponentais P. Gražulis.

Konferenciją apie homofobiją sudrumstė P. Gražulio įniršio priepuolis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų