REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai per išpuolius 77 žmones nužudęs Andersas Beringas Breivikas teigia, kad neskųs teismo sprendimo, jei bus pripažintas kaltu ir pakaltinamu, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

A. B. Breivikas prisipažįsta nužudęs visus tuos žmones, bet neigia baudžiamąją atsakomybę. Jis nori būti pripažintas pakaltinamu, kad įrodytų, jog jo išpuolių motyvai buvo racionalūs ir ideologiniai. A. B. Breivikas savo nusikaltimą grindžia neapykanta musulmonų imigrantams bei daugiatautės visuomenės šalininkams. Jei bus pripažintas pakaltinamu, A. B. Breivikas sės į kalėjimą. Jei teismas nuspręs, kad jis nepakaltinamas, jis bus laikomas psichiatrijos ligoninėje.

REKLAMA

Ekstremistas teisme ketvirtadienį sakė: „Nebus jokios priežasties kreiptis į apeliacinį teismą, jei būsiu pripažintas pakaltinamu“.

Nuo balandžio vidurio vykstančiame procese A. B. Breivikas be jokio susijaudinimo stebi jo žudynes Utiojos saloje išgyvenusių žmonių liudijimus. Ketvirtadienį liudijimus tęsė per išpuolį Utiojos saloje nukentėję žmonės. A. B. Breivikas prisipažino, kad labai stengiasi teisme nerodyti jausmų ir tai atima labai daug jėgų. Pasak jo, ketvirtadienį klausytis nukentėjusiųjų parodymų buvo sunkiausia ir po teismo posėdžio jis jaučiasi išsekęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų