REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

67 proc. apklausoje dalyvavusių tėvų teigia, kad atiduotų jų vaikams nebereikalingus žaislus ir daiktus, jei tik žinotų, kas juos surenka. Būtent todėl antrus metus iš eilės Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija kartu su prekių vaikams parduotuvių tinklais „Kotryna“, „Baby City“, „Vaikų miestas“, „Cipollino“ inicijuoja paramos akciją „Dalinkimės vaikyste“, kurios metu rinks nenaudojamus vaikų žaislus ir jų auginimui būtinus daiktus. Akcijos metu surinkti daiktai bus atiduoti daugiavaikėms šeimoms ir vienišoms motinoms, taip pat pabėgėlių vaikams Pabradėje.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad per šių metų akcija bus surinkta mažiausiai 1500 kg žaislų, drabužėlių, kitų daiktų.

REKLAMA

Praeitais metais vos per savaitę trukusią analogišką paramos akciją buvo surinkta daugiau nei 750 kg vaikiškų drabužių ir žaislų, kelios dešimtys vaikų auginimui skirtų daiktų, tokių kaip vežimėliai, nešyklės, vonelės ir kt. Prieš šių metų paramos akciją, kuri truks mėnesį, „Kotryna“ inicijavo internetinė tėvelių apklausą, kuri parodė tokios akcijos reikalingumą.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos duomenimis skurdžiai gyvenančioms šeimoms labiausiai trūksta vaikiškų vežimėlių, nešyklių, vaikiškų drabužėlių ir žaislų.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvendami savo komforto zonoje, žmonės dažnai neįvertina, kad visai šalia jų gyvenančioms šeimoms, kurios augina vaikus, trūksta elementarių daiktų, kad jų atžalos galėtų turėti gražią ir saugią vaikystę, todėl būtina informuoti visuomenę, kad jie realiai suvoktų situaciją. Lietuviai noriai dalyvauja labdaringose akcijose, tiesiog ne visada žino, kur nešti jiems nereikalingus vaikų daiktus“, - sako Raudonojo Kryžiaus draugijos socialinės paramos ir slaugytojų programos vyr. administratorė Zita Juškienė.

Net 41 proc. „Kotrynos“ internetinėje apklausoje dalyvavusių tėvų naujais žaislais savo vaikus palepina bent kelis kartus į ketvirtį, 30 proc. – 1-2 kartus per mėnesį, ir 13 proc. – nuperka naujų žaislų kiekvieną savaitę. Per tris mėnesius 32 proc. apklaustųjų vidutiniškai tam išleidžia nuo 50 iki 100 litų, ketvirtadalis – nuo 100 iki 200 litų, 15 proc. – iki 50 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikai auga greitai, todėl natūralu, kad dauguma šeimų turi atliekamų žaislų, rūbelių ir kitų vaikams būtinų daiktų. Kiekviena šeima pati sprendžia, ką jiems daryti – atiduoti šiuos daiktus draugams ar giminėms, parduoti ar galbūt išmesti. Šia akcija mes sukuriame galimybę atlikti gerą darbą – paaukoti jiems nebereikalingus žaislus ir daiktus tiems, kam jų labiausiai trūksta“ , – sako bendrovės „Kotryna“ mažmeninės prekybos vadovas Laimonas Bazilius.

Internetinė apklausa parodė, kad iki šiol tik apie 10 proc. tėvelių nebereikalingus vaikų žaislus ir daiktus atiduoda labdarai. Gerokai daugiau atiduoda draugų (31 proc.) arba giminių (26 proc.) vaikams, 16 proc. stengiasi parduoti, 6 proc. pasilieka būsimam kūdikiui, dar tiek pat – išmeta.

REKLAMA

Visi socialiai atsakingi tėveliai visą mėnesį gali aukoti būtiniausius vaikams daiktus bei žaislus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, prekybos tinklo vaikiškų prekių parduotuvėse „Kotryna“, „Baby City“, „Vaikų miestas“, „Cipollino“.

Šiuo metu UAB „Kotryna“ valdo didžiausią prekybos vaikų prekėmis tinklą Lietuvoje. Pradėjusi savo veiklą nuo kelių parduotuvių Vilniuje, bendrovė išsiplėtė iki 32 parduotuvių didžiausiuose šalies miestuose jungiančio prekybos tinklo. Neišsitekdama Lietuvos rinkoje, bendrovė ėmė plėstis ir į kaimynines Baltijos šalis — šiuo metu Latvijoje veikia vienuolika įmonės valdomų parduotuvių, Estijoje – šešiolika. Bendrovė taip pat vykdo ir didmeninę prekybą vaikiškomis prekėmis ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Baltarusijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų