REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiandien studentai galės daug lengviau rasti jiems tinkamą privalomosios studijų praktikos vietą. Tokią galimybę suteiks naujas interneto portalas www.epraktika.lt, kuriame verslas skelbs laisvas praktikų vietas savo įmonėse, o aukštosios mokyklos galės stebėti studentų praktikos eigą. Tikimasi, jog tai ne tik suteiks galimybę jauniems žmonėms įgyti profesinių žinių, bet ir prisidės prie glaudesnio aukštųjų mokyklų bei verslo bendradarbiavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu Lietuvoje jaunimo nedarbo problema yra vis dar didelė. Manome, kad tinkamai pasiruošti darbo rinkai reikia ne tik kruopščiai studijuojant, bet ir įgyjant kokybiškos praktinės patirties. Vis dėlto, dažnai privalomajai studentų praktikai nėra skiriamas tinkamas dėmesys ir realiai studentai neturi galimybių pritaikyti studijų metu įgytų žinių praktiškai“, - sako projektą iniciavusios asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

REKLAMA

Pasak jo, portale veiks trys duomenų bazės – studentų, įmonių ir aukštųjų mokyklų. Registruotis portale gali kiekvienas norintis, bet įmonių praktikų pasiūlymus galės matyti ir neprisijungę vartotojai.

Studentų profilius su informacija apie studijuojamą specialybę bei norimą atlikti praktiką matyti galės tik prisiregistravusių įmonių atstovai. Aukštosios mokyklos portale galės stebėti studento praktikos eigą, bendrauti tiek su studentais, tiek su įmonių darbuotojais, atsakingais už praktikos organizavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Internetinio portalo iniciatoriai yra Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“. Projekto partneriai – Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, UAB „Vilniaus dobilas“, UAB „Autoverslas“, AB „Autrolis“, savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

Projektas vykdomas pagal Lietuvos 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimo strategijos Žmogiškųjų išteklių veiksmų programos prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ priemonę VP1-2.2-ŠMM-07-K „Studijų kokybės gerinimas, tarptautiškumo didinimas“. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų