REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Palangoje tvyro meilės nuotaika – vasarą pasitinkantis didžiausias šalies kurortas kartu su šventės svečiais garsiai skelbia: „Myliu Palangą“. Nepaisant nekokių sinoptikų prognozių, vakar ir šiandien vasaros pradžią skelbiančioje Palangoje šviečia saulė ir  nematyti net užuominos, kad gali lyti.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį link kurorto nusidriekė automobilių eilės. Svečių, norinčių kartu su palangiškiais pasidžiaugti kurortinio sezono pradžia, Palangoje sulaukta gausaus būrio. Tarp jų – ir Palangos miestų partnerių – Gruzijos kurorto Kobuleti meras Niko Beradzė bei Bergeno miesto Riugene (Vokietija) Savivaldybės tarybos pirmininkas Eike Bunge bei šių miestų delegacijos.

REKLAMA

Kurorto šventė „Myliu Palangą“ penktadienį pradėta Draugystės tilto atidarymu – Lietuvos, Latvijos ir Estijos Seimo Pirmininkės bei Palangos meras Šarūnas Vaitkus į dangų paleido 300 balandžių, kurie žinią, jog ne tik Palanga, bet ir visas Baltijos regionas, jau pasirengę priimti svečius, išnešė į visas Baltijos valstybes.  Taip mieste pradėti šventiniai renginiai.

Šalia Palangos esančiame Žibininkų kaime, garsiajame „HBH“, prasidėjo Vokiečių dienos, kurių metu Palangos miesto partnerio – Bergeno Riugene – atstovai pristatė vokiečių kulinarinį paveldą.

REKLAMA
REKLAMA

Pavakare visi palangiškiai ir miesto svečiai rinkosi centrinėje aikštėje. Pučiamųjų orkestro koncertas, miesto vadovų bei svečių sveikinimo kalbos ir dieninis fejerverkas paskelbė šventės pradžią. Žaliųjų judėjimo vardu Palangos vadovams buvo įteikta aukščiausius paplūdimių kokybės standartus patvirtinanti Mėlynoji vėliava, jau ne pirmus metus suteikiama paplūdimiui ties Birutės kalnu. „Myliu Palangą“ – šiems žodžiams skambant į orą paleista šimtai Palangos herbo spalvų – geltonų bei mėlynų – balionų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį pučiamųjų orkestrų garsai jau nuo ankstyvo ryto budino miestiečius ir svečius bei kvietė įsilieti į šventinį šurmulį. Švęsti vasaros pradžią pakvietė ir žirgu kinkyta karieta į kurortą atvykęs garsusis kriaučius Palangos Juzė su šeimyna. Ypač didelio svečių susidomėjimo sulaukė miesto centre įsikūręs tautodailininkų kermošius „Palangos Juzė“.

Šventinę nuotaiką visą dieną kuria ir muzikiniai siurprizai netradicinėse miesto vietose, o meilės tema rutuliojama prieš metus rekonstruotoje Meilės alėjoje. „Kurgi gali būti geresnė vieta poroms pasivaikščioti, jei ne visai palei jūrą nusidriekusioje pėsčiųjų alėjoje?“, - juokavo Palangos svečiai. Juo labiau kad romantišką nuotaiką šiandien čia sustiprina ir penkiose alėjos vietose skambanti „gyva“ muzika, aktoriai, kurie visai to nesitikinčias poras nustebina būtent joms dedikuojamomis meilės eilėmis.

REKLAMA

Pavakare apie tauriausius jausmus primins ir Klaipėdos muzikinio teatro spektaklis „Meilės uostas“, kuris bus pristatomas Jūratės ir Kastyčio skvere. Jam pasibaigus, scenoje pasirodys Pučiamųjų orkestrui, vėliau – Mantas ir Kauno bigbendas. Šventę „Myliu Palangą“ vainikuos muzikinis pirotechnikos reginys ant jūros tilto.

Sekmadienis kurorte tradiciškai skiriamas sportui – vyks teniso, gatvės krepšinio varžybos. Ne tik azartą, bet ir gražų reginį garantuos žirgų lenktynės prie jūros tilto.

Paskubėkite – Palangoje blogo oro nebūna.

Palanga (nuotr. Organizatorių)Palanga (nuotr. Organizatorių)

Palanga (nuotr. Organizatorių)Palanga (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų