REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Profesionalaus bokso turnyrui Lietuvoje „Bigger's Better“ besiruošiantis 24 metų kikbokso kovotojas Sergejus Maslobojevas nusitaikė į nugalėtojo titulą.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 25 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje rengiamas „Bigger's Better“ bokso turnyras, kuriame dėl nugalėtojo vardo ir 15 tūkst. JAV dolerių piniginio prizo kovos aštuoni kovotojai. Tarp jų vienintelis lietuvis S. Maslobojevas tikina, kad šįkart tikisi daug geresnių rezultatų nei pernai.

REKLAMA

„Pernai pralaimėjau turnyro nugalėtojui rumunui Constantino Bejenaru. Guodžia, kad iš visų jo varžovų pasirodžiau geriausiai. Tuomet galbūt per vėlai grįžau iš JAV, nespėjau aklimatizuotis. Šiai metais ruošiuosi Lietuvoje  ir tikiuosi, kad rezultatai bus daug geresni“, – teigė „Sparta Gym“ klube besitreniruojantis sportininkas.

Kuvaldos pravardę turintis kovotojas neseniai grįžo iš dviejų savaičių atostogų Singapūre ir Bankoke. „Atsipūčiau nuo visų kovų, gerai pailsėjau ir kimbu į darbą“, – kalbėjo S. Maslobojevas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokią reikšmę pačiam turi šis turnyras?

– Praėjusiais metais šiuo turnyru debiutavau profesionalaus bokso ringe. Man svarbiausia dalyvauti, kovoti ir, duok Dieve, kelti Lietuvos vėliavą po kovos. Šis turnyras Lietuvoje gana reikšmingas, transliuos televizijos kanalas „Eurosport“, daug šalių matys šias kovas. Čia ne vien man, bet visai šaliai svarbus šis turnyras.

– Pernai sakėte, kad pritrūko laiko pasiruošti turnyrui „Bigger's Better“. Kaip vyksta pasirengimas šįmet?

– Praėjusiais metais pasirengimas vyko JAV, gera patirtis, bet grįžau likus dviem dienoms iki kovos, nespėjau aklimatizuotis. Šiais metais netikėtai vėl mane pakvietė. Vien tik boksui nesiruošiau, bet šiame turnyre, manau, kovotojai bus ne vien iš bokso, bet ir iš kitų kovinių sporto šakų. Tikiuosi, kad jausiuosi geriau ir sugebėsiu tinkamai pasirodyti. Dviračio neišrasiu ir naujų kažkokių triukų nesugalvosiu. Mėginsiu įgyti gerą fizinę formą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ką galite pasakyti apie varžovus?

– Visi žmonės, visi darome klaidas. Tikiuosi, kad tas klaidas darys varžovai ir jomis pasinaudosiu. Ringe esame visi lygūs.

– Kaip atrodo jūsų diena?

– Nuo pirmadienio iki penktadienio turiu per dieną dvi treniruotes po dvi valandas. Rytais – bėgimas ir „letenų“ darbas su treneriu, vakare – grupinės treniruotės. Daabr eisime į bokso klubus ir mėginsime padirbti su boksininkais. Šeštadienį skiriu fiziniam pasirengimui, o vienintelė laisva diena – sekmadienis.

– Kokį sau keliate tikslą būsimame turnyre?

– Tiktai pergalė. Norėtųsi nokautu. Pergalė be nokauto man sunkiai suvokiama.

– Kiek jaučiatės patobulėjęs per metus?

– Boksą buvau apleidęs, buvau pamiršęs tą temą, tobulėjau labiau K-1 taisyklėse. Pakeičiau klubą ir pajutau progresą.

REKLAMA

– Pernai kalbėjote, kad negrįšite į kovas pagal K-1 ir MMA taisykles, tačiau vis dėlto grįžote – sėkmingai dalyvavote turnyruose Latvijoje ir Maskvoje. Kas lėmė tokį sprendimą?

– Su savo vadybininku Egiu Klimu kalbėjome, kad po „Bigger's Better“ turnyro pereisiu į profesionalų boksą, tačiau pasitarę su kovų organizatoriais JAV apsigalvojome. Dabar didelis trūkumas sunkaus svorio boksininkų, o aš priklausau vidutinei svorio kategorijai. Šios kovotojai beveik nieko nedomina. Iki sunkiasvorių man reikėtų priaugti apie 10-15 kg, o to padaryti kol kas negaliu. Tai ir lėmė, kad nepasilikau bokso ringe. Dabar daugiausiai kovoju pagal K-1 taisykles, kartais MMA. Kaip bus ateityje, matysime.

REKLAMA

– Kuo pačiam patrauklus boksas?

– Boksas tikrai mane žavi. Visiškai kitoks darbas – nėra kojų, kelių, alkūnių. Čia viskas kitaip – stovėsena, smūgio galia, greitis, taktika.

– Turite savo idealus bokse bokse?

– Tai kovotojai, kurie savo laiku buvo nenugalimi – Mike'as Tysonas ir Roy Jonesas Jaunesnys. Stebiu ir studijuoju kitų boksininkų kovas. Ne tik sporte, bet ir gyvenime iš kiekvieno žmogaus galima pasiimti kažką gera ir tinkama. Yra daug nežinomų kovotojų, kurie ruošia namų darbus, studijuoja varžovus ir vėliau įveikia geriausius, kai atsiranda šansas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar profesionalus boksas Lietuvoje turi ateitį?

– Nematau jos Lietuvoje. Valstijose į kovotoją investuoja ir žiūri į jo perspektyvą po 5 ar 10 metų. Lietuvoje dažniausiai viskas pasibaigia po vienos kovos. Perspektyvos nėra, lėšų neduoda, apie rėmimą nekalbu. Išskyrus krepšinį Lietuvoje niekas daugiau nematoma ir dėl to liūdna, nes čia turime tikrai gerų kovotojų, pasižymėjusių tarptautinėse varžybose. Tik jie mūsų šalyje niekam nerūpi.

KOMENTARAS

Andrius Šipaila, S. Maslobojevo treneris

Sergejus išsiskiria charakteriu ir greičiu – šioje svorio kategorijoje jis paprastai būna greičiausias kovotojas. Greitis ir sunki ranka – pagrindinės Sergejaus savybės. Kiek jis patobulėjo, pamatysime turnyre. Praėjusiais metais buvo susirgęs, padarė klaidą su aklimatizacija – tai ir lėmė, kad į ringą išėjo pavargęs ir tik gynėsi.

REKLAMA

Pasiruošimo metu treniruosimės su boksininkais. Kikbokso ir Muaythai treniruočių bus mažiau. Planuojame pasikviesti į treniruotes žinomą boksininką Eugenijų Tutkų, kitus sunkiasvorius. Pasiruošimo planas standartinis – kol kas dirbame su ištverme. Jeigu netikėtum, kad laimėsi, tai tikriausiai nedalyvautum.

TIK FAKTAI

„Bigger's Better“ turnyre aštuoni kovotojai burtų keliu gauna varžovą. Nugalėtojui, laimėjusiam tris kovas, atitenka 15 tūkst. JAV dolerių piniginis prizas. Ringe kovojama tris raundus po tris minutes.

„Bigger's Better“ turnyro kovotojai: Sergejus Maslobojevas (Lietuva), Denisas Sebastianas (Vokietija), Kamilas Sokolowskis (Lenkija), Rodgersas Pinas (Olandija), Andrea Poputea (Rumunija), Alexanderis Pantiukhovas (Baltarusija), Constantinas Glukhovas (Latvija), Todoras Todorovas (Bulgarija).

REKLAMA

Prestižinėje kovoje susutiks Mairis Brieidis (Latvija) ir Lukaszas Zygmuntas (Lenkija). Mhuay Thai kovose susigrums: Julius Mocka ir Mantas Rimdeika, Grigorij Kopistinskij ir Ernestas Dabkus, Deivido Danylos varžovas kol kas neaiškus.

DAUGIAU SKAITYKITE:

TOP 10: geriausios pasaulyje moterys kovotojos

Top 10: įspūdingiausi nokautai per bokso istoriją

TOP 15: aršiausi futbolo „blogiukai“

TOP 20: garsiausi už grotų sėdėję JAV sportininkai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų