REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus pirmosios apylinkės teisme nagrinėjant administracinę bylą, kurioje Seimo narys svarstomas dėl viešosios tvarkos pažeidimo per gėjų eitynes, vykusias 2010 metais, neapsieita be kritikos policijos vadovams ir miesto merui.

REKLAMA
REKLAMA

Į teismą atvykęs politikas tikino esąs nekaltas ir teigė, jog Vilniaus policijos pajėgos, budėjusios per gėjų eitynes 2010 metų pavasarį, tyčia provokavo minią: "Jie tiesiog skatino lipti per tvorą ir priešintis".

REKLAMA

P. Gražulis paprašė teismo susipažinti su byla, todėl teismo posėdį nutarta atidėti. Teisėjui pasiūlius surengti posėdį balandžio 6 dieną, tikintis P. Gražulis prieštaravo tvirtindamas, jog bus Didysis Penktadienis ir yra nuodėmė posėdžiauti.

Pasibaigus teismo posėdžiui skandalingasis Seimo narys, per gėjų eitynes 2010 metų gegužę surengęs „šou“ kartu su kolega Kazimieru Uoka, prašė iškviesti į posėdį Švedijos užsienio reikalų ministrę ir JAV ambasadorių, tuometinį Vilniaus merą Juozą Imbrasą.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto vadovas, anot p. Gražulio,  atsisakė išduoti leidimą eitynėms, tačiau spaudžiamas aukščiau minėtų asmenų buvo priverstas paklusti.

P. Gražulis nepabūgo pažerti kritikos asmenims,  turintiems lytinių sutrikimų:  „Koks reikalas, kas su kuo miega. Kodėl normalūs žmones neeina į gatvę ir nerėkia, ką jie daro lovoje, kaip ir kodėl“.

P.Gražulis argumentavo, jog Konstitucijoje įtvirtintos bendrosios moralės normos jam svarbesnės už lygių teisių ir tolerancijos principus.

Beje, administracine tvarka yra teisiamas ir K. Uoka, kuris stos prieš teismą po pietų.

Incidentas, kuomet buvo sulaikyti du politikai P. Gražulis ir K. Uoka, įvyko 2010 metų gegužės 9 dieną. Tai tuomet papaiktino ir Karo veteranus, šventusius Pergalės dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija aptvėrė tvoromis teritoriją taip užkirsdama kelią riaušėms, tačiau P. Gražulis, norėdamas parodyti netoleranciją tokioms eitynėms, perlipo per tvorą ir  mėgino sutrukdyti eitynes

Prieš metus Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinio teisės pažeidimo bylas dėl Seimo narių Petro Gražulio ir Kazimiero Uokos veiksmų per homoseksualų eitynes, nutarė grąžinti pirmosios instancijos teismui iš naujo spręsti politikų patraukimo administracinėn atsakomybėn klausimą.

REKLAMA

LVAT teisėjų kolegija, patikrinusi bylą įrodymų vertinimo ir teisės taikymo aspektais, pabrėžė, kad prokuratūroje nebuvo atliekamas joks tyrimas P.Gražulio bei K.Uokos atžvilgiu ir pati šių asmenų veika apskritai nebuvo vertinta.

„Todėl pirmosios instancijos teismo išvada, kad nėra pagrindo taikyti administracinę atsakomybę šiems asmenims pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, laikytina nepagrįsta, kol nėra atliktas išsamesnis tyrimas“, – rašyta LVAT pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų