REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Trečiadienį Kauno apygardos teismas ėmėsi iš esmės nagrinėti bylą, kurioje bendrovės „Naujoji ranga“  direktorius Nerijus Pečiokas kaltinamas kontrabandos būdu iš Anglijos į Lietuvą atgabenęs du karinius vilkikus bei šarvuotį.

REKLAMA
REKLAMA

Už strateginių prekių įvežimą  kontrabandos būdu bendrovės Naujoji ranga“ vadovui Nerijui Pečiokui  gresia laisvės atėmimas nuo trijų iki dešimties metų.

REKLAMA

Teisme direktorius sakė nemanęs, jog gabena iš Anglijos kontrabandą. Anot jo, nurašyta karinė technika buvo reikalinga didelių gabaritų krovinius gabenimui. Kai vilkikus ir šarvuotį jau įsigijo ir įvežė į Lietuvą, paaiškėjo, kad mašinos neturi visų reikalingų dokumentų.

N. Pečiokas teismui aiškino, jog 2011 metų pradžioje internetiniame aukcione Anglijoje rado parduodamą nurašytą karinę techniką: „Nutarėme įsigyti karines mašinas ir taip sutaupyti, nes nauji traktoriai ar kita didelio pravažumo technika kainuotų daug brangiau“.

REKLAMA
REKLAMA

Už šarvuotą pėstininkų transporterį FV-432 bendrovė  sumokėjo apie 6,4 tūkstančių svaro sterlingų. Du vilkikai „Leyland - DAF“ kainavo 10 tūkstančių ir  šešis tūkstančius svaro sterlingų.

Buvo sutvarkyti visi reikalingi dokumentai, kurių reikalavo Jungtinės Karalystės pardavėjai. Karinė technika vilkikais buvo atgabenta į Kylio uostą, o iš čia keltu pasiekė Lietuvą.

Muitinėje mašinos praleido apie tris paras ir niekam nekilo įtarimų, kad technika gali būti prilyginta kontrabandai. Beje, mašinų dokumentai buvo tikrinami ir Vokietijoje. Ir tuomet jokių nesklandumų nekilo.

Problemos prasidėjo tuomet, kai buvo nuspręsta transporto priemones įregistruoti Lietuvoje. Paaiškėjo, kad bendrovė neturėjo Ūkio ministerijos importo licencijos į Lietuvą įvežti strategines prekes. Mašinos buvo areštuotos, o bendrovė jų taip ir nespėjo panaudoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų