REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiuometinė Kovo 11-oji bus pažymėta valstybės vadovų kalbomis, linksmais koncertais bei žygiais. Tačiau Lietuvą apnikusių problemų akivaizdoje verta klausti – ar šiandien to užtenka?". Tokį klausimą kelia patriotiško jaunimo sambūris „Pro Patria“, kovo 11 d. Vilniuje rengiantis diskusiją „Koks patriotiškumas reikalingas Lietuvai?“.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusija vyks kovo 11 d., 14.30 val., Rašytojų klubo salėje (K. Sirvydo g. 6).

Renginio organizatorių įsitikinimu, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos prasmė - ne tik džiaugsminga, bet ir įpareigojanti. O šią atsakomybę verčia prisiminti šiandien Lietuvą krečiantis moralinis, politinis, socialinis ir ekonominis dekadansas.

REKLAMA

„Juk akivaizdu, kad daugiau nei prieš du dešimtmečius Nepriklausomybė nebūtų atkurta, jeigu nebūtų atsiradę patriotiškai mąstančių ir veikiančių žmonių, pavertusių Tautos laisvės svajonę tikrove. Visgi valstybės kūrimo darbas tuo nesibaigė: mūsų kartai tenka ne mažesnė atsakomybė branginti tai, ką išsaugojo pirmtakai, ir atsiliepti į dabarties iššūkius su ne mažesniu atsidavimu.

Todėl manome, kad Kovo 11-oji yra puiki proga susiburti Lietuvos ateičiai neabejingiems piliečiams ir pabandyti iš naujo ieškoti to, kas mus vienija ir paverčia Lietuva. O šią vienybės paiešką pradedame nuo klausimo – koks patriotiškumas reikalingas Lietuvai?“, – teigia „Pro Patria“ nariai.

Į „Pro Patria“ organizuojamą diskusiją žada įsijungti ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo akto signatarai bei Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų