REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikija, Turkija, Egiptas... Banalu ir atsibodo? Šeštą kartą skristi su „Viskas įskaičiuota“ sistema darosi nuobodu? Kaip manai, gal šįkart lekiam į Kroatiją? – klausia kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Asmeniškai pačiam kelionė į Kroatiją buvo viena pirmųjų gyvenime – tąkart vykome į Makarska Rivjeros kurortą autobusu, pakeliui aplankėme Vieną, Budapeštą, Plitvicos ežerų parką. 12 dienų kelionė neprailgo, o įspūdžių užteko visiems metams....

REKLAMA

Prieinamos kainos, patogus susisiekimas ir nuvykimas, geras apgyvendinimas tiek privačiuose apartamentuose, tiek viešbučiuose, pakankamas kiekis ekskursijų ir lankytinų vietų – prieš maždaug 5 metus Kroatija buvo viena populiariausių lietuvių krypčių. Deja, pastaraisiais metais kažkodėl ji kiek primiršta... Laikas prisiminti! Pateiksiu kelias galimybes, kaip galima paprastai nuvykti iki Kroatijos ir praleisti atostogas šioje šalyje. Nuomonė ir patarimai visiškai asmeniški, nesiekiant naudos.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionė savarankiškai automobiliu

Labai smagu maršrutą planuotis savarankiškai, savo laiką – taip pat. Minusas – Jūsų transporto priemonė gali neatlaikyti tokios kelionės, o automobilio taisymas gali sukelti didelių nepatogumų ir...paploninti Jūsų piniginę. Apie keliones automobiliu iki Kroatijos su gausybe nuotykių ir patarimų – didelė krūva pasakojimų internete.

Kelionė savarankiškai lėktuvu

Oro kompanija „Ryanair“  vykdo skrydžius iki Zadaro. Nuo čia patogu vykti į Kroatijos kurortus tiek Šiaurinėje jos dalyje, tiek Pietinėje. Kelionė, pavyzdžiui, iki Makarska Rivjera nuo čia truks daugiausiai 3 valandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skrydį su persėdimu iki Zadaro galima susikomplektuoti iš Kauno per Stokholmą, Frankfurtą, Briuselį, London Stanstedą, Oslą. Iš Vilniaus – per Karlsrūhę, London Stanstedą. Pigiausi bilietai – likus 6–8 savaitėms iki kelionės.

Kelionė su organizatoriais lėktuvu

„Novaturas“ – kelionių organizatorius, šiais metais ir vėl atnaujinęs Kroatijos (Rijeka) kryptį. Nuo birželio iki rugsėjo kiekvieną penktadienį tiesiogiai iš Vilniaus galima pasiekti Kroatiją ir praleisti savaitės atostogas už maždaug 1500 litų be akcijų ir nuolaidų. Pasiūlymus galite rasti čia.

REKLAMA

Taip pat siūlomos pažintinės kelionės, tiesa, jos nemažai kainuoja, tačiau sutaupomos 4 dienos važiavimo autobusu. Keliones galima pamatyti čia.

Kelionė su organizatoriais autobusu

Daugybė kelionių organizatorių autobusu vasaros metu veža į įvairius kurortus tiek Šiaurės, tiek Pietų Kroatijoje. Asmeniškai pačiam teko būti tik Pietų Kroatijoje – Dalmatijoje, Makarska Rivjera kurorte. Siūlomas poilsis privačiuose apartamentuose arba viešbučiuose. Žinoma, apartamentuose pas žmones gyventi pigiau, o ir sąlygos kartais būna geresnės – turite savo virtuvėlę, kur galite gamintis maistą, taip pat erdvesnius, nei viešbutyje, kambarius. Kelionės kaina prasideda maždaug nuo 899 litų.

Galima pasirinkti tiek poilsinę kelionę su keliais lankytinais objektais pakeliui, tiek pažintinę kelionę, kur Jūs savaitei ar 10 dienų išjudėsite Kroatijos link ir išnaršysite netgi aplinkines šalis (Juodkalniją, pavyzdžiui).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų