REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraštas, kuriame kaimai didesni už miestą...

Yra Pagėgių savivaldybės teritorijoje du miestai – Pagėgiai ir Panemunė, vienas miestelisVilkyškiai, o visi kiti administraciniai vienetai – kaimai. Tokia oficiali informacija, bet už jos slypi keistų dalykų...

REKLAMA
REKLAMA

Palyginkime du tokius „vienetus“ – Panemunės miestą, kuris, atrodo, yra mažiausias Lietuvoje su vos 300 gyventojų, ir Natkiškių kaimą, kur gyvena dvigubai daugiau žmonių. Deja, juos ir palyginti sunku. Natkiškiuose yra bažnyčia, didelė pagrindinė mokykla, parduotuvė, paštas, kultūros namai ir t. t. Panemunės mieste – tik viena parduotuvė ir viena kavinukė.

REKLAMA

Galime palyginti ir „tarptautiniu“ mastu. Prieš keletą metų Kinijos ambasadorius Lietuvoje, svečiuodamasis viename 5 tūkstančius gyventojų turinčiame Žemaitijos mieste, sakė: „Jei žiūrėtume pagal gyventojų skaičių, Kinijoje tokio dydžio miesteliai vadinami kaimais. Kai aš sakau, kad atvykau iš mažo Kinijos miestelio, reiškia, jog jame gyvena vienas milijonas žmonių...“.

Tokiuose Kinijos kaimuose visko yra, žmonės gyvena visavertį gyvenimą. O štai mūsų Panemunėje, net miestu vadinamoje, – beveik nieko. Net jokios valdžios įstaigos čia nerasi. Net seniūnaičio nebėra, kadangi buvusiojo kadencija jau baigėsi, o naujasis bus renkamas tik balandžio pradžioje. Dabar artimiausia šio miesto valdžia yra Pagėgių seniūnija su Panemunėje gyvenančiu Pagėgių seniūno pavaduotoju Petru Pranckaičiu.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis „Šilokarčemai“ sakė, kad mokyklos Panemunės mieste nebėra jau keletą metų, apie 20 mokinukų mokykliniu autobusiuku kasdien vežami į Pagėgių miestą.

Blogai Panemunės mieste ir gyvulininkystę norintiems plėtoti ūkininkams – mieste draudžiama statyti didesnius tvartus, juos reikia statyti kur nors už to miesto ribų.

Jau ir Kęstas, ir Virginijus Komskiai ne kartą bandė spręsti Panemunės statuso pakeitimo problemą, bet iš Vilniaus vis gaudavo atsakymus, jog tai padaryti neįmanoma, kol nebus baigta žemės reforma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausia Panemunės miesto problema yra kova su pasieniečiais. Išeini už kiemo vartų ir pasieniečiai tuojau tave gaudo – pasą duok, tą duok... Tai yra nesuprantami dalykai, ir aš pats iš kiemo nuėjau kartą prie Nemuno – tik apie 100 metrų atstumą. Ir iškart – parodyk pasą... Atsakiau – ar nematai, ką tik iš savo kiemo išėjau. Ir tuoj jie gąsdina baudomis“, – pasakojo vienintelis valdžios atstovas šiame mieste P.Pranckaitis.

Stasys BIELSKIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų