REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį vakare 28 metų Anglijos sunkaus svorio boksininkas Dereckas Chisora pastebėtas Londono „Heathrow“ oro uoste su beisbolo kepuraite, paauksuotais akiniais nuo saulės ir treningu. Vėlyvas sugrįžimas namo po skandalais apipinto savaitgalio Miunchene.

REKLAMA
REKLAMA

Vokiečių spauda mirga nuo pranešimų apie riebius antausį, spjūvį į veidą Vladimirui Kličko, piktus žodžius ringe, bokso dvikovą su 40 metų Vitalijumi Kličko, muštynes su Davidu Haye spaudos konferencijoje ir areštą. Visų šių įvykių centre – D. Chisora.

REKLAMA

Anglų spauda rašo, kad šiam boksininkui už nepagarbius ir netoleruotinus veiksmus prieš, per ir po dvikovos su V. Kličko gali grėsti diskvalifikacija iki gyvos galvos. Didžiosios Britanijos bokso taryba jau pradėjo minėtų įvykių tyrimą ir turėtų priimti sprendimą dėl bausmės. D. Haye neturi šios tarybos licencijos, todėl jam jokios sankcijos nebus taikomos.

Incidentas per svėrimo ceremoniją (nuotr. SCANPIX)Incidentas per svėrimo ceremoniją (nuotr. SCANPIX)

Antausio kaina – 38 tūkst. eurų

Prieš lemiamą kovą britas pasižymėjo ne vienu akibrokštu. Dvikovos išvakarėse grasinęs atsivesti savo šunį Žudiką į ringą, kad šis sukandžiotų V. Kličko, D. Chisora pažado neišlaikė, tačiau įsivėlė į kitą incidentą, prikausčiusį ne tik bokso gerbėjų dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialioje svėrimo ceremonijoje penktadienį popiet po privalomo trijų sekundžių boksininkų žvilgsnių vienas kitam į akis, burną savo šalies vėliava – skarele – pridengęs D. Chisora galva smogė varžovui ir iš karto po to dar trenkė jam riebų antausį.

Šis išsišokimas jam brangiai kainavo – už antausį V. Kličko britas turės pakloti maždaug 38 tūkst. eurų. Tokį sprendimą po incidento priėmė WBC organizacija. Pusė šios sumos keliaus į Maxo Schmelingo labdaros fondą, o kita pusė atiteks WBC.

Spjūvis V. Kličko į veidą

Intriga tęsėsi šeštadienį abiems boksininkams ir jų palydovams įlipus į ringą. Per pristatymą grėsmingai žingsniavęs britas priėjo prie Vitalijaus brolio Vladimiro ir išpurškė iš burnos šiam į veidą vandenį. Šio incidento auka provokacijai nepasidavė ir išliko stebėtinai ramus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Kličko ir D. Chisora (nuotr. SCANPIX)V. Kličko ir D. Chisora (nuotr. SCANPIX)

„Del Boy“ pravardę pasirinkęs D. Chisora už savo įžūlų elgesį atsiėmė ringe. V. Kličko 12 randų kovoje taškais 118:110, 118:110, 119:111 įveikė britą ir apgynė pasaulio čempiono pagal WBC versiją titulą. Tiesa, ukrainiečiui nepavyko nokautuoti varžovą, kaip buvo žadėjęs, tačiau į savo sąskaitą jis įsirašė jau 44-ą pergalę per 46 dvikovas.

„Sportine prasme D. Chisora gavo tinkamą pamoką, o kaip žmogus aš jo tiesiog negerbiu, – ir karto po pergalės sakė V. Kličko. D. Chisora atsisakė apsikabinti su varžovu po dvikovos ir kalbėjo apie revanšą: „Vienintelis dalykas, kuo V. Kličko įveikė mane – patirtimi. Noriu revanšo ir tuomet viskas bus kitaip.“

REKLAMA

Muštynės spaudos konferencijoje su D. Haye

Skandalingasis britas nenurimo ir po pralaimėjimo – spaudos konferencijoje įsivėlė į žodžių mūšį su savo tautiečiu nemažiau skandalingu Davidu Haye, pasirodžiusiu tarp žiūrovų. Pakilęs nuo kėdės D. Chisora priėjo prie pastarojo ir kvietė jį susigrumti.

D. Haye treneris D. Chisora (nuotr. SCANPIX)D. Haye treneris D. Chisora (nuotr. SCANPIX)

Karjerą baigusio D. Haye ilgai prašyti nereikėjo – jis kumščiu ir buteliu trenkė savo tautiečiui, abu kaip reikiant susirėmė. D. Haye netyčia kameros stovu sužeidė savo trenerį Adamą Boothą. D. Chisora įsisiautėjęs riaumojo „Aš tave nušausiu, Davidai Haye“.

REKLAMA

D. Chisorą suėmė oro uoste

Sekmadienį ryte D. Haye pasipustė padus ir pirmuoju reisu nuskrido į Mančesterį, kur tapo nepasiekiamu. Tėvynę pasiekti panašiu keliu mėgino ir D. Chisora, tačiau jį oro uoste sulaikė Miuncheno policija.

D. Chisora ir jo treneris Donas Charlesas buvo kaltinami kūno sužalojimu ir grasinimu. Policijos atstovas spaudai Gottfriedas Schlichtas: D. Chisora ir jo advokatas davė parodymus, papasakojo savo įvykių eigą. Šie duomenys tikrinami. Beveik po trijų valandų nuo sulaikymo, boksininką ir jo trenerį nuspręsta paleisti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis vaizdo medžiagos parodė, kad agresija pirmiausiai „spinduliavo“ D. Haye. D. Chisora ir jo treneris nurodė savo advokato Vokietijoje adresą, jei jiems būtų skirta kokia piniginė bauda ar kvietimai į teismą.

Miuncheno policijos skyrius, į kurį buvo atvežtas D. Chisora (nuotr. SCANPIX)Miuncheno policijos skyrius, į kurį buvo atvežtas D. Chisora (nuotr. SCANPIX)

V. Kličko: D. Chisoros neturėtų būti sporte

Vladimiras Kličko, prieš dvikovą taip pat pajutęs D. Chisoros agresiją ir negarbingą elgesį, tvirtino, kad toks brito elgesys – absoliučiai nepagarbus ir nukreiptas prieš boksą.

„Jis turėtų į čempioną žiūrėti aukštyn ir bent iš mandagumo parodyti pagarbą. Tiek už ringo ribų, tiek pačiame ringe brito veiksmai netoleruotini. Dereckas atgailaus, nes už tai teks mokėti baudas, – sport1de. kalbėjo V. Kličko. – O kur dar grasinimai nušauti? Manau, kad tokie žmonės kaip D. Chisora apskritai neturėtų būti sporte. Šįkart boksas, jo dėka, parodytas iš pačios blogiausios pusės.“

Žurnalistai taip pat užsiminė, kad galimos dvikovos D. Chisora – D. Haye nugalėtojas gaus teisę susigrumti su Vladimiru Kličko, tačiau pastarasis neskubino įvykių: „Tegu jie boksuojasi, o aš ramiai pažiūrėsiu ir šalies ir nuspręsiu, kaip bus toliau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų