REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tikriausiai garsiausia „Pop Centro“ klestėjimo metu buvusi grupė – jaunų, energingų merginų ir vaikinų kompanija „Mink Taką“. Kolektyve dainavo trys žavios panelės ir vienas vaikinukas. Nuolat už jų šoko keturi šokėjai, tarp jų – Kristina Navickaitė (34), šokių studijos „Tina Dance“ įkūrėja ir vadovė, kuri šokėjos karjerą pradėjo grupėse „Stiprus Smūgis“ ir „Aura & Diva“.

Tikriausiai garsiausia „Pop Centro“ klestėjimo metu buvusi grupė – jaunų, energingų merginų ir vaikinų kompanija „Mink Taką“. Kolektyve dainavo trys žavios panelės ir vienas vaikinukas. Nuolat už jų šoko keturi šokėjai, tarp jų – Kristina Navickaitė (34), šokių studijos „Tina Dance“ įkūrėja ir vadovė, kuri šokėjos karjerą pradėjo grupėse „Stiprus Smūgis“ ir „Aura & Diva“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva nuo 1996 m. buvo tiesiog apsėsta grupės „Mink Taką“ dainų. Grupė buvo kviečiama kone į visus svarbiausius šalies koncertus. Kolektyvas pasirodė ir kultinio Kazimiero Šiaulio (67) bei LTV rengiamo dainų konkurso „Jaunimo Estrada '96“ finale, į kurį patekti būdavo labai sunku. Grupės hitai sukosi visose radijo stotyse ir užėmė aukščiausias pozicijas jų topuose.

REKLAMA

Viena iš dainavusių – Jurgita Petrovienė (30), grupės „Rondo“ lyderio Aleksandro Ivanausko (53) dukra, į grupę „Mink Taką“ įsiliejo būdama 15-os. Dabar paklausta, ar nesijaučia užmiršta, ji tikina, kad pati to norėjo: „Žinoma, kad kartais nostalgiją tiems laikams jaučiu, tačiau nepergyvenu, kad buvau užmiršta – pati to labai norėjau“.

„Mane vargino labai intensyvios repeticijos, daug koncertų ir laisvo laiko nebuvimas. Tačiau šalia to buvo ir daug nuostabių koncertinių kelionių, šaunių grupės draugų ir, žinoma, daug gerbėjų visoje Lietuvoje“, – sako Jurgita.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Jurgita Petrovienė augina du vaikus – Patriką (12) ir Lėją (2). Kaip pati ji sako, turi „puikų vyrą ir nuostabią šeimą“.

Jurgitą nuo sausio mėnesio galima išvysti TV3 laidoje „Chorų Karai“. Ji dainuoja kartu su Kauno choru „Božolė“ ir bando apginti geriausio Lietuvoje choro vardą.

Jurgita Petrovienė (nuotr. asm. archyvo)Jurgita Petrovienė (nuotr. asm. archyvo)

Kartu su Jurgita grupėje „Mink Taką“ dainavo ir Rūta Jurkevičiūtė (33). Ji dalijasi tik gerais prisiminimais  apie populiarumo viršūnėje praleistus metus. „Pasiilgstu tik žmonių, kuriuos sutikau tuo laikotarpiu ir smagių akimirkų praleistų kartu. Populiarumas man nėra svarbiausia gyvenime, – galima jaustis pakankamai laimingu, išskirtiniu ir svarbiu nesirodant TV ekranuose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Patiko mintis, kad vaikiškos svajonės apie sceną ir populiarumą staiga tapo realybe. Patiko ir gyvenimas „ant ratų“ su būriu draugų, muzika, gerbėjais, repeticijomis, koncertais, maloniu fiziniu ir emociniu nuovargiu. Tačiau finansinis nestabilumas išties baugino“, – pridūrė Rūta.

R. Jurkevičiūtė apgailestauja, kad muzikos lygis Lietuvoje yra mažai pakitęs: „Lietuvos pop muzika nelabai domiuosi pastaraisiais metais. Tačiau iš to, ką pamatau ir išgirstu, rodos, jog lygis yra likęs visiškai tas pats, t.y., – geri muzikantai nedominuoja, nors jų tikrai yra“.

REKLAMA

Po „Pop Centro“ žlugimo Rūta dainavo grupėje „Cappuccino“ kartu su Gražina Pūkaite (29) iš „Amplua“ ir kolege iš „Mink Taką“ Andra Narkūnaite – AlQadhi (31). Vėliau mergina profesionaliai nedainavo: „Kažkodėl nesiekiau tobulėti vokalo srityje, nusprendžiau – arba imuosi rimtai, arba palieku viską ir renkuosi kitą kelią, kuris tuo metu man pasirodė labiau užtikrintas“.

„Septinti metai gyvenu Atėnuose. Lietuvą palikau „netyčia“. Prieš gerą dešimtmetį prasidėjo lietuvių migracija, o aš buvau iš tų, kurie sakė „Lietuvos nepaliksiu, turi juk kažkas likti ir čia“. Deja, atostogų romanas pakeitė visus mano planus ir, vedama jaunatviško polėkio, atsidūriau Graikijoje“.

REKLAMA

„Kuriu reklamas žymiems žurnalams „Vogue“, „Life & Style“, truputį dirbu modeliu, bendradarbiauju su tarptautine vokiečių kompanija „Constantin Entertainment“, kuri kuria muzikinį projektą Graikijos TV kanalui – „Greek Idol“, – apie dabartinę veiklą pasakoja laimingai ištekėjusi ir vaikučio neseniai susilaukusi Rūta. Beje, 2006 m. „Eurovizijoje“ grupei „LT United“ Atėnuose padėjo būtent Rūta. 10 viešnagės dienų ji buvo vyrukų gidė, o graikų „Eurovizijos“ rengimo komandoje – viena iš nedaugelio šiame dainų konkurse dirbusių savanorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp kitko, R. Jurkevičiūtė gali įvardinti, jos nuomone, įrašų kompanijos milžinės „Pop Centro“ žlugimo priežastis: „Tik gerai pagalvojusi prisimenu, kaip po „Mink Taką“ laimėjimo „Pop Art“ festivalyje pradėjo viskas byrėti. Laimėję Grand Prix negavome žadėtos kelionės į Tailandą. Prasidėjo kaltinimai apie grupės merginų apkūnumą, kai buvo paskelbta jog tai ir yra priežastis, kodėl iširo grupė...“.

„Lietuvos žmonėms, pravėrusiems duris į pasaulį, į kurį daug dešimtmečių jos buvo užrakintos, staiga pradėjo kisti ir supratimas apie muziką, o ypač apie pop muziką. Mano nuomone, „Pop Centras“ žlugo, nes nesugebėjo “prisitaikyti" prie ateinančios naujos pop muzikos kultūros bangos, nors iš esmės turėjo tam ir galimybes, ir tinkamus žmones. Reikėjo tik truputį pakeisti mąstymą“.

REKLAMA

Trečioji populiariausios to metų grupės „Mink Taką“ vokalistė – Andra Narkūnaitė – AlQadhi muzikinę karjerą pradėjo žymiai anksčiau – nuo šešerių dalyvaudama „Dainų dainelės“ konkursuose, kur ją lydėjo sėkmė. „Mano pirmasis muzikinis projektas buvo, kai suėjo 14-ka. Tada išleidau savo pirmąjį albumą „Vaivorykštė“. Taip ir įsivėliau į tą užburtą muzikinį pasaulį. „Pop Centre“ pradėjau dainuoti 1996 m., tuomet man buvo 16-ka“, – prisiminimais dalinasi Andra, dvylika metų gyvenanti Didžiojoje Britanijoje.

REKLAMA

„Pop Centro“ metu studijavau Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje. Šiuo metu intensyviai nedainuoju, kartais turiu vokalo pamokas su vietiniu operos dainininku. Nors kirba kirminėlis muzikinę karjerą tęsti ir jaučiu, kad greitu metu taip ir bus, nors dabar studijuoju ir dirbu kitoje srityje – esu plastinės chirurgijos klinikos terapeutė, dėstytoja. Tęsiu bendrosios medicinos mokslus, greitu metu planuoju atsidaryti savo kliniką“, – savo nūdienas pasakoja Andra.

Rytietiškų bruožų mergina pati prieš 11 metų ištekėjo už rytiečio irakiečio iš garsiosios AlQadhi teisininkų šeimos. Jos anyta – gerai žinoma politikė, Irako kultūros ministrė bei rašytoja, todėl ir pati Andra dažnai dalyvauja įvairiuose renginiuose, kur pačiai tenka dalyvauti su garsiais politikais, muzikos bei kino žvaigždėmis, šou pasaulio atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Andra kartu su vyru susilaukė dukrytės Aven (7). „Tai – mano ir mano vyro pats didžiausias džiaugsmas. Dukrytė kalba trimis užsienio kalbomis. Beje, vyras laisvai kalba lietuviškai, dievina Lietuvą, tiesiog „kaifuoja“ mano tėvų sodyboje Kulautuvoje. Jis man prasitarė, kad didžiausias jo troškimas – senatvėje gyventi Lietuvoje“.

Andra Narkūnaitė – AlQadhi (nuotr. asm. archyvo)Andra Narkūnaitė – AlQadhi (nuotr. asm. archyvo)

Marius Jampolskis (33) – pirmasis grupės „Mink Taką“ vokalistas vaikinas. Šiuo metu jis puikiai žinomas LNK televizijos žiūrovams iš vedamų laidų ir šou. Išleidęs pirmąjį albumą su grupe, Marius pasitraukė iš „Pop Centro“. Pats Marius labai nenoriai prisimena tuos laikus. Viename interviu jis teigia, kad tuomet jis „persirgo žvaigždžių liga“.

REKLAMA

18-metis Marius po repeticijų skubėdavo mokytis – tuomet jis KTU studijavo inžineriją. Vėliau vaikinas metė mokslus ir įstojo į Lietuvos muzikos akademijos Teatro ir kino fakultetą.

Taip pat skaitykite:

Ką veikia buvusios „Pop Centro„ žvaigždės: grupė „Stiprus Smūgis“

Ką veikia buvusios „Pop Centro“žvaigždės: grupė „Amplua“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų