REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai Rusijos premjero pavaduotoju paskirtas Dmitrijus Rogozinas pranešė, kad kuria nacionalistinį judėjimą, kuris būsiąs tikroji patriotinė atsvara „gatvės chaosui“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai jis rašo dideliame straipsnyje „Rusiškas atsakymas Vladimirui Putinui“ dienraštyje „Izvestija“, reaguodamas į anksčiau Rusijos premjero V. Putino paskelbtą straipsnį „Rusija: nacionalinis klausimas“.

REKLAMA

„Man dalyvaujant dabar kuriamas savanoriškas judėjimas „Visos Rusijos liaudies frontas“ armijai, laivynui ir gynybos pramonės kompleksui remti. Tai nacionalinė patriotinė dešinioji alternatyva gatvės mitingų chaosui, kurie mūsų šalį gali įtraukti į dar vieną sumaištį, tai nacionalinė gynyba prieš bandymus iš išorės valdyti Rusiją“, – rašo D. Rogozinas.

Jis praneša, kad naujosios organizacijos suvažiavimas įvyks vasario 26 dieną Maskvoje.

D. Rogozinas džiaugiasi, kad V. Putinas pirmasis iš Rusijos vadovų rusų tautą atvirai įvardijo kaip svarbiausią valstybėje ir tuo „rusų klausimą ištraukė iš pogrindžio“.

REKLAMA
REKLAMA

V. Putino pavaduotojas D. Rogozinas daro išvadą, kad „rusų patriotinis judėjimas turi drąsiai integruotis su valdžia ir mokytis valdyti tokį sudėtingą organizmą kaip Rusijos valstybė“.

Savo straipsnyje D. Rogozinas giria V. Putiną, kad jis „vienintelis Europoje likęs lyderis, kurio nesugniuždė amerikietiškojo hegemonizmo volas“.

Straipsnyje gausu netikėtų metaforų, kurios, kaip turbūt įsivaizduoja D. Rogozinas, turėtų rusams padaryti stiprų įspūdį.

Be kita ko, į savo išvedžiojimus jis įpina buvusią JAV valstybės sekretorę Madeleinę Albight ir teigia, kad „madam Olbrait svajoja pasinaudoti Sibiro turtais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų