REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Karalystės Bendruomenių rūmų atstovas Dr. Denis MacShane pasveikino Seimo narį Vytenį Andriukaitį ir išreiškė didelę paramą dėl jo pasirašytos deklaracijos, mininčios  Vanzė (Wannsee) konferencijos septyniasdešimtmetį. Šioje deklaracijoje atmetamos pastangos „sumenkinti“ žydų genocido žiaurumus, pabrėžiant, kad „holokaustas neprilygsta ir negali būti visiškai lygiavertis stalinistinio režimo nusikaltimams“. Šią deklaraciją pasirašė dar septyni socialdemokratai, taip pat eilė Vokietijos Bundestago atstovų, Jungtinės Karalystės Bendruomenių rūmų atstovų, Slovakijos, Suomijos, Austrijos, Airijos, Belgijos, Švedijos, Rumunijos, Slovėnijos, Portugalijos, Vengrijos, Ispanijos, Latvijos, Čekijos, Prancūzijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Praeitą savaitę iš Lietuvos užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio lūpų nuskambėję paniekos žodžiai  socialdemokratams, pasirašiusiems po šia deklaracija sulaukė didelio atgarsio iš Jungtinės Karalystės Bendruomenių rūmų atstovų“, - pastebi Seimo LSDP frakcijos narys V.P.Andriukatis.

REKLAMA

D. MacShane laiške teigia, jog jį labai liūdina, kad Užsienio reikalų ministras, užuot pritaręs tokiam žingsniui, siekė  „apjuodinti“ deklaraciją pasirašiusius asmenis. Taip pat ministro juokeliai, kad „rasti skirtumų tarp Hitlerio ir Stalino galima nebent jų ūsuose (Hitlerio jie buvo trumpesni)“ – yra netinkamas ir nederamas, kai kalbama apie  6 milijonų žydų masines žudynes.

Laiške taip pat pabrėžiama, kad visas pasaulis stebi Lietuvoje vis gausėjančius antisemitinius komentarus ir žiniasklaidos pranešimus. Buvęs JK Užsienio reikalų ministras taip pat pareiškė, kad kiekvienas padorus britas ar Europos pilietis palaiko pasirašiusiųjų poziciją.

LSDP

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų