REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki gyvos galvos nuteistas Konstantinas Michailovas gali būt teisiamas už kitas nusikalstamas veikas, padarytas iki jo išdavimo pagal Europos arešto orderį.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Mindaugas Dūda, palaikantis valstybės kaltinimą Medininkų byloje, apeliaciniame skunde prašo teismo perkvalifikuoti nusikalstamos veikos, už kurią buvęs OMON'o smogikas K. Michailovas nuteistas iki gyvos galvos: „Paaiškėjus, kad nuteistasis yra padaręs kitus nusikaltimus, numatytus Baudžiamojo kodekso Šimtajame straipsnyje (draudžiamas elgesys su žmonėmis), kurio pataisa priimta praėjusių metų kovo mėnesį, prašau pakeisti kaltinimus. Tačiau reikalingas paties K. Michailovo raštiškas sutikimas.

REKLAMA

Išklausę prokurorų prašymą, K. Michailovo gynėjai pareikalavo laiko susipažinti su byla. To paties paprašė ir pats nuteistasis, kurį atvyko ginti ir advokatas iš Latvijos Oskars Rodė.

Konstantinas Michailovas nuteistas praėjusių metų gegužę.

Medininkų byloje septynių Lietuvos pareigūnų nužudymu ir vieno sužalojimu kaltintam buvusiam OMON milicininkui K. Michailovui Vilniaus apygardos teismas skyrė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

1991-ųjų liepos 31 dieną Medininkų pasienio poste buvo sušaudyti Mindaugas Balavakas, Algimantas Juozakas, Juozas Janonis, Algirdas Kazlauskas, Stanislovas Orlavičius, Antanas Musteikis ir Ričardas Rabavičius, o Tomas Šernas buvo sunkiai sužeistas. Ikiteisminis tyrimas pradėtas tą pačią dieną. K. Michailovas, turintis Latvijos pilietybę, paskelbtas įtariamuoju ir sulaikytas Rygoje 2007-aisiais. Kitų metų sausį jis perduotas Lietuvai, o teisme jo byla atsidūrė 2009-ųjų balandį.

Tęsiamas tyrimas dėl būrio OMON vado Česlavo Mlyniko ir milicininkų Andrejaus Laktionovo, Aleksandro Ryžovo. Rusija atsisako išduoti šiuos asmenis, todėl Lietuva priėmė nutarimą juos nuteisti už akių.

Taip pat skaitykite:

Prokurorai prašo už akių skirti suėmimą įtariamiesiems Medininkų byloje

Lietuva mini Medininkų tragedijos 20-metį

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų