REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime pradeda veikti parlamentinė grupė „Už vaiko teises“. Ji stengsis sukurti kuo efektyvesnę vaiko teisių apsaugos sistemą šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės pirmininko Sauliaus Stomos teigimu, grupės veikla nebus susijusi vien su konkrečių atvejų analizavimu. „Ši grupė skirta ne tiek įstaigų ar jų darbuotojų darbo vertinimui, jos tikslas kur kas platesnis – analizuoti vaiko teisių apsaugos sistemos trūkumus, šalinti juos, tariantis ir dirbant išvien su šios srities specialistais“, – kalbėjo S. Stoma.

REKLAMA

Pasak jo, mūsų vaiko teisių apsaugos sistema dar gana jauna, todėl dažnai išryškėja tam tikrų veiklos trūkumų, ne visada laiku ar gerai užtikrinami vaikų interesai. Dažnai tenka išgirsti gyventojų skundų dėl vienų ar kitų vaiko teisėms atstovaujančių įstaigų neveiklumo.

„Tikimės, kad bendradarbiaujant su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, vaiko teisių apsaugos skyrių atstovais savivaldybėse, visuomeninėmis organizacijomis galėsime patobulinti teisės aktus taip, kad būtų pasiektas mums visiems svarbus tikslas – kuo geresnis vaiko teisių užtikrinimas Lietuvoje“, – sakė parlamentinės grupės pirmininkas Saulius Stoma.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentinė grupė „Už vaiko teises“ pirmiausia kreipėsi į Vaiko teisių kontrolieriaus tarnybą, kviesdama ją bendradarbiauti tobulinant vaiko teisių apsaugos sistemą Lietuvoje. Į pokalbį kviečiama Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė. Bus teiraujamasi dėl vaiko teisių užtikrinimo vykdant teisminius procesus.

Šiuo metu grupėje yra pirmininkas Saulius Stoma, pavaduotoja Rima Baškienė, Asta Baukutė, Agnė Bilotaitė, Vincė Vaidevutė Margevičienė, Gintaras Songaila, Aurelija Stancikienė ir Agnė Zuokienė, prie jos gali prisidėti ir kiti Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų