REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangoje apsilankęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis dar kartą akcentavo, kad Vakarų Lietuvos regiono savivaldybės turėtų susitelkti bei bendromis jėgomis siekti išplėsti skrydžių iš Palangos oro uosto geografiją. „Siūlome labai aiškų modelį – norėdami pritraukti daugiau turistų, miesto svečių bei sudaryti galimybes mūsų žmonėms keliauti patogiau, turime išplėsti krypčių į Vakarų valstybes skaičių. Bet tam reikalingas ir mūsų pačių indėlis“, – sakė E. Masiulis. Kaip pavyzdį jis pateikė Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės sprendimą rinkodaros priemonėms skirti dalį savo biudžeto lėšų, lėmusį, kad Kauno oro uoste atsirado per 20 krypčių skrydžių į įvairius užsienio miestus, o Kaune bei regione padidėjo turistų srautai. „Lygiai tokį pat modelį siūlome Vakarų regionui. Tikiuosi, kad Susisiekimo ministerijos, Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių bei Palangos oro uosto pasitarimai bus rezultatyvūs – regiono savivaldybes pavyks įtikinti, kad investuoti į maršrutų reklamą, puoselėti naujas kryptis yra verta. Noriu pasidžiaugti išmania Palangos savivaldybės pozicija šiuo klausimu“, – sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

E. Masiulis pabrėžė, kad preliminarūs susitarimai su potencialiomis oro kompanijomis, pasirengusiomis ateiti į Palangos oro uostą bei atidaryti naujus skrydžius, jau yra, bet labai svarbu šį klausimą spręsti kompleksiškai.

REKLAMA

Lankydamasis Palangoje ministras taip pat apžiūrėjo bei įvertino ir 2011 m. atliktus miesto gatvių tvarkymo darbus, atliktus už Kelių direkcijos skirtus beveik 1,7 mln. litų. „Džiaugiuosi, kad lėšos buvo panaudotos labai racionaliai. Pirmiausia kalbu apie daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalą, kur Sodų g. bei Taikos g. įrengta papildomų automobilių stovėjimo vietų. Tai išsprendė daug elementarių buitinių problemų. Gyventojų labui, eismo saugumui pasitarnavo ir lėšos, už kurias sutvarkytas pagrindinis kelias prie sodų „Pavėsis“, naujai išasfaltuotos Medvalakio, Sodų, Vasario 16-osios , Kunigiškių, Senojo Turgaus gatvės, Žvejų g. atkarpa, daugiabučių kiemai“, – kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

E. Masiulis pabrėžė, kad ministerija 2012 m. skirs didelį dėmesį ir kitiems kurortui svarbiems projektams – poilsiautojų pamėgtos Jūratės g. rekonstrukcijai bei Palangos aplinkkelio statybai, taip pat – Kretingos g. projektavimui.

Aplinkkelis, ministro teigimu, išspręstų keletą problemų – juo būtų nukreipiamas sunkiasvoris transportas, o sumažėjus automobilių srautui mieste, pagerėtų kurorto gyventojų ir svečių saugumas, aplinkos kokybė. „Naujiena Lietuvoje yra tai, kad maždaug 8 kilometrų ilgio aplinkkelį aplink Palangą planuojama tiesti naudojant viešosios ir privačios partnerystės principą. Vyko konkursas, jau atplėšti vokai bei vyksta derybos su rangovais. Tikimės, kad sutarties pasirašymas ir konkretūs darbai turėtų prasidėti pavasarį“, – teigė E. Masiulis.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, kad kurortas jaučia didelį Vyriausybės dėmesį. „Po liepos viduryje Palangoje vykusio ministrų pasitarimo darbai sparčiai eina į priekį – kalbu ir apie buvusio Klaipėdos regiono kelių poilsio pastato perdavimą Palangos savivaldybės nuosavybėn, ir apie kitus pasitarime priimtus sprendimus. Džiugina ir Vyriausybės pozicija Šventosios uosto statybos klausimu – 2011 m. pradėti uosto plėtros darbai, jie bus tęsiami, ir Šventoji turės uostą“, – sakė Š. Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų