REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telšių rajono gyventoja Stanislova Monstvilienė, prieš 12 metų šokiravusį visą Lietuvą valgydama vien tik smėlį, tapo Pirmojo Baltijos kanalo pokalbių šou „Tegu kalba" žvaigžde. Laidoje, kurioje buvo kalbama apie labiausiai neįtikinamas pasaulio dietas, 65-erių moteris papasakojo apie unikalius savo mitybos įpročius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tradicinėmis dietomis jau nieko nebenustebinsi. Dabar pasaulis ieško naujų būtų sulieknėti. Lietuvoje 65-erių Stanislova Monstvilienė atrado neįtikimą būdą tai padaryti. Ji jau 12 metų kasdien suvalgo po 2 kg smėlio", - heroję pristatė laidos vedėjas Andrejus Malachovas.

REKLAMA

Kadaise moteriai buvo nustatytas smegenų auglys ir gydytojai nieko gero nežadėjo. Tačiau kartą S. Monstvilienė paragavo smėlio iš pakelės griovio ir nuo to laiko daugiau nieko kito nevalgo. Dabar moteris jaučiasi žvali, liekna ir siūlo smėlio dietą visiems, kas turi viršsvorio.

„Kartą važiavau su sūnumi karvės melžti. Ir žiūriu, griovyje smėlis kažkoks, labai jau gražus. Aš ir nusprendžiau jo paragauti. Supratau, kad jis labai skanus. Nuo to laiko aš stengiuosi tiktai čia jį rinkti. O dar būna smėlyje pasitaiko įvairių medžio šaknų, augalų. Bet tai ne problema, nes galima sukramtyti ir nuryti. O jei man būna problemos su virškinimu, aš tiesiog daugiau valgau smėlio ir viskas praeina", - pasakojo sveikuolė.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbintas herojės sūnus sakė nieko blogo motinos mitybos įpročiuose nematąs. „Aš labai mėgstu gerai pavalgyti – bulvių, blynų, įvairių sriubų. Nesuprantu, kodėl mama valgo smėlį. Ji mano, kad tai labai gera dieta. Pamenu vieną atvejį. Kartą važiavome su mama į ūkį. Ji staiga iššoko iš vežimo ir nubėgo ragauti smėlio iš duobės. Man nėra skirtumo, ką ji valgo. Svarbu, kad ji gerai jaustųsi. Ir aš matau rezultatą. Ji iš tikrųjų tapo gražesnė nuo tada, kai ėmė valgyti smėlį“.

Tiesa, laidos svečiai neišdrįso ragauti vedėjo pasiūlyto smėlio. Pasak studijoje dalyvavusio gydytojo Vladimiro Mirkino, rekomenduoti tokius receptus yra pavojinga gyvybei. „Reikalas tas, kad organizmas visiškai neįsisavina smėlio, nes jis nėra organiškas. Todėl kitos poveikis, nei mechaninis, nėra įmanomas. Sutinku, pripildžius skrandį smėliu nesinori valgyti. Tačiau ilgą laiką to daryti nepatarčiau“, - tikino medikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų