REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisydama smurto, Arabų lyga ketina tęsti savo stebėtojų misiją Sirijoje. Taip pat bus tęsiamas bendradarbiavimas su Jungtinėmis Tautomis (JT), tačiau organizacijos ekspertai tiesiogiai į stebėtojų misiją nebus įtraukti. Tai sekmadienį Kaire po Arabų lygos susitikimo pareiškė jos generalinis sekretorius Nabilas Al Arabis.

REKLAMA
REKLAMA

Kataro užsienio reikalų ministras šeichas Hamadas Bin Djassemas Bin Djabr al-Thanis pripažino, kad stebėtojų misija nepasiekė savo tikslo sustabdyti kraujo praliejimą Sirijoje.

REKLAMA

Dėl to Arabų lyga yra kritikuojama. Misijos vadovas sudanietis Mustafa Al Dabis kaltinamas dailinant kruviną realybę. Šiuo metu Sirijoje dirba 163 arabų stebėtojai.

Arabų lygos ministrai savo susitikime susitarė prašyti JT ekspertų apmokyti organizacijos stebėtojus. Lygos atstovai sekmadienį taip pat pasisakė ir už stebėtojų misijos išplėtimą.

Nuo masinių protestų prieš Sirijos prezidento Basharo al Assado pradžios praėjusių metų kovo viduryje, JT duomenimis, žuvo daugiau kaip 5 000 žmonių. Opozicija kalba apie daugiau kaip 6 000 žuvusiųjų.

Savaitgalį kraujas Sirijoje liejosi ir toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų