REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikrodžių dūžiai paskelbė astrologų ir būrėjų nerimastingai lauktus 2012-uosius – metus, pažymėtus pranašystėmis apie laukiančią pasaulio pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA

Majų kalendoriaus pabaiga

Makabriška prognozė grindžiama 2012-ųjų gruodžio 21-ąją pasibaigsiančiu majų kalendoriumi.

REKLAMA

Skandalingais pasisakymais garsėjantis tarologas, grafologas ir Okultinių studijų centro vadovas Leopoldas Malinauskas tvirtina, kad ir dabartinis Grigalijaus kalendorius, įvestas 1582-aisiais popiežiaus Grigalijaus XIII, beviltiškai pasenęs.

„Būtų šaunu, kad ir jis pasibaigtų, nes tai, ką turime dabar, yra ne kalendorius, o anekdotas.  Zodiako ženklai visiškai nebeatitinka Saulės padėties tarp žvaigždžių. Zodiakas turi būti sukamas atgal: gimusieji po Liūto ženklu tėra apipešioti Vėžiai, o Šauliai – tik agresyvūs Skorpionai“, – tvirtina L.Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Astrologas siūlo nesureikšminti gimimo dienos. Anot jo, žmogaus likimo vingius nulemia ne data, kada klyksmu kūdikis pasveikina pasaulį, o gyvybės pradėjimo laikas –  visatos paslaptis, atsiverianti tik moterims.

Pavojingas seksas trise

Kaip ir kai kuriems astrofizikams, L.Malinauskui nerimą kelia kitų metų gruodį būsiančio planetų parado įtaka Žemei. Pranašystės tokios gąsdinamos, kad verta apsirūpinti maisto atsargomis. Nors būrėjas tvirtina neketinantis šiurpinti visuomenės, tačiau negalintis ignoruoti mokslininkų pateikiamų prognozių. O jos Žemės gaubliui – ne pačios optimistiškiausios. Pasak L.Malinausko, planetų – Veneros, Žemės ir Marso sąveika žmonijai kažin ar žada gero.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tas seksas trise gali labai stipriai sutrikdyti Žemės magnetinį lauką. Dėl to gali sugesti visi elektros prietaisai. Gali būti, kad tai tetruks tris dienas. Planetos nutols ir grėsmingas jų paradas baigsis. Bet jei tokia planetų padėtis tęsis 33 dienas? O šitas chaosas turėtų įvykti gruodį“, – perspėja būrėjas.

L.Malinauskas siūlo įsivaizduoti, kaip gyventume, jei išsipildžiusi pranašystė vienu mostu nubrauktų tai, be ko kasdienybės neįsivaizduoja civilizuotas žmogus: vieną  2012-ųjų žiemos dieną staiga užgestų elektra, išsijungtų kompiuteriai, nebeveiktų televizoriai ir laidiniai telefonai, nevažinėtų traukiniai ir autobusai, neskraidytų lėktuvai ir neplauktų laivai, tamsoje paskendę butai liktų nebešildomi, bankomatai nebeišduotų pinigų, o ir parduotuvės būtų priverstos užsidaryti, mat šiuolaikinės kasininkės nė neįsivaizduoja, kaip jų močiutės naudojosi „sovietiniais kompiuteriais“ – mediniais skaičiuotuvais. O kaip rankiniu būdu išjungti atominę elektrinę?

REKLAMA

„Apie tai Rusijoje jau rimtai diskutuoja mokslininkai. Manau, kad jie užčiaupiami ir tildomi, tačiau likusias daugiau nei 300 dienų iki gruodžio 21-osios apie tai kalbų tik daugės. Kitų metų pabaiga gali būti sudėtinga, bet turime ne panikuoti, o jai ruoštis“, – mano L.Malinauskas.

Anot jo, jei toks planetų paradas būtų įvykęs, tarkim, prieš šimtmetį, žmonės jo būtų beveik nepastebėję. Dabar atėjo laikas suvokti, kad patys tapome ilgai kurtos civilizacijos įkaitais.

Gladiatorių kautynės

L.Malinauskas mato išsigelbėjimą – užuot sukus galvą, kaip lengvai patenkinti poreikius, sugrįžti prie savo šaknų ir prisiminti, kaip gyveno seneliai.

REKLAMA

Ateities pranašautojas įsitikinęs, kad Lietuvos, visais laikais buvusios agrarine šalimi, pasirinktas kelias veda į tautos pražūtį. Ir ne todėl, kad visam pasauliui grasina pavojingai prie Žemės priartėsiantys Marsas ir Venera. Jei lietuvių nesunaikins visatos kūnai, europiniu keliu vedama tauta išnyks pati.

„Lietuva iš sovietinio kolūkio peršoko į europinį. Galiu būti kuo tik nori apšauktas, bet neatsisakysiu savo įsitikimų, kad narystės Europos Sąjungoje pasekmės Lietuvai skaudesnės nei sovietinės. Stalinui reikėjo organizuoti NKVD, šiai – sunkvežimius, traukinius, į juos per klyksmus ir šūvius sugrūsti žmones, kažkur vežti. O dabar nieko nebereikia daryti, kad lietuviai išlėktų iš tėvynės. Nacijai ši sąjunga pati pražūtingiausia“, – palygino L.Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Magijos ir kortų žinovo nuomone, 2012-ieji Lietuvai nebus lengvi. Valstybė ir toliau klimps į skolas. Gegužę valstybę gali pasiekti solidi finansinė injekcija.

L.Malinausko nuomone, tokia valdžios pasirinkta strategija yra klaidinga: pinigus reikia uždirbti, o ne skolintis. Jo teigimu, jei būtų dirbamas žemės ūkis, plėtojamas turizmas, galbūt Lietuva ir galėtų džiaugtis turtingu rudeniu. Deja, 2012-aisiais to turbūt dar nesulauksime.

Kitų metų rudeniop gali kilti kibirkštys tarp dviejų šalies vadovų – premjero ir prezidentės. Tauta iš to gal ir turės šiokios tokios naudos: rugsėjis, nors ir nebus linksmas, bet kažkokią malonę valdžia „išstenės“.

REKLAMA

Spalį užvirsiančią politinę kovą L.Malinauskas palygino su gladiatorių kautynėmis. Tiesa, kitąmet politikos padangėje turėtų sužibėti nauja žvaigždė – netikėta, impozantiška asmenybė, anot būrėjo, tikras Pilypas iš kanapių.

Laikas atsigręžti į žemę

2012-uosius L.Malinauskas vertina remdamasis pasaulio istorija. Tarologo nuomone, pasaulyje vyksiantiems reiškiniams yra labai paprastas paaiškinimas: į amžių reikia žiūrėti kaip į žmogų.

„Amžius turi žmogaus veidą. Nežinom ką daryti? Pasikvieskime gimusiuosius 2000-aisiais. Jie yra savo laiko atstovai. Neatsitiktinai daugelis įtakingiausių praėjusio šimtmečio žmonių gimę 1900 metais“, – pabrėžė L.Malinauskas.

REKLAMA

Anot jo, dabartinis laikmetis atitinka 12-mečius – besiritančius į maištingą paauglystę, besimokančius seniai atrastų dalykų ir dar negebančius sukurti naujo.

„Pastebėkite, kad amžių pradžios nepasižymi išradimais. Negalime net sugalvoti naujų mašinų pavadinimų. Froidai, jungai ir einšteinai pasirodo tik amžiaus vidury, 1970-aisiais vyksta visko perprodukcija, 1980-aisiais – vertybių ir ekonominės krizės, o maždaug nuo 1990-ųjų žmonija įjungia stabdžius ir ramiai vartoja, ką per 90 metų sukūrė. Netgi nėra karų, nebent sukilimai atskirose valstybėse. Per visą istoriją amžiaus pabaigoje nekilo nė vienas pasaulinis karas“, – pažymi L.Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būrėjas kitąmet ramybės nežada. Netgi atvirkščiai. Anot jo, 2012-ieji bus lyg maištingas ir nenuspėjamas paauglys. Tai kompromisų nepripažįstantis ir naivus laikas. Geriausiai gyvens ne ramių, sėslių specialybių atstovai, o  maištininkai.

Kaip tokiu laikotarpiu išsaugoti sielos ramybę? L.Malinausko patarimas – sukurti idealią pramonę, nepaliekančią nė vieno miligramo atliekų. Sakote, tokios nebūna? Būna – valstiečio ūkis.

„Norite ramybės – tūpkite ant žemės ir turėsite net savo mėnulį kūdroje. Civilizacija sukniso pakankamai idealią visuomenę ir gyvenimą. Ūkininkavimo modelis kūrė idealius tarpusavio santykius: pagarbą tėvui ir motinai, nes vaikai matė, kaip jie dirba ir kaip bendrauja“, – siūlo L.Malinauskas.

REKLAMA

Tarologas gali papasakoti ne vieną atvejį iš savo patirties, kai sugrįžimas prie žemės išgelbėjo ties skyrybų slenksčiu stovinčios poros santuoką. Netgi vienas žinomas Rusijos verslininkas, išvežęs dukrą ir du sūnus į taigą, pasipiktinusiam Maskvos mamų sambūriui atrėžė: išvežiau, kad normalūs užaugtų. Ir net televizorių išmetė, kad atžalos nematytų, kaip paslapties šydą net nuo intymių santykių nuplėšę žmonės sugyvulėja.

Svetimos kinų tradicijos

L.Malinauskas nesutinka, kad grįžimas prie žemės civilizuotam žmogui yra žingsnis atgal. Anot jo, tai – ėjimas į protą. Už paskolas perkami butai dangoraižiuose tik sujaukia harmoniją, trobelė kaime ją sugrąžina.

REKLAMA

„Ateina neramūs laikai. Tie, kurie gyvena ant žemės, išliks. Daugiabučių gyventojams gresia tapti benamiais. Mes turime prisitaikyti prie aplinkos, o ne ją keisti“, – pabrėžia L.Malinauskas.

Atsiprašyti žemės – svarbiausias jo patarimas bandantiesiems gaudyti laimės paukštę. Tarologas laužo būrėjų ir astrologų tradiciją ir nežarsto pamokymų, kaip rengtis, ką dėti ant stalo ir net ką kalbėti Naujųjų naktį, kad 2012-ieji būtų laimingi, turtingi ir visokeriopai sėkmingi. L.Malinauskas įsitikinęs: nereikia ieškoti naujovių, užtenka prisiminti, kaip šventė tėvai, o dar geriau – seneliai.

„Man keista girdėti kolegų pamokymus apsirengti raudonai, mat ateina Drakono metai. Apie ką mes kalbame? Koks man skirtumas, kaip švenčia kinai, jei esu lietuvis? Kam  tuomet mes statome lietuvišką eglutę – tampykime po Katedros aikštę drakoną, jei taip norim atsisakyti nacionalinio tapatumo. Vien todėl, kad kinų yra milijardas, o lietuvių – vos trys milijonai, dar nereiškia, kad turime perimti jų tradicijas“, – pabrėžė L.Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų