REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimams kitų metų rudenį besiruošiantys socialdemokratai tvirtina, kad „LSDP yra politinė jėga, kuri yra visiškai pasiruošusi prisiimti atsakomybę už šalį ir puikiai žino tos atsakomybės kainą“.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžios veiksmus įveikti krizę pavadinęs „katastrofa didžiumai šalies žmonių“, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas, Seimo LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius kviečia bendrapartiečius telktis pergalei būsimuose rinkimuose.

REKLAMA

„Pasaulinė krizė nesibaigė, Europoje ir euro zonoje vyksta labai komplikuoti procesai, kurių poveikis jaučiamas ir Lietuvoje. Tačiau mūsų krizė, skirtingai nuo krizės, pvz., Estijoje ar Lenkijoje, turi savo specifinių bruožų. Pirmiausia todėl, kad (...) Lietuvoje susidūrėme ne tik su pačia krize, bet ir su ne mažiau skaudžiomis krizės suvaldymo apraiškomis“, – sakė A. Butkevičius LSDP tarybos posėdyje šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Pažymėdamas, kad „valdančiųjų pasirinktas būdas įveikti krizę didžiumai mūsų šalies gyventojų tapo katastrofa. Ir tai atsitiko dėl neapgalvoto, neadekvataus, daugeliu atžvilgiu klaidingo, prie pavojingų socialinių bei ekonominių pasekmių atvedusio šalies valdymo, kurį jau trejus vykdo valdančioji koalicija bei konservatorių vadovaujama Vyriausybė“, A. Butkevičius viena didžiausių konservatorių Vyriausybės bėdų nurodo strateginio planavimo trūkumą.

„A. Kubiliaus Vyriausybė iš pat pradžių nuėjo ne ekonomikos skatinimo, gamybos stimuliavimo, darbo vietų išsaugojimo bei naujų kūrimo linkme, o beatodairiško taupymo ir karštligiško skolinimosi keliu. Tai buvo netoliaregiška, strateginiu požiūriu ydinga politika. Visas problemas buvo mėginama spręsti skolintais pinigais, kurių didžioji dalis buvo panaudojama “pravalgymui„ bei ankstesnių skolų grąžinimui, o krizės našta buvo sukrauta ant žmonių pečių“, – sakė Socialdemokratų partijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo rinkimų programoje socialdemokratai ekonomiką žada gaivinti įkurdami 10 tūkst. naujų „technologinių“ darbo vietų, skatindami „žaliąją ekonomiką ir žaliąją energetiką“, didindami minimalų darbo užmokestį iki 1000 litų, atšaukdami „žalingus konservatorių sprendimus“.

Taip pat skaitykite:

LSDP aptarė rinkiminę strategiją ir taktiką

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų