REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Herpes – vienas nemaloniausių estetiškai išvaizdai ir dažnai netgi sveikatai kenkiančių virusų. Kad ir kaip nemalonu, tačiau šį virusą savo organizme nešiojamės beveik kiekvienas.

Herpes – vienas nemaloniausių estetiškai išvaizdai ir dažnai netgi sveikatai kenkiančių virusų. Kad ir kaip nemalonu, tačiau šį virusą savo organizme nešiojamės beveik kiekvienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stuburo smegenyse slypintis Herpes pasireiškia tuo atveju, kai imunitetas nusilpsta, ypatingai saugotis reikia esant sparčiai klimato kaitai, taip pat manoma, kad išbėrimams ant lūpų įtakos turi ir nervinė įtampa, stresinės situacijos.

REKLAMA

Keisčiausia, kad Herpes virusas išoriškai pasirodyti gali ne tik šaltuoju metų laikotarpiu, bet ir vasarą, perkaitus saulėje. Nemaloniuoju virusu dažnai užsikrečiama nuo sergančio žmogaus.

Negydomas Herpes gali rimtai pakenkti sveikatai – komplikavęsis jis gali sukelti galvos smegenų ir minkštųjų dangalų uždegimą, todėl labai svarbu ne tik saugoti savo organizmą, bet ir pastebėjus pirmuosius simptomus – skubiai pradėti gydytis. Pateikiame natūralius būdus, kurie padės išsigydyti nemalonųjį virusą.

REKLAMA
REKLAMA

Kad jūsų nevargintų Herpes virusas, patariama taisyklingai maitintis ir stiprinti imuninę sistemą. Valgykite šviežius vaisius, daržoves, gerkite vitaminus.

Pirmieji Herpes požymiai yra niežėjimas, dilgčiojimas, o po to ir pūslelių kilimas. Tik pajutę nemalonų dilgčiojimą iškart imkitės priemonių : nebučiuokite kitų žmonių, naudokitės individualiu rankšluosčiu, nesidalykite muilu, kosmetika, indais ir valgymo įrankiais. Prisilietus prie viruso pažeistos vietos, odą nuplaukite karštu vandeniu su muilu.

1. Pažeistas vietas tepkite cinko turinčia dantų pasta ar spiritu.

2. Kol pūslelės neiškilo, šaldykite dilgčiojančias vietas ledo gabalėliais.

3. Ant pažeistų vietų dėkite iš česnako pagamintus kompresus.

4. Žaizdeles vilgykite alavijų sultimis.

5. Kelis kartus per dieną pavilgę vatos tamponėlį eteriniame arbatmedžio aliejuje palaikykite jį ant pažeistų vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Kelis kartus per dieną pūsleles galite tepti alyvuogių aliejumi.

7. Šiek tiek nemalonus, tačiau liaudiškas patarimas : iškilusią pūslelę ant lūpų reikia tepti siera iš ausų.

8. Kai kuriems padeda namuose pasigamintas bičių pikio ir spirito antpilas. Juo tepamos pūslelės kelis kartus per dieną, kol išgyja.

9. Manoma, kad tik pajautus pirmuosius Herpes simptomus, padeda auksinio žiedo patrynimas į lūpas. Ir taip- kol virusas išnyksta.

10. Efektyvus pagalbininkas – medus. Juo patepkite iškilusias pūsleles. Sakoma, kad tai sustabdo tolesnį viruso plitimą.

REKLAMA

11. Dar vienas liaudies patarimas : kai tik iškyla pūslelė, trinkite ją kelias minutes ūkišku muilu. Galite tai daryti prieš miegą ir nenuplauti nakčiai. Manoma, kad nuo ūkiško muilo virusas išnyksta.

12. Kai kurie pataria dilgčiojančią vietą, kurioje netrukus gali atsirasti pūslė, trinti druska. Gali skaudėti, tačiau užkerta kelią virusui.

13. Karštą, panaudotą juodosios arbatos pakelį priglauskite prie Herpes. Palaikykite kelias minutes.

14. Žinoma, jei liaudiški ir kiti natūralūs gydymo būdai nepadeda, kreipkitės pas gydytoją arba pasitarę su vaistininku, įsigykite efektyvią priemonę. Jų labai daug ir apie visas kiekvienas išbandęs turi savo nuomonę. Herpes naikinamas ir lazeriu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų