REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt jau Dievas žinojo, kad vyrui palikti tėvų lizdelį, emociškai atsiskirti nuo mamos ir kurti savo šeimą bus sunku, todėl Biblijoje pasakyta: „Todėl vyras paliks tėvą ir motiną ir glausis prie žmonos, ir du taps vienu kūnu“ (Evangelija pagal Matą, 19:5).

REKLAMA
REKLAMA

Jūs tik norite būti geras sūnus (neabejojame, toks ir esate), darote viską, kaip sako mama (juk ji geriausiai žino), tad esate rūpestingas ir dėmesingas moterims (bent jau vienai), todėl nesuprantate, kodėl moterys, užuot įvertinusios gerąsias jūsų savybes, ištaria ilgesingą „sudie“ ir siūlo paskabinti, kai užaugsite.

REKLAMA

Kai kurios moterys gali sakyti, kad toks vyras – tikra laimė. Juk jei jis visada klauso savo mamos, klausys ir žmonos, bus jai dėmesingas ir ja rūpinsis. Tačiau, deja, taip nutinka ne visada (o gal ir niekada). Sunku tikėtis, kad jei vyrui visada buvo svarbiausia jo mamos nuomonė, jis vieną dieną ims ir pirmenybę pradės teikti žmonai. Žinoma, reikia rūpintis ir tėvais, ir savo šeima. Tačiau jei moteris jaus, kad ji visada yra antroje vietoje, ji gali nusivilti santykiais, o tai gali privesti prie skyrybų.

REKLAMA
REKLAMA

Jis yra „mamyčiukas“, jei nuolat jaučiate, kad jo mamos poreikiai jam visada yra svarbesni už jūsų ir jam nesvarbu, kad jūs dėl to jaučiatės blogai. Tokiam vyrui jo mama – visatos centras. Jis visada jus lygina su ja.

Taigi moterims nepatinka „mamyčiukai“, nes:

1. Moterys nori meilės, o meilė paprastai egzistuoja tarp dviejų žmonių, o ne tarp trijų. Taigi jei atsiranda trečias, kuris kišasi į santykius, poroje visada kyla problemų.

2. Moteris užima tam tikrą svarbų vaidmenį šeimoje. Paprastai vyras ir moteris šeimoje pasidalina vaidmenimis ir tam tikrais klausimais sprendimus priima žmona (kokiais klausimais, priklauso nuo vaidmenų pasidalijimo).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei vyrui svarbesnė ne žmonos, o mamos nuomonė, sutuoktinė gali jausti, kad kažkas užima jos vietą. Kiekviena moteris pati sprendžia, kaip jai tvarkytis namuose, ir jei vyras nuolat sako, kad „tu tvarkaisi netinkamai, mano mama darė kitaip“, tuomet ji jaučia, kad ja nepasitikima kaip žmona ir kaip moterimi.

3. Gyvendamos su „mamyčiukais“ moterys negali priiminėti sprendimų svarbiausiais klausimais. Kur krikštyti vaiką, kada ir kur važiuoti atostogauti – juk visa tai sprendžia anyta. Na, galbūt ji sprendžia netiesiogiai. Iškilus reikalui priimti svarbų sprendimą, vyras tuoj pat tariasi su mama ir „netikėtai“ ima galvoti taip, kaip ir ji.

REKLAMA

4. „Mamyčiukų“ mamos dažnai manipuliuoja savo sūnaus jausmais, o moterims vyras, kuris leidžiasi manipuliuojamas, neatrodo vyriškas. Kai kurios mamos (ypač tos, kurios neturi vyro) nuolat primena savo sūnums, kad jaučiasi vienišos ir pamirštos, niekam nereikalingos. Net ir suaugęs sūnūs jautriai reaguoja į tokias kalbas.

Jų mamoms nepatinka, kad sūnaus dėmesiu tenka dalintis su dar viena moterimi. Tiesa, tokiais atvejais dažniausiai nei mama, nei suaugęs berniukas nepripažįsta, kad vienas manipuliuoja, o kitas leidžiasi manipuliuojamas jausmais.

REKLAMA

5. Tokio vyro žmona visada jaučiasi antra. Kiekviena moteris trokšta būti vienintele ir svarbiausia savo vyrui. „Antros“ vaidmuo vyro gyvenime netenkina jokios moters, net jei ji mėgina save apgauti ir teigia, kad viskas gerai. Pasakyti savo mamai, kad jūs aplankysite ją ne rytoj, o kitą savaitę, nes su žmona turite kitų planų, nėra nusikaltimas.

6. Moterys nori susitikinėti su vyrais, kurie yra suaugę, todėl jei jis pats nesugeba išsiskalbti savo rūbų ir pasigaminti pusryčių (juk visa tai daro mama, net jei jam jau daugiau nei 30 metų), šansų sužavėti savimi pasitikinčią gražuolę nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Jis savo mamai pasakoja viską. Kiekviena moteris norėtų emocinio ryšio su savo vyru, tačiau jei vyras viską pasipasakoja mamai, o ne žmonai, jis nebeturi kuo pasidalinti su savo sutuoktine. Dar blogiau, jei vyras mamai pasakoja savo šeimos intymaus gyvenimo detales. O košmaras yra tuomet, kai anyta nurodinėja žmonai, kaip ji turėtų elgtis lovoje.

8. Toks vyras niekda nepalaiko savo žmonos, net jei ji būna teisi. Harmoningi santykiai gali egzistuoti tik tuomet, jei vyras palaiko ir gina savo žmoną, todėl moterims tokie vyrai nepatinka.

REKLAMA

Jei manote, kad jūsų vyras „mamyčiukas“, nekritikuokite jo, bet pasakykite, kokio elgesio iš jo tikitės, pasakykite, kad jaučiatės nereikalinga. Papasakokite jam apie savo jausmus ir nerimą dėl jo ir jo mamos santykių. Jei jūsų vyras protingas, jis ims keisti savo elgesį. Na, o jei jis nenori nieko keisti, tuomet arba priimkite jį tokį, koks jis yra, arba pripažinkite, kad jums kaip porai nieko neišėjo.

Patarimai vyrams:

1. Pasakykite savo mamai, kad labai ją mylite, bet dabar jūsų prioritetas – jūsų šeima ir jūsų žmona.

REKLAMA

2. Neleiskite savo mamai blogai kalbėti apie jūsų žmoną, net jei manote, kad ji teisi. Savo priekaištus žmonai pasakykite tada, kai mama (ir niekas kitas) negirdi.

3. Nebijokite mamai pasakyti „ne“.

4. Nelyginkite savo mamos su žmona. Nepamirškite, kad šių dviejų moterų paskirtis skirtinga. Jūsų mama – tai moteris, kuri turėjo jus užauginti vyru. Žinoma, turite būti jai už tai dėkingas. Jūsų žmonos paskirtis – būti jūsų partnere gyvenime, mylėti jus ir kartu auginti vaikus.

Kodėl šios moterys turėtų būti vienodos (vienodai tvarkytis namuose, panašiai galvoti...), jei jos jūsų gyvenime atlieka skirtingus vaidmenis? Jūs nevedėte savo mamos, todėl mintyse aiškiai turite atskirti šias dvi moteris ir suvokti jų vietą savo gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų