REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį laikinasis banko administratorius Simonas Freakly'is Lietuvos bankui pateikė savo išvadas apie banko turtą ir įsipareigojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį iki vėlumos posėdžiavusi Lietuvos banko valdyba žadėjo nuspręsti, kaip reikėtų pertvarkyti „Snoro“ banką, įvertinti padėtį banke, paskelbti, kurie apribojimai išliks banko klientams ir kurie bus panaikinti, taip pat pranešti, ar bus atidaryta daugiau banko skyrių bei tai, ar banko klientai galės laisvai naudotis nacionalizuotame banke sukauptomis lėšomis.

REKLAMA

Tačiau sprendimai nebuvo priimti. Artėjant vidurnakčiui trumpu spaudos pranešimu Lietuvos banko valdyba informavo, kad klausimus dėl tolesnės banko veiklos svarstys  ketvirtadienį.

Tai jau antras kartas, kai sprendimas yra atidedamas. Praėjusią savaitę nacionalizavus šį banką, buvo žadama išvadas apie jo būklę pateikti iki pirmadienio, sekmadienį išklausius S. Freakly'io ataskaitą. Iki sekmadienio vidurnakčio posėdžiavusi banko valdyba nusprendė  sprendimą atidėti ir priimti vėliausiai trečiadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį, išnagrinėjusi Lietuvos banko valdybos pateiktas išvadas bei pasiūlymus, sprendimą turėtų priimti ir Vyriausybė.

Balsas.lt primena, kad trečiadienį „Snoro“ laikinojo administratoriaus sprendimu buvo atidaryti trys banko skyriai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, kuriuose banko klientai, neturintys banko kortelių, galėjo išsigryninti iki 500 litų. Nuo ketvirtadienio, lapkričio 24-osios, veiklą atnaujina dar 22 banko padaliniai ir dabar jų iš viso Lietuvoje dirbs 25. Jie veiks įprastomis darbo valandomis, tačiau teiks tik pinigų gryninimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aptarnaujant klientus, pirmenybė bus teikiama neįgaliesiems ir pensinio amžiaus klientams, pateikusiems atitinkamą pažymėjimą.

Apie operacijų atnaujinimą juridiniams asmenims banko „Snoras“ laikinasis administratorius praneš vėliau. Šiuo metu juridiiniai asmenys, besinaudojantys turimomis verslo mokėjimo kortelėmis, bankomatuose gali išsigryninti iki 500 litų per parą.

Belaukiant tikrosios banko „Snoras“ būklės įvertinimo rezultatų buvo suskaičiuota, kad šiame banke yra per 4 mlrd. Lt apdraustų indėlių. Pirminiais duomenimis, „Snoras“ turi 8 mlrd. litų turto,  iš kurių pasigesta mažiausiai 1 mlrd. litų. Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, privačių įmonių indėliai „Snore“ siekia 1,4 mlrd. litų.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Jau veikia 25 banko „Snoras“ padaliniai

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pradėjo veikti „Snoro" skyriai (papildyta 16.53)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų