REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisingos finansinės informacijos teikimo Lietuvos bankui ir neteisėto disponavimo banko „Snoras“ turtu.

REKLAMA
REKLAMA

Duomenys ikiteisminiam tyrimui pradėti rinkti lapkričio 9–ąją, gavus Lietuvos banko informaciją apie padėtį banke „Snoras“. Įvertinus Lietuvos banko duomenis, pareigūnai neturėjo pagrindo apriboti banko vadovų galimybių išvykti iš Lietuvos. Įtariama, kad „Snoro“ vadovai šiuo metu yra užsienyje, teigia generalinio prokuroro pavaduotas Dariaus Raulušaitis.

REKLAMA

Pasak prokuroro, įtarimai dar nepareikšti niekam, planuojamos apklausos. Jis tikisi, kad banko vadovai ir akcininkai su prokurorais bendradarbiaus geranoriškai ir nė vieno į apklausą neteks pristatyti jėga. Prokuroras neatskleidė, ar teisėsauga žino dabartinę „Snoro“ vadovų buvimo vietą. Jei asmenys nesutiks bendradarbiauti, neatmetama ir tarptautinės paieškos galimybė.

Šiuo metu vyksta fizinių asmenų turto paieška užsienyje

Areštuota dalis banko „Snoras“ vadovų turto.

„Areštuotas tų asmenų, kurie yra galimai prisidėję prie neteisėtos „Snoro“ veiklos, turtas. Procesas yra gyvas ir pastoviai tęsiasi. Tai yra turtas tų asmenų, kurie gali būti prisidėję prie banke „Snoro“ susiklosčiusios situacijos“, – sakė D. Raulušaitis.

Paklaustas ar teisėsauga imsis kokių nors veiksmų dėl dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijų, D. Raulušaitis atsakė, kad „prokurorai vertina pasirodžiusią informaciją, jos turinį, įtaką tai situacijai, kuri vėliau susiklostė banke „Snoras“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų