REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 15:46 val.) Seimo koridoriuje užkalbintas M. Zasčiurinskas stebėjosi A. Salamakino paskleista informacija, kad jis turi banko „Snoras“ akcijų. Parlamentaras sakė, kad neprisimena, turi jų ar ne ir turėtų pats pasižiūrėti ir patikrinti šią informaciją.

(Papildyta 15:46 val.) Seimo koridoriuje užkalbintas M. Zasčiurinskas stebėjosi A. Salamakino paskleista informacija, kad jis turi banko „Snoras“ akcijų. Parlamentaras sakė, kad neprisimena, turi jų ar ne ir turėtų pats pasižiūrėti ir patikrinti šią informaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po kiek laiko M. Zasčiurinskas grįžo ir pats žurnalistams parodė, kad pagal jo pajamų deklaraciją iš 474 mln. litų Snoro banko įstatinio kapitalo jam priklauso 1900 litų, o tai yra labai mažas procentas.

REKLAMA

„Deklaracijoje aiškiai nurodyta, kad nuo 2007 metų nė vieno veiksmo su tais pinigais nebuvo atlikta“, - pabrėžė jis.

Didžioji dalis banko akcijų priklauso Rusijos piliečiui Vladimirui Antonovui ir Lietuvos piliečiui Raimondui Baranauskui.

(Papildyta 15:20 val.) Etikos sargai ieškos parlamentarų, atsiėmusių indėlius iš „Snoro“

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašoma išsiaiškinti, ar kuris nors iš Seimo narių šiomis dienos skubiai neatsiėmė indėlio iš problemiško „Snoro“ banko.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį pasiūlymą etikos sargams ketvirtadienį iš parlamento tribūnos pateikė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

Parlamento vadovės nuomone, būtų gerai išsiaiškinti, ar tarp aktyviai diskusijose Seime dalyvaujančių politikų nėra suinteresuotų asmenų. I. Degutienė norėtų žinoti, ar „tie Seimo nariai ar jų šeimų nariai per minėtą periodą atsiėmė iš „Snoro“ banko ne eilės tvarka indėlius“.

I. Degutienė taip pat pakvietė kolegas, turinčius akcijų ar indėlių „Snoro“ banke, nusišalinti ir nuo diskusijų, ir nuo pasisakymų, ir tuo labiau nuo balsavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras Andrius Šedžius tikino tikrai žinąs, kad tarp Seimo narių yra tokių, kurie savo indėlius iš „Snoro“ pervedė į kitus bankus. Politikas mano, kad tokie parlamentarai nusipelnė apkaltos.

Tuo tarpu Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, paklaustas apie parlamentarų sąsajas su „Snoro“ banku, portalui Balsas.lt sakė, kad Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas buvo vienas „Snoro“ akcininkų, o Kęstutis Glaveckas jokių pažeidimų nepadarė ir prie jo veiksmų prikibti esą negalima. Komisija, pasak A. Salamakino, ketina tirti M. Zasčiurinsko atvejį.

REKLAMA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vienas valdančiosios koalicijos Liberalų Sąjudžio narių, įtakingo Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, Kęstutis Glaveckas iš nacionalizuoto banko „Snoras“ atsiėmė 17 tūkst. litų indėlį.

K. Glaveckas „Balsas.lt“ patvirtino, kad pinigus iš AB „Snoras“ banko tikrai atsiėmė.

„Prieš pusantrų metų numirė mano motina, paliko man 17 tūkstančių litų ir aš tuos pinigus atsiėmiau“, – teigė K. Glaveckas.

REKLAMA

Paklaustas, kada atsiėmė indėlį, Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, atsakė, kad tai padarė rugsėjo mėnesį. „Kai tik suėjo terminas, po kurio galima atsiimti palikimą, pinigus ir pasiėmiau“, – teigė K. Glaveckas.

Apie tai, kad kai kurie Seimo nariai ir jų giminaičiai galėjo skubos tvarka atsiimti indėlius ir lėšas iš AB „Snoras“ banko, ketvirtadienį rytiniame Seimo posėdyje pasakė Mišrios Seimo narių grupės frakcijos narys Andrius Šedžius.

Parlamentaras „Balsas.lt“ aiškino, kad ne taip svarbu, kiek pinigų atsiėmė K. Glaveckas. „Svarbus pats faktas“, – sakė A. Šedžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seime nutarta ištirti, kokie Seimo nariai, jų giminės ir artimieji paskubomis atsiėmė iš AB „Snoras“ banko indėlius ir pinigines lėšas.

Taip pat bus aiškinamasi, kurie Seimo nariai pardavė AB „Snoras“ banko ar jų dukterinių įmonių vertybinius popierius.

Ketvirtadienio rytą Seimas pakeitė plenarinio posėdžio darbotvarkę ir skubos tvarka ėmėsi keisti ir papildyti Bankų įstatymą, Administracinių bylų teisenos įstatymą, Civilinį kodeksą, Civilinio proceso kodeksą, Finansinio tvarumo įstatymą bei Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymą.

Seimas šių pataisų ėmėsi po to, kai trečiadienio vakarą Vyriausybė nacionalizavo AB „Snoras“ banką.

Gediminas STANIŠAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų