REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po draugiškų tarptautinių Rusijos ir Lietuvos „B“ rinktinių rungtynių mūsų šalies komandos nariai teigė, kad kontrolinis testas prieš pajėgų varžovą pavyko ir  rezultatą sutrukdė pasiekti tik dvi apmaudžios klaidos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokių klaidų pasitaiko, bet svarbiausia kad vaikinai stengėsi ir parodė neblogą žaidimą. Kai kurie įrodė, kad gali pretenduoti į nacionalinę rinktinę“, - sakė Lietuvos „B“ komandai vadovavęs treneris Raimondas Žutautas.

REKLAMA

„Žaidimo kokybe varžovams daug nenusileidome. Manau, kad pakankamai gerai pasipriešinome stipriai komandai“, - teigė vienas labiausiai patyrusių rinktinės žaidėjų Mindaugas Panka.

„Rusai buvo nustebę, kiek jiems teko bėgioti be kamuolio. Mes du įvarčius „susikūrėme“ patys“, - sakė į nacionalinės komandos gretas po pertraukos grįžęs saugas Mindaugas Kalonas.

Dvi dovanos varžovams

Lietuvos „B“ rinktinei tai buvo jau ketvirtosios kontrolinės rungtynės šiemet ir pirmosios – išvykoje su kitos šalies antrąja komanda. Grozne mūsų futbolininkus pasitiko į Rusiją atkeliavusi žiema – rungtynių dieną iškrito pirmasis šių metų sniegas.

REKLAMA
REKLAMA

Dvikovą rezultatu 2:0 laimėjo iš „Premier“ lygos žaidėjų sudaryta Rusijos komanda, kuri neturėjo akivaizdžios žaidybinės persvaros, tačiau išnaudojo dvi mūsiškių šiurkščias klaidas.

10 minutę po Olego Samsonovo smūgio iš toli nesėkmingai sužaidė vartininkas Saulius Klevinskas. 41 min. Vytautas Andriuškevičius numušė kamuolį galva tiesiai varžovui Andrejui Eščenko ir šis atsidūręs vienas prieš vieną smūgiavo tiksliai

Lietuvos komanda pirmajame kėlinyje grasino Mindaugo Pankos smūgiu iš toli, o antrojo kėlinio pradžioje po išmetimo iš užribio geriausią progą įmušti turėjo gynėjas Algis Jankauskas, tačiau jo ataka buvo netiksli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentarai po rungtynių:

Lietuvos „B“ rinktinės treneris Raimondas Žutautas: „Praleidome kvailokus įvarčius, tačiau negaliu kaltinti žaidėjų. Kartais būna „juodos“ dienos. Saulius Klevinskas buvo vienas geriausių vartininkų Rusijos I lygoje, o Vytautas Andriuškevičius yra perspektyvus gynėjas, bet jam dar trūksta patirties ir praktikos. Tikiu, kad jie tokių klaidų ateityje nebedarys.

Pats žaidimas pavyko tikrai gana gerai. Nemačiau statistikos, tačiau manau, kad kamuolio kontrolę komandos pasidalijo maždaug vienodai. Aikštės viduryje ramiai žaidė Mindaugas Panka, gerai kovojo Linas Pilibaitis, šaltakraujiškai įžaidinėjo ir vidurio gynėjai Tomas Mikuckis, Algis Jankauskas.

REKLAMA

Antrajame kėlinyje, kaip dažnai būna, atlikus keitimus žaidimas šiek tiek išsibalansavo, bet visumoje esu patenkintas. Galbūt mažiau sekėsi tik paskutinėje atakos stadijoje. Vis dar ieškome žaidėjų, kurie galėtų aštriau sužaisti puolime. Deivydas Matulevičius dar jaunas, bet su juo reikia sieti ateitį.

Galiu pagirti gynėją Egidijų Vaitkūną, kuris sužaidė geriausias rungtynes, kiek man teko matyti jį žaidžiant. Linkiu jam susirasti aukšto lygio klubą, dar daugiau treniruotės ir prisijungti prie nacionalinės rinktinės.

REKLAMA

Buvo sunku žaisti komandai tarpusavyje pasitreniravus tik pora kartų, tačiau vaikinai parodė charakterį, demonstravo norą ir užsidegimą. Ačiū už tai visiems žaidėjams. Vis dėlto žaidėme su komanda, sudaryta iš Rusijos aukščiausios lygos žaidėjų. Mūsų futbolininkai pamatė, ko yra verti. Rusai taip pat buvo patenkinti rungtynėmis, nors kažkodėl kai kurie galvojo, kad žaidė su mūsų „A“ rinktine.

Kai kurie mūsų žaidėjai įrodė, kad gali pretenduoti ir į mūsų nacionalinę „A“ rinktinę. Neskaitant jau rungtyniaujančių Mindaugo Pankos ar  Lino Pilibaičio, manau, kad bent šeši žaidėjai iš šios „B“ komandos prisijungs prie „A“ rinktinės. Manau, kad šiemet mūsų suburta rezervinė komanda pasiteisina ir linkiu kitam treneriui, kuris bus po manęs, pratęsti šį darbą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos „B“ rinktinės gynėjas Tomas Mikuckis: „Komandos žaidimas patiko ir viršijo lūkesčius, kuriuos turėjau iš tos vienos treniruotės su komanda. Rungtynių baigį nulėmė pora vaikiškų klaidų. Manau, kad lygiosios būtų tikslesnis rezultatas. Neblogai kontroliavome kamuolį, gerai sužaidė vidurio saugai. Rusai daug pavojingų progų nesukūrė.

Kaip pirmą kartą rinktinėje, vidurio gynėjų duete su Algiu Jankausku greitai radome sutarimą. Paskutinį kartą kartu esame žaidę prieš pora metų „Vėtros“ klube, taip pat dar jaunystėje „Žalgiryje“.

REKLAMA

Tikėjausi labai sunkių rungtynių, nes Rusijos komanda turi tikrai labai gerų žaidėjų, kurie rungtyniauja „Premier“ lygos klubuose ir ten turi ne paskutinį vaidmenį. Pagal žaidėjus ypač pajėgi jų saugų linija, tačiau mums pavyko nenusileisti. Galbūt varžovus kiek atpalaidavo greitas įvartis.

Rinktinėje nebuvau jau senokai. Visada malonu grįžti. Buvo įdomu sužaisti su Rusijos aukščiausios lygos žaidėjais, jaunimui taip pat tai naudinga patirtis. Pamatėme, kad tiek daug neatsiliekame, tik reikia treniruotėse negailėti savęs ir toliau tobulėti.“

REKLAMA

Lietuvos „B“ rinktinės saugas Mindaugas Kalonas: „Sutikome stiprų varžovą. Žaidimas daugiausiai vyko aikštės viduryje, komandos stengėsi palaikyti kamuolį ir daug progų nesukūrė. Turėjom jaunų žaidėjų, bet jie žaidimo negadino. Kalbėjau su rusais po rungtynių – jie buvo nustebę, kiek jiems teko bėgioti be kamuolio. Mes du įvarčius „susikūrėme“ patys.

Man buvo dar įdomiau žaisti asmeniškai, nes nemažai varžovų žaidėjų pažįstu nuo vaikystės. Tai perspektyvi komanda, kuri ruošiasi 2018 m. Pasaulio čempionatui Rusijoje. Manau, kad 6-7 žaidėjai iš šios rinktinės jame dalyvaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grįžti į rinktinių gretas po ilgos pertraukos buvo malonu širdžiai ir dvigubas azartas. Malonu, kad rinktinės treneris ir vadovai suteikė man tokią galimybę. Ilgą laiką neturėjau žaidybinės praktikos, todėl man iki geros formos dar toli. Ieškosiu komandos, kur gaučiau žaisti.“

Lietuvos „B“ rinktinės saugas Mindaugas Panka: „Visada smagiau pasiekti rezultatą, bet po apmaudžių individualių klaidų, Vis tik svarbiausia, kad žaidimas buvo neblogas. Žaidimo kokybe varžovams daug nenusileidome. Rungtynių rezultatas neatspindi to, kas buvo aikštėje. Manau, kad pakankamai gerai pasipriešinome pajėgiai komandai.

REKLAMA

Kiekvienos rungtynės naudingos, savotiška patirtis. Manau, kad rungtynių vietos klausimas per daug sureikšmintas. Čia nuolat žaidžia Rusijos aukščiausios lygos klubai. Miestas atsikuria po karo ir nebuvo taip, kaip tikėjausi.

Klubo treneris bandė atkalbėti nuo vykimo į rinktinę, nes šiemet laukia dar keturios rungtynės čempinoate. Bet kvietimo į rinktinę niekada neatsisakau. Visada malonu žaisti už Lietuvą ir susitikti su draugais.“

Lietuvos „B“ rinktinės saugas Marius Šoblinskas: „Manau, kad komanda nustebino iš teigiamos pusės, nes su rimtu varžovu pirmajame kėlinyje žaidėme tikrai gerai, tik praleidome apmaudžius įvarčius. Rusai daug progų nesukūrė. Buvo naudinga žaisti su stipresniu varžovu, pamatyti ko esi vertas.

REKLAMA

Esu žaidęs jaunimo rinktinėse, tačiau nacionalinėje komandoje buvau pirmą kartą. Šį sezoną kamavo traumos ir įsižaidžiau tik sezono pabaigoje, todėl maloniai nustebino pakvietimas. Kolektyvas čia puikus, yra žaidėjų, su kuriais rungtyniavau anksčiau. Patiko treniruotis su pajėgiais žaidėjais. Išvyka buvo truputį neįprasta, bet tai nebloga patirtis.

Išėjęs į aikštę šiek tiek jaudinausi. Po keitimo man visada sunkiau įsivažiuoti. Esu savikritiškas, todėl nesu labai patenkintas žaidimu, visada norisi geriau. Aišku, žaidžiau nedaug, todėl daug pasireikšti buvo sunku.“

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių statistika

Rusija B - Lietuva B 2:0 (2:0)

Grozno „Terek“ stadionas

Teisėjas - Igor Jegorov (Rusija)

Įvarčiai: 10 min. Oleg Samsonov, 41 min. Andrei Eščenko (Rusija)

Įspėti: 6 min. Aleksandr Sapeta, 43 min. Zaur Sadaev (Rusija); 45 min. Linas Pilibaitis, 59 min. Tomas Mikuckis (Lietuva)

Lietuva B: Saulius Klevinskas, Vytautas Andriuškevičius (46 min. Vaidas Slavickas), Tomas Mikuckis, Algis Jankauskas, Egidijus Vaitkūnas, Linas Pilibaitis (84 min. Mindaugas Kalonas), Mindaugas Panka (85 min. Povilas Leimonas), Vytautas Lukša (46 min. Gediminas Vičius), Vaidotas Šilėnas (73 min. Marius Šoblinskas), Marius Papšys (87 min. Valerijus Mižigurskis), Ričardas Beniušis (46 min. Deivydas Matulevičius). Atsarginis: Marius Rapalis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų