REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ne kartą buvo pristatomos populiariausios ar brangiausios atostogų vietos, tačiau šį kartą portalas „Business Insider“ sudarė sąrašą tų atostogų vietų, kurios nesulaukia tokio didelio turistų srauto, tačiau jas tikrai yra verta aplankyti.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis „National Geographic“ ir „Lonely Planet“ sudarytais kitų metų rekomenduojamais atostogų maršrutais, portalas pateikia tas vietas, kuriose atostogauti jūs galbūt net negalvojote, o derėtų...

REKLAMA

Islandija yra graži šalis ir dabar joje apsilankyti verta labiau nei bet kada anksčiau.

Dabar, kai vartotojų kainos yra susietos su euru, apsilankyti Islandijoje yra labai palankus metas. Šioje Šiaurės Europos valstybėje rasite juodo smėlio paplūdimius, didžiulius vandens krioklius ir unikalius vaizdus į kalnus. Na o jei jau būsite viską pamatę Islandijoje, galite šiek tiek palaukti kol išsiverš koks neištariamo pavadinimo ugnikalnis.

REKLAMA
REKLAMA

Islandija (nuotr. SCANPIX)Islandija (nuotr. SCANPIX)

Tailande esantis Koh Lipe yra tiesiog tobulas paplūdimys.

Tailandas, Koh Lipe (nuotr. Gamintojo)Tailandas, Koh Lipe (nuotr. Gamintojo)

Tailande esančios Koh Lipe salos paplūdimiai nėra tokie garsūs ir žinomi kaip kiti šios šalies paplūdimiai, o salą galima pasiekti tik atplaukus su laivu. Dėl šios priežasties dauguma atostogautojų čia tiesiog nesilanko. Vieni Koh Lipe salos paplūdimiai yra tikrai puikiai paruošti atostogoms, tačiau kiti yra visiškai apleisti ir neprižiūrimi. Būdami čia galėsite ne tik gulėti ant balto smėliuko, tačiau ir nardyti jūroje ir pamatyti net 25 proc. visų pasaulio tropinių žuvų rūšių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pitsburgas iš surūdijusio miesto tapo vieta, kurią privaloma aplankyti.

Pitsburgas (nuotr. SCANPIX)Pitsburgas (nuotr. SCANPIX)

Žurnalas „National Geographic“ pavadino Pitsburgą „nepaprastu didmiesčio išgražėjimu“, po to kai miestui pavyko atsikratyti „surūdijusio miesto“ etiketės. Plieno pramonės miestas dabar yra geriau žinomas dėl savo universitetų, nuostabių kalvų, plačių upių ir besivystančios kultūros.

Istrijoje (Kroatijoje) atrasite viską, ko norite iš Europos, tik pigiau.

Istrija (Kroatija) (nuotr. SCANPIX)Istrija (Kroatija) (nuotr. SCANPIX)

Norite atsigerti balto vyno ir paskanauti triufelių? Pamirškite Prancūziją. Ieškote alyvuogių aliejaus ir nuostabių kalnų? Pamirškite Toskaną. Istrijoje atrasite visa tai, be to dar galėsite panardyti po vandeniu. Rytų Europa yra vienas iš mažiausiai atostogautojų ištyrinėtų regionų, o Kroatija gali būti ta vieta, nuo kurios galite pradėti savo nuotaikingą kelionę po šį Europos regioną.

REKLAMA

Virunga ugnikalniai yra puikiausia vieta stebėti gorilas.

Virunga (nuotr. SCANPIX)Virunga (nuotr. SCANPIX)

Ugnikalnių eilė, besitęsianti per Ruandos, Ugandos ir Kongo valstybių sienas, yra tikrai milžiniška, tačiau paklausus žmonių, ar jie yra girdėję apie Virunga ugnikalnius, jie greičiausiai tik sugūžčiotų pečiais. Jei saugumas jums nėra didžiausias prioritetas, tuomet pažygiuoti po žaliuojančius ugnikalnius tikrai yra verta. Keliaudami čia galėsite pasigrožėti nuostabia ir kerinčia laukine gamta, pamatyti gorilas, šimpanzes bei dramblius.

REKLAMA

Pietų Karolinos valstijoje esantis Čarsltonas yra turistų nepastebėtas miestas.

Charlstonas (nuotr. SCANPIX)Charlstonas (nuotr. SCANPIX)

Čarlstone susijungia istorija ir grožis – mieste atrasite nuostabių restoranų, o valgydami galėsite grožėtis nepaprastais gamtos vaizdais. „Lonely Planet“ tinklaraštininkė Julianna K. rašė: „Žavingas miestas, nuostabūs pastatai ir vienos iš patraukliausių kapinių, kuriose man yra tekę lankytis.“

Ontario valstijoje esantis Muskoka miestelis yra tikras kotedžų rojus.

Muskoka (nuotr. Gamintojo)Muskoka (nuotr. Gamintojo)

Muskoka yra puiki vieta stebėti, kaip medžių lapai keičia spalvą. 6,5 tūkst. kv. kilometrai pakrantės, miškas, istorinis miestas ir gamtos stebuklai lankytojams suteiks įvairiausių laiko praleidimo galimybių. Vakarais tiesiog galėsite ramiai sedėti ant kranto ir stebėti, kaip leidžiasi saulė. „National Geographic“ rašo: „Atsipalaiduokite su savo draugais, kepkite maistą ant grotelių, stebėkite naktinį dangų, žaiskite stalo žaidimus, klausydami krentančių lietaus lašų ir vaikščiokite visur basomis kojomis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panama turi fantastinę ekologinę įvairovę ir yra viena iš sparčiausiai besivystančių pasaulio sostinių.

Panama (nuotr. SCANPIX)Panama (nuotr. SCANPIX)

Kaip ir kitos Centrinės Amerikos valstybės, Panama savo lankytojams suteikia galimybę per vieną dieną pasivaikščioti kalnuotomis vietovėmis ir pasimėgauti tropiniais paplūdimiais. Taip pat galėsite susipažinti su vietinėmis kultūromis, kurios netrukus gali išnykti. Panamos sostinėje sparčiai atsiranda vis naujų prabangių viešbučių, kurių savininkai su nekantrumu laukia Panamos kanalo praplatinimo.

REKLAMA

Iš Solt Leik Sičio nesunkiai galėsite pasiekti ne vieną JAV nacionalinį parką.

Salt Lake city (nuotr. SCANPIX)Salt Lake city (nuotr. SCANPIX)

Jutos valstijos sostinė yra lengvai pasiekiama ir yra nedaug nutolusi nuo druskingų Jutos plokštumų, didingų kalnų ir vos kelios valandos nuo tokių vietovių kaip Kapitolijaus rifo nacionalinis parkas, Bryce'o kanjonas ir Didysis kanjonas. Salt Leik Sitys yra vieta, kurią turi aplankyti visi kelionių entuziastai, nebent nemėgstate nealkoholinio alaus ir Mormonų.

Mongolija nebėra vien tik Čingischano kraštas

Mongolija (nuotr. Gamintojo)Mongolija (nuotr. Gamintojo)

Mongolijoje patirsite nevaržomą laukinės gamtos dvelksmą, nuo Gobio dykumos iki snieguotų viršukalnių. Fantastiškos gamtos spalvos, egzotiška laukinė gyvūnija ir stoiški žmonės, kurie išlaiko tą patį gyvenimo būdą jau tūkstančius metų – tai yra tik kelios iš daugelio priežasčių, dėl ko verta aplankyti šią Centrinės Azijos šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų