REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos „Frontas“ lyderis Algirdas Paleckis tyčia įžeidė asmenų, žuvusių už Lietuvos nepriklausomybę, atminimą bei sumenkino įsiteisėjusiais teismų nuosprendžiais patvirtintą sovietų agresijos prieš Lietuvos Respubliką faktą. Taip teigia prokuroras Egidijus Šleinius, A. Paleckį teisme pasiūlęs nuteisti vienerių metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroro, prieš metus vienoje radijoje laidoje pareiškęs, kad per 1991 metų Sausio įvykius prie televizijos bokšto „saviškiai šaudė į savus“, A. Paleckis neigė ir šiurkščiai menkino 1991 m. sausio 13 d. įvykius bei jų aukas, rašo delfi.lt.

REKLAMA

„A. Paleckio kaltė yra neginčijamai įrodyta byloje ištirtais duomenimis – paties A. Paleckio bei liudytojų parodymais“, – penktadienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teisme pareiškė valstybinis kaltintojas. Jo teigimu, „Fronto“ vadovas net nesigaili dėl savo pasakytų žodžių bei neatsiprašė Sausio įvykių aukų.

Dėl SSRS nusikaltimų prieš Lietuvos Respubliką ir jos gyventojus neigimo ir šiurkštaus menkinimo A. Paleckį kaltu pripažinti siūlęs prokuroras teisme taip pat pažymėjo, kad dar prieš 12 metų Vilniaus apygardos teismas Sausio įvykių byloje neginčijamai įrodė, jog niekas, išskyrus sovietų karius, nebuvo ginkluoti prie Vilniaus televizijos bokšto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų