REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą Šiauliuose įvykdytas žiaurus gimnazistės nužudymas sukrėtė visą Lietuvą. Ypač visuomenę sukrėtė tai, kad nusikaltimą įvykdė taip pat moksleivės aukos draugės.

REKLAMA
REKLAMA

Septyniolikmetė Stasio Šalkauskio gimnazijos moksleivė Neda Račkauskaitė liepos 14-ąją išėjo iš Aukštabalio gatvėje esančių namų, bet į juos nebegrįžo. Vėliau nužudytos ir į gabalus supjaustytos merginos palaikai rasti laukymėje netoli jos pačios namų.

REKLAMA

Netrukus aštuoniolikmetei Viktorijai Vaitiekaitytei ir bendraamžei Viktorijai Lietuvninkaitei buvo pareikšti įtarimai žmogžudyste. Merginos mokėsi toje pačioje mokykloje, iki nusikaltimo buvo pažįstamos ir bendravo. Buvo iškeltos įvairios versijos – nuo kraupiai pasibaigusio konflikto dėl meilės iki ritualinės žmogžudystės. Dar vienam jaunuoliui buvo pareikšti įtarimai slėpus nusikaltimą. Pastarąjį teismas įpareigojo niekur neišvykti, o dvi kraupiu nusikaltimu įtariamos gimnazistės buvo suimtos trims mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus šiam terminui, teismas iš naujo svarstė, kokią kardomąją priemonę V. Vaitiekaitytei ir V. Lietuvninkaitei.  Spalio 18d. Šiaulių miesto apylinkės teismas leido suėmimo terminą pratęsti dar trims mėnesiams.

Prokuroras tikino, kad užsitęsė nužudymu įtariamų merginų psichiatrinė ekspertizė. Ji atlikta tik vienai iš įtariamųjų. Viliamasi, kad byla teismą pasieks dar šių metų pabaigoje.

Šiaulių apygardos prokuroras Dainius Pažarauskas portalui Balsas.lt sakė, jog teismas patenkino jo prašymą pratęsti suėmimo terminą nužudymu įtariamosioms merginoms: „Kaltę jos pripažįsta, tik nesako motyvų, kodėl taip padarė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas vyko nedalyvaujant įtariamosioms. Viena sulaikytoji šiuo metu yra Šiaulių tardymo izoliatoriuje, kita – išvežta atlikti psichiatrinę ekspertizę.

Pirmai, pasak prokuroro,  psichiatrinė ekspertizė jau atlikta ir mergina pripažinta pakaltinama. Šiuo metu tokia pati ekspertizė atliekama kitai įtariamajai. Kai bus gautos  išvados, tuomet prokuratūra ketina atskleisti įvykio aplinkybes.

D. Pažarauskas pridūrė, jog kartu su merginomis į įtariamųjų ratą patekęs vaikinas greičiausiai yra nekaltas ir jam bus panaikinta kardomoji priemonė: „Yra duomenų, jog 17-metis iš viso nedalyvavo ir nebuvo kartu su įtariamosiomis.“

REKLAMA

Abi merginos yra įrašytos į psichiatrijos įskaitą, mat kreipėsi į gydytojus turėdamos rūpesčių dėl bendravimo.

„Tokia diagnozė rašoma daugumai vaikų, tačiau tai nėra rodiklis. Svarbu, kodėl jos taip žiauriai pasielgė“, – svarstė tyrimui vadovaujantis prokuroras D. Pažarauskas.

Gimnazistės sulaikytos liepos 15 dieną radus dingusios be žinios 17-metės merginos į dalis sukapotus palaikus laukymėje  Liejyklos ir Aukštabalio gatvių sankirtoje.

Kūno dalis žudikės sudėjo į maišelius ir iš buto, kur vyko egzekucija, išvežė dviračiais.

REKLAMA

Į Pietiniame Šiaulių mikrorajone esantį daugiabutį bendramokslės merginą įviliojo prisidengusios kvietimu nuo vaikino.

Iš pradžių bendraklasės sumušė auką, vėliau subadė peiliais. Išvydusios klasės draugę be gyvybės ženklų, nutarė paslėpti pėdsakus sukapodamos aukos kūną į gabalus.

Maišeliuose, į kuriuos žudikės sudėjo palaikus, pareigūnai rado peilį bei kitų aštrių įrankių.

Iš pradžių manyta, jog gotų judėjimui priskiriamos merginos nužudė draugę religiniais sumėtimais, tačiau vėliau ši versija atmesta. Dabar pagrindinė spėjama priežastis – pavydas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septyniolikmetė šiaulietė dingo iš namų liepos 14 dieną. Liepos 15 dieną nesulaukusi anūkės namuose, močiutė pranešė šią žinią policijai.

Sulaikytosios merginos iš pradžių mėgino klaidinti pareigūnus, tačiau melas išlindo kaip yla iš maišo – paaiškėjo, jog jos ir nužudė bendramokslę. Tuomet jos ir pačios prisipažino įvykdžiusios nusikaltimą.

Taip pat skaitykite:

Šiauliuose dingusios gimnazistės kūnas rastas padalintas į kelias dalis

Įtariama, kad šiaulietė moksleivė buvo nužudyta iš smalsumo

Šiauliuose nužudyta gimnazistė išlydėta amžino poilsio

Gimnazistės nužudymo byloje – mirtį garbinančios sektos šešėlis

 


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų