REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 15 dieną protestuotojai visame pasaulyje išėjo į gatves vykdyti „pasaulinę revoliuciją“. Tuo tarpu JAV žiniasklaida ir toliau ignoruoja masiškai į gatves išėjusius demonstrantus.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasaulinė revoliucija“

JAV studentų inicijuota akcija vos per keletą savaičių išplito visame pasaulyje. Socialiniai tinklai perpildyti įvairiausių grupių, raginančių išeiti į gatves viso pasaulio sostinėse ir kituose miestuose. Kai kurias sukurtas grupes papildė dešimtys tūkstančių, kitas – mažiau. Tačiau spalio 15 šie raginimai materializavosi į protestus globaliu mastu – JAV, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitur.

REKLAMA

Ignoruoja žiniasklaida

Spalio 1 dieną, kai aktyvistai bandė užimti Bruklino tiltą, JAV žiniasklaida apie įvykį informacijos praktiškai nepateikė. Tik suimtųjų skaičius, kurių buvo apie 700, leidžia susidaryti įspūdį apie tikrąjį protesto akcijos mastą. Panaši situacija buvo ir nušviečiant spalio 15 įvykius. Demonstrantai kaltina žiniasklaidą protestuotojų marginalizavimu ir tikrosios situacijos nuslėpimu.

„Pasaulio pavasaris“ ar „problemų ieškantys anarchistai“?

Tuo tarpu kai keletas tūkstančių mitinguotojų Vidurio Rytuose vadinami herojiniu protestu prieš tironišką režimą, analogiški procesai JAV žiniasklaidos vadinami bepročių saujelėmis, grasinančiomis viešajai tvarkai ir nacionaliniam saugumui. Ironizuojama, kad tokie yra JAV informacinės erdvės įstatymai.

Prisimenamos analogijos su 60-aisiais JAV vykusiais protestais. Tada protestuotojai pasiekė savo galutinį tikslą – JAV atsitraukė iš Vietnamo. Kol kas sunku pasakyti, ar protestuotojų lūkesčiai šįkart bus patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų