REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienį Vilniuje įvyko Europos vyrų krepšinio čempionato („Eurobasket 2011“) vyriausybinės darbo grupės posėdis, kuriame aptarti rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis Lietuvoje surengtų Senojo žemyno pirmenybių organizaciniai klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Apie organizacinę sėkmę jau daug buvo kalbėta, sulaukėme daug komplimentų iš įvairių sričių atstovų – dalyvių, svečių, sirgalių, tačiau galime pasidžiaugti, kad pradžiugino ir finansiniai čempionato rodikliai. Galutinės išlaidos ir pajamos dar bus tikslinamos, tačiau jau dabar pagal preliminarius skaičius galime teigti, kad, kaip ir planavome, čempionatas Lietuvai buvo sėkmingas ir finansiškai“, – sakė „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

REKLAMA

Vyriausybinės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna pažymėjo, kad tiek Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio („FIBA Europe“) vadovai, tiek čempionato dalyviai pažymėjo itin aukštą čempionato organizavimo lygį, kuriuo galėjo įsitikinti ir čempionate dirbę užsienio žurnalistai, varžybas stebėję įvairių Europos valstybių sirgaliai.

„Manau, kad „Eurobasket 2011“ organizacinis komitetas atliko milžinišką darbą, kurio rezultatus matė ne tik lietuviai, bet ir žmonės iš daugybės pasaulio šalių, – reziumavo R. Alekna. – Vyriausybės vardu norėčiau padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šios sėkmės“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmadienį čempionato ataskaitą pateiksime ir Lietuvos visuomenei – kiek buvo išleista, kiek uždirbome, kiek pinigų Lietuvoje paliko užsienio sirgaliai ir t.t.“, – pranešė M. Špokas.

Pasak jo, dalis organizacinio komiteto narių dar lieka dirbti iki šių metų gruodžio 31 dienos.

„Čempionatas baigėsi, bet mūsų darbai – dar ne. Pradedame ruošti išsamias ir detalias ataskaitas apie čempionatą „FIBA Europe“ biurui, Vyriausybinei darbo grupei, kitoms valstybinėms institucijoms“, – apie likusius darbus kalbėjo M. Špokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų