REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš sekmadienį pasibaigusiame Europos vyrų krepšinio čempionate „EuroBasket 2011" dirbusių organizatorių ir žurnalistų kompiuterių buvo išsiųsti beveik 4 terabaitai duomenų. Tokį informacijos kiekį gali sudaryti maždaug milijonas nuotraukų, šimtai video įrašų, tūkstančiai straipsnių ir elektroninių laiškų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šešiose krepšinio arenose įrengtomis balso telefonijos ryšio linijomis Lietuvos ir užsienio valstybių televizijos ir radijo komentatoriai kalbėjo daugiau nei 3 tūkst. valandų. Apie varžybas savo šalių žiūrovams tiesiogiai pasakojo maždaug 50 televizijos ir radijo komentatorių iš 20 valstybių.

REKLAMA

Didžiausiame pagal dalyvių skaičių Europos krepšinio čempionate integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO organizatoriams ir svečiams įrengė beveik 3,1 tūkst. darbo vietų, jose užtikrinto itin spartų interneto ryšį. Bendras įdiegtų kompiuterinių tinklų ilgis sudarė maždaug 200 kilometrų.

Čempionato organizatorių duomenimis, pirmajame čempionato etape keturiose arenose internetu naudojosi daugiau nei 1,7 tūkst. organizatorių, dalyvių ir žurnalistų. Vėlesniuose etapuose Vilniuje ir Kaune – maždaug tūkstantis ir 1,5 tūkst. svečių.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionato arenose buvo parengta daugiau nei 200 nešiojamųjų kompiuterių, maždaug 150 spausdintuvų, dešimtys telefono aparatų ir faksų. Žiūrovų ir organizatorių patogumui arenose buvo įrengta daugiau nei 130 televizorių, kurie rodė tuo metu vykstančių varžybų transliaciją. Siekiant išvengti nesklandumų dėl galimų elektros tiekimo sutrikimų, TEO arenose buvo įdiegusi rezervinę sistemą, kurią sudarė itin galingi akumuliatoriai bei dyzeliniai generatoriai.

Viso čempionato metu arenose dirbo daugiau nei 300 TEO ir bendrovės partnerių darbuotojų, kurie rūpinosi nenutrūkstamu interneto ryšio ir kitų sistemų veikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų