REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nugalėtojų komandos gerbėjai rungtynių metu provokavo žiūrovus, sukėlė muštynes ir padaugino alkoholio tiek, kad keli nebuvo įleisti į lėktuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Apsaugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ viceprezidentas Arvydas Januška portalui Balsas.lt sakė, jog makedonų komandos gerbėjai kėlė rūpesčių nuo rungtynių pradžios: „Paaiškėjo, jog daugelis fanų yra futbolo šalininkai, o šie,  žinoma, yra labiau agresyvūs nei krepšinio sirgaliai“.

REKLAMA

Jau eidami į rungtynes, arenos teritorijoje, sukėlė muštynes. Keli jų buvo sulaikyti ir perduoti policijai.

Vėliau, anot A. Januškos, mėgino išskleisti savo šalies didelę vėliavą tiesiai ant lietuvių sirgalių galvų, dėl ko kilo abipusis konfliktas.

„Teko paskirstyti pajėgas ir apsupti makedonus. Priešininkų sirgaliai rungtynių metu provokavo žiūrovus, mėgino nusileisti iš sektoriaus prie aikštelės, tačiau kelias ten jiems buvo užkirstas. Šešis makedonus teko išvesti iš arenos“, – pasakojo A. Januška.

REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių temperamentingi aistruoliai liko vietose, kol išsiskirstė visi Lietuvos komandos gerbėjai.

Keli sirgaliai nebuvo įleisti į  reisą, skridusį į Makedonijos sostinę Skopjė, nes buvo pernelyg girti.

Dalis makedonų persėdo

„Ekskomisarų biuro“ specialistų teigimu, makedonai visų varžybų metu bandė konfliktuoti, įžeidinėjo bei spjaudė ant saugos darbuotojų ir priešininkų žiūrovų, rodė nepadorius gestus, bandė mėtyti įvairius daiktus.

„Kitomis aplinkybėmis tokius žiūrovus būtume išlydėję iš salės, tačiau vakar tai būtų paaštrinę konfliktą. Todėl iš arenos išvesdinome tik keletą pačių agresyviausių žiūrovų, o kitus nusprendėme izoliuoti gyva apsaugos darbuotojų linija nuo Lietuvos sirgalių ir krepšinio aikštelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sirgaliai (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Sirgaliai (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Žinoma, konfliktiškai nusiteikę makedonai įaudrino ir lietuvius. Balkanų šalies žiūrovams įsisiautėjus, ramesni jų tautiečiai ėmė smarkuolius raminti, tačiau ir patys įsivėlė į konfliktą. Dalis Makedonijos rinktinės aistruolių nebenorėjo būti greta įsismarkavusių savo tautiečių ir persėdo į kitas vietas“, – pažymi arenoje dirbę „Ekskomisarų biuro“ specialistai.

A. Januškos teigimu, garbingai pasielgė Sėklos vadovaujama Lietuvos krepšinio rinktinės sirgalių grupė –pasibaigus varžyboms eidami pro makedonų tribūną paplojo ir pasveikino priešininkų sirgalius su pergale: „Taktiškas Lietuvos sirgalių gestas parodė, kad mokame garbingai pralaimėti ir gerbiame priešininkus. Tai buvo puikus pavyzdys Makedonijos aistruoliams.“

REKLAMA

„Ekskomisarų biuro“ specialistai sako, kad drauge su policijos pareigūnais buvo nuspręsta po varžybų kurį laiką neišleisti makedonų iš salės – buvo laukiama, kol iš arenos išeis Lietuvos rinktinės aistruoliai. Bendradarbiaujantys policijos pareigūnai padėjo užtikrinti tvarką po varžybų arenoje ir už jos ribų.

Sirgaliai (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Sirgaliai (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

„Mūsų darbuotojai laikėsi tvirtai ir nepasidavė provokacijoms. Įtemptų rungtynių metu sėkmingai suvaldėme įsiaudrinusią minią, rimtesnių konfliktų varžybų metu nekilo. Tai lėmė puikus specialistų pasirengimas ir koordinuotas saugumą užtikrinančių tarnybų bendradarbiavimas“, – teigia „Ekskomisarų biuro“ viceprezidentas.

REKLAMA

Europos vyrų krepšinio čempionato renginiams buvo pradėta ruoštis vos paskelbus saugos konkurso laimėtoją – įmonių „Ekskomisarų biuras“ ir „Eurocash1“ konsorciumą. Krepšinio čempionatą saugo patyrę, specialiai šiam renginiui atrinkti ir ruošiami darbuotojai, Žalgirio arenoje jų dirba daugiau kaip 450.

Ketvirtadienį Kauno krepšinio arenoje susirungs Rusija ir Serbija.

„Kadangi rusų sirgaliai taikūs, rūpesčių, manau, neturėtų kilti“, – tikino A. Januška.

Pasak jo, apsaugos tarnybos ir policija pasirengusi užtikrinti saugą ir aukštiems asmenims, atvykstantiems į rungtynes. Ketvirtadienį rungtynes stebės Rusijos premjero Vladimiro Putino pavaduotojas Sergejus Ivanovas.

Aukštas pareigas einantis kaimyninės šalies valdžios atstovas atvyko į Lietuvą kaip į privačią kelionę.

Jis yra CSKA komandos, kurios žaidėjai Viktoras Chriapa ir Sregejus Monia atstovauja Rusijos rinktinei, gerbėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų