REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po visos eilės pastaruoju metu Rusijos korporaciją „Roskosmos“ persekiojusių nesėkmių jos specialistams pagaliau pavyko sėkmingai atlikti kosminio laivo „Progres M-11M“ sunaikinimo  operaciją, pranešė „Newsru.com".

REKLAMA
REKLAMA

„Progres M-11M“ nuo Tarptautinės kosminės stoties, į kurią atgabeno įgulai skirtus krovinius, atsiskyrė rugpjūčio 23 d. Nukreiptas į žemesnę orbitą jis devynias paras skriejo autonominiu režimu. Šiandien 13.34 val. Maskvos laiku krovininio laivo valdymo kompiuteris įjungė variklius, ir  grįžusio į atmosferą „Progres M-11M“ likučiai 14.22 val. nukrito į vandenyną į rytus nuo Naujosios Zelandijos, sakoma pranešime.

REKLAMA

Pranešama, kad didžioji dalis kosminio laivo, į kurį TKS įgula perkėlė orbitinėje stotyje susikaupusias atliekas, sudegė jam skriejant atmosfera, o į vandenį nukrito tik keli didžiausi jo fragmentai. Kadangi „Progres M-11M"  buvo nukreiptas į toli nuo laivybos maršrutų esantį vandenyno regioną, krintantys kosminio laivo likučiai žalos niekam nepadarė.

Į orbitą „Progres M-11M" buvo iškeltas birželio 21 dieną, o po dviejų dienų jis prisijungė prie Tarptautinės kosminės stoties, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų