REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau žinome, kaip atskirti skirtingus maitinimo tipus viešbučiuose ir ką reiškia tos paslaptingos raidžių kombinacijos, rašoma kelionių tinklalapyje Makalius.lt, o  toliau mokomės keistokų abėcėlinių junginių ir šifruojame viešbučių kambarių tipų kodus.

REKLAMA
REKLAMA

Žemiau išvardinti viešbučio kambarių tipai nurodo, kiek kambaryje bus lovų:

DBL /TWIN (double room/twin room) – dvivietis kambarys su viena dviviete lova (dviem atskiromis vienvietėmis lovomis);

REKLAMA

DBL+EXB – (double room with extra bed) – dvivietis kambarys su viena dviviete (dviem vienvietėmis) ir viena papildoma vienviete lova. Papildoma lova paprastai yra mažesnė, siauresnė, dėl to trečiam žmogui taikoma mažesnė kaina, negu vienam asmeniui DBL tipo kambaryje.

TRPL – (triple room) – kambarys skirtas trims asmenims, paprastai visos lovos būna atskiros.

SGL – (single room) – vienvietis arba dvivietis kambarys, tačiau jame apgyvendinamas tik vienas žmogus. Kainuoja visada brangiau nei viena vieta DBL kambaryje.

REKLAMA
REKLAMA

DBL+2CHD – (double room and 2 children) – standartinis (gali būti nurodyta kita kategorija) dvivietis kambarys su viena dviviete /dviem atskiromis lovomis ir dar viena papildoma lova. Dažniausiai tokio tipo kambariuose būna 2 ar 3 lovos. Viešbučio logika – vienas iš dviejų vaikų miega su suaugusiais.

Jau išsiaiškinome, keliese ketiname miegoti, dabar laikas išsiaiškinti, kokie patogumai laukia viešbučių kambariuose:

Standard Room – pats paprasčiausias kambarys, kuriame būtinai bus lovos ir vonios kambarys, o interjeras ir techninės charakteristikos priklauso nuo viešbučio lygio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.O.H. Standard Room (Run of the house) – paprasčiausias standartinis kambarys, kuris gali būti viename iš viešbučio teritorijoje esančių pastatų (tiek pagrindiniame pastate, tiek įvairiuose vasarnamiuose ir kituose pastatuose). Jame bus lovos, vonios kambarys, o interjeras ir daiktai kambaryje (spintelės, pakabos, fenas ir pan.) – viešbučio nuožiūra.

Family Room – šeimai skirti du gretimi kambariai (dydis – pusantro). Kiekviename iš jų paprastai yra dvi lovos (vaikų kambaryje lova gali būti dviejų aukštų). Patartina pasitikslinti, ar tarp kambarių yra durys. Dažniausiai Family Room kainuoja apie 30 proc. brangiau nei standartinis kambarys su papildomomis lovomis.

REKLAMA

Executive Room – erdvus,  į verslo klientus orientuotas kambarys. Jis paprastai būna dviejų zonų - miegamojo ir darbo. Įprastai  juose būna fakso aparatas ir internetas.

Junior Suite – kambario plotas didesnis negu standartinio. Dvi zonos: miegamojo ir svetainės. Dažniausiai būna 5*, rečiau 4* viešbučiuose ir kainuoja apie 30 proc. brangiau negu standartiniai kambariai.

Suite – dviejų erdvių kambarys, prabangiau įrengtas, dažnai su dviem vonios kambariais (gali būti ir vonia, ir dušo kabina arba dvi kriauklės). Atvykimo dieną svečiai dažnai pasitinkami su vynu ir vaisiais. Tokio kambario kaina bus apie 50 proc. didesnė negu standartinio.

REKLAMA

Deluxe Suite, Excellence Suite – du arba trys kambariai, tačiau jie kur kas didesni už Suite. Dažniausiai būna sūkurinė vonia, didelė terasa / balkonas. Šios kategorijos kambarys paprastai kainuoja kone dvigubai brangiau nei standartinis.

King Suite, Presidential Suite – aukščiausia Suite tipo kambarių klasė. Paprastai šiuose kambariuose būna du miegamieji, svetainė, darbo kabinetas, du vonios kambariai, nemokamas vynas ir vaisiai. Kambariai apstatyti išskirtiniais baldais. Šalia dažniausiai būna kambarys, skirtas apsaugai. Už tokį kambarį teks sumokėti mažiausiai tris kartus brangiau negu už standartinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Villa – atskiras, vieno / dviejų aukštų, 3–6 kambarių namas su didele svetaine, puikiai įrengtais miegamaisiais ir keliais vonios kambariais. Gali būti individualus baseinas arba vienu dalinsitės su kaimynais. 5* viešbučiuose vilų svečiai aptarnaujami atskirame restorane, gali naudotis elektromobiliais, kartais asmeninio liokajaus paslaugomis. Į ypatingiems asmenims VIP paplūdimius kas keliasdešimt minučių atnešama vaisių, gėrimų, rankšluosčių ir kt. Už tokią vilą paprastai sumokėsite tris kartus brangiau negu už standartinį kambarį.

REKLAMA

Apartamentai – gali būti nuo vieno iki trijų miegamųjų kambarių, svetainė, sujungta su virtuvėle, vonios kambarys. Viename miegamajame įprastai gali miegoti du žmonės. Kiekviename viešbutyje gali būti skirtingas interjeras, techninės kambario charakteristikos bei papildomi daiktai, virtuvės įranga.

Studio – į dvi zonas padalintas kambarys – miegamasis ir svetainė, pastaroji sujungta su virtuvės kampu. Virtuvės įranga, indai ir papildomi daiktai yra kiekvieno viešbučio reikalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų