REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusiškas radijo stoties „Svoboda“ interneto portalas skelbia, kad Aleksandro Lukašenkos režimo atstovė vieši Vilniuje, nepaisant to, kad jai galioja Europos Sąjungos pritaikyta sankcija, draudžianti įvažiuoti į Bendrijos šalis. Užsienio reikalų ministerija sako, kad Lietuvos ambasada nepageidaujamiems asmenims vizos neišdavė.

REKLAMA
REKLAMA

Po gruodžio 19-osios nakties Minske, kai A. Lukašenkos oponentai prezidento rinkimuose ir šimtai opozicijos atstovų buvo sumušti ir įkalinti, Europos Sąjunga uždraudė į savo teritoriją įvažiuoti 188 tiesiogiai su šiais įvykiais susijusiems Baltarusijos pareigūnams. Įšaldytos ir jų sąskaitos Bendrijos šalyse.

REKLAMA

Europos Sąjungos sprendimu šios sankcijos gali būti atšauktos tik po to, kai bus išlaisvinti visi sulaikytieji opozicijos lyderiai.

Tačiau radijo „Svoboda“ interneto portalas Minske rašo, kad Baltarusijos teisingumo viceministrė Ala Bodak šiuo metu yra komandiruotėje Vilniuje, nors ji yra sąraše tų valdininkų, kuriems taikoma sankcija ir draudžiama įvažiuoti į Europos Sąjungą.

Portalo teigimu, Baltarusijos teisingumo viceministrės Alos Bodak komandiruotę į Lietuvą, kuri turi tęstis iki penktadienio, rugpjūčio 6-ąją pasirašė Baltarusijos premjeras Michailas Mesnikovičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti tik tiek, kad Užsienio reikalų ministerija prie Baltarusijos pareigūnų vizito Lietuvoje neprisidėjo. Jo programos neturi ir, turimomis žiniomis, Lietuvos ambasada neišdavė vizos asmeniui, kuris būtų įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą“, – sako Užsienio reikalų ministerijos atstovas Mindaugas Lašas.

Neoficialiomis žiniomis, Baltarusijos pareigūnų vizitas Lietuvoje vyksta tarptautinės organizacijos kvietimu. Ar tarp atvykusiųjų yra ir A. Bodak, Lietuvos institucijos dar aiškinasi.

Kristina JACKŪNAITĖ, Rūta LANKININKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų