REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 15 d. 20 val. Palangoje, Ramybės kultūros centre (Vytauto g.  35) koncertuos JAV gyvenantis lietuvis pianistas virtuozas Rudolfas Budginas. Jam talkins trys muzikantai – gitaristas Pranas Kentra,  būgnininkas Jonas Lengvinas  ir boso gitara grojantis Domas Žostaustas.

REKLAMA
REKLAMA

Rudolfas Budginas jau gerai žinomas amerikiečiams muzikos mylėtojams. Jo koncertinė kelionė tęsiasi per visą šalį ir už jos ribų, jo koncertai sutraukia pilnas sales klausytojų, jį įvairaus amžiaus amerikiečių publika pasitinka kaip roko žvaigždę. Gimęs Plungėje, muzikų šeimoje, pradėjęs mokytis groti pianinu ketverių, devynerių jis jau debiutavo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.

REKLAMA

Kaip žemaitis atsidūrė Amerikoje ir atrado savo nišą? „Atsidarius Lietuvos sienoms atsivėrė daug galimybių. 1994 metais University of Southern California (USC) Los Anželo mieste man suteikė stipendiją muzikos studijoms. Kadangi žemaičiai yra užsispyrę, nutariau čia gauti magistro ir daktaro laipsnius“, - pasakoja muzikantas.

„Džiazuojantis“ klasiką Rudolfas Budginas prisimena, kad grodamas koncertuose pastebėjo, kad kažko vis trūksta. Amerikos publika, mėgstanti  pramogines programas davė pianistui impulsą peržengti akademiškumo ribą ir sugroti taip, kaip jam pačiam būtų malonu.  Rudolfo eksperimentai su klasikine ir pop muzika sukėlė muzikos agentūrų susidomėjimą. 2009-2010 metais pianistas aplanke 85 Amerikos miestus su soliniais pramogines klasikos koncertais. Tai buvo labai svarbus lūžis ne tik Rudolfo karjeroje, bet ir pianisto santykyje su publika. Šiandien pianisto tikslas yra pašalinti  barjerus tarp publikos ir suteikti klasikinei muzikai nenuspėjamų interpretacijų. Koncertų metu skamba ne tik muzika, Rudolfas  įterpia pasakojimus iš savo gyvenimo, populiariai pasakoja apie muzikų kūrybą. Pianistas renkasi lengvą, populiarią klasiką, pažįstamus klausytojui kūrinius.

„Koncerte skambės pramoginės, energingos aranžuotės fortepijonui ir jazz/rock trio: suhiphopintas Čaikovskis, Bachas club dance stiliumi, „sudžiazintos“ Bethoveno simfonijos, Šubertas ir Šopenas su latino prieskoniais ir t. t.“, - sako pianistas Rudolfas Budginas kviesdamas į vienintelį koncertą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų